Şimdi Ara

Tevhid'in aydınlığı - Şirkin necisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Allah ki, O'ndan başka ilah yoktur. Yerdeki ve gökteki her şey onu tesbih eder. Gecenin ve gündüzün içinde barınan her şey O'nundur. Rızık veren O'dur. Hakimiyet yalnızca Allah'ındır. Her şeyi işiten ve gören, bilgisinin dışına hiçbir şeyin çıkamadığı O'dur. Doğurmamış ve doğrulmamıştır. Gerçek kudret ve mülk sahibi O'dur. Hamd ve şükür O'na mahsustur. Allah bağışlayandır.

    İşte tevhidin güzelliği! Alemlerin rabbini birlemek! O'na iftira etmemek ve her şeyin üstüne koymak.. Rabbimiz Allah'tır! demek.


    Bir de müşriklerin durumuna bakalım. Hâşâ Allah'ın ortakları olduğunu, oğul ve kız edindiğini iddia ediyorlar. Allah'tan değil de yaratılmış insanlardan, cinlerden ve meleklerden yardım dileniyorlar! Allah'ı değil de yarattığı insanları başlarına hüküm koyucu seçiyorlar! Allah'ın dilemesi olmadan tek bir yaprak dahi düşmezken, şifanın ilaçlardan geldiğine inanıyorlar! Rızkı verenin Allah olduğunu değil diplomanın verdiğini söylüyorlar! Allah'tan değil putlardan korkuyorlar!


    Allah müminlere öğretti ki, müşrikler necistir. Gerçekten içine düştükleri şirkten dolayı onların akılları ellerinden alınmıştır. İçine düştükleri karanlığı bile fark edemeyecek durumda kaldılar. Bunlar, Allah'tan gerektiği gibi korkmamanın ve ciddiye almamaların bedelini çok ağır ödüyorlar ve ödeyecekler.


    Vallahi şirklerden temizlenip sadece Allah'a kulluk etmedikçe cennete giremeyeceğiz. Müşriğe cennet haramdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 29 Mayıs 2022; 20:39:3 >







  • şifa ilaçlardan gelir ilaçlar bitkilerden gelir bitkiler Allahtan gelir.bu şekilde geriye doğru saydığınız her şeyde onu bulursunuz.

    o istemezse ayaklarınız hastaneye gitmez gitse de doğru elleri bulmaz.

    her hastaneye giden şifa bulmaz eger şifa bulunacaksa hastaneye gitmeden de bulunmaz ya hayata geri dönersiniz ya ameliyat masasında kalırsınız ne yazılıysa ancak onu bulursunuz kaderi değiştirmek var sansanız da ya yanlış doktoru bulursunuz ya da yanlış ilacı
    param var saglığımı bulurum demek kendini kandırmaktır o istediği için yaşamaya devam eder o istediği için yaşam biter hastaneye gidip şifa bulmak varsa da size yolu gösteren o dur.

    siz çok yaşamayı marifet sansanız da vücudunuz eskir daha yaşamamak istersiniz çareyi bulsanız da devam ettikçe vaz geçersiniz yine de mecbur devam eder yine aynı yere gelirsiniz.

    her insan yaratıldığının farkındadır o nun yerine başka bir minneti koymak ya sizi köle yapar yada bir hiç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 30 Mayıs 2022; 1:10:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.