ABD, yarım saat içinde istediği yeri vurabileceği bir silah geliştirdi.
ABD ordusu sesten beş kat daha hızlı hareket eden ve dünyanın herhangi bir yerini 30 dakika içinde vurma potansiyeline sahip bir silah geliştirdiğini açıkladı.
TESTLERİ BAŞARIYLA GEÇTİ Gelişmiş Hipersonik Silah (AHW) adı verilen silah, dün yapılan testlerden başarıyla çıktı.
Yerel saatle 11.30'ta Hawaii'den ateşlenen füze, Pasifik üzerinde güneybatıya doğru ilerledi. Atmosferin dış katmanlarında hareket eden füze 2 bin 500 mil uzaktaki Marshall Adaları'nda bulunan Kwajalein etolünü vurmayı başardı.
20 METRELİK BETONU DELEBİLİYOR ABD Hava Kuvvetleri geçtiğimiz günlerde de sekiz adet 15 tonluk Ağır Mühimmat Delici adı verilen bombanın teslimatının yapıldığını duyurmuştu. Bu bombaların 20 metre kalınlığındaki betonu delebildiği belirtilmişti.
şimdi rusyada her zamanki gibi hemen daha iyisini geliştirdi demek için açıklama yapar hemen(bknz:bombaların anası amerikadan sonra bombaların babası rusya) soğuk savaş gibi davranıyolar böyle durumlarda(savaş teknolojisinde atılım yapıldıgı zaman)
Tam hatırlayamadım da,dünkü haberi ben mi yayınlamıştım
Böyle bir çalışmaları olduğu doğru..Hatta ayrılan yaklaşık 240 milyon $'lık bütçenin 70 milyon $'ını sırf bu test için kullandılar ve amaç tabiri caiz ise "ABD dışındaki ülkelerle yüz göz olup füze kalkanı vs kurmak için uğraşmamak kendi füze üslerinden kısa sürede tehdit'in olduğu noktayı vurabilmek.."Daha önce benzer bir hipersonik testinde başarısız olmuşlardı ama bu sefer istediklerini aldılar..
Fakat sanırım bunun tam anlamıyla bir silah olarak envantere girmesi için üzerinde çalışmalar devam ediyor ve edecek..
Tam hatırlayamadım da,dünkü haberi ben mi yayınlamıştım
quote:
Ah bu medyamız ah
Mesleğin Gazetecilik ise problem yok. Ama Gazeteci değilsen de boşuna üstüne alınmışsın.
Yok,dün böyle bi haber gördüğümü hatırladım da ondan sormuştum yani.
Ben de dün böyle bir haber gördüğümden yazdım zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: magicool
şimdi rusyada her zamanki gibi hemen daha iyisini geliştirdi demek için açıklama yapar hemen(bknz:bombaların anası amerikadan sonra bombaların babası rusya) soğuk savaş gibi davranıyolar böyle durumlarda(savaş teknolojisinde atılım yapıldıgı zaman)
+1
Bunu naziler zaten yapmıştı
quote:
Orijinalden alıntı: bozoklar
Bunu naziler zaten yapmıştı
Ama bunu da ABD yapmış
Suriye üstünde deneseler güzel olur
15 tonluk bomba saatte 1500km hızla mı gidecek yani oha america ananı...