Şimdi Ara

Test sürüşü izlenimleri ---- 60 araç test edildi --:) (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.424
Cevap
82
Favori
299.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: sahlan

Haluk abi veya diğer arkadaşlar hiç konuşulmayan Honda City, Jazz ve Skoda SuperB testi yapabilir misiniz?

Ben bu konunun ilk mesajında da yazdığım gibi Honda Jazz'ı test edememiştim :)

15 gün sonra falan yeni gelecek olan CVT şanzumanlı Jazz'ı test edeceğim.

City test aracı da yoktu benim bayiide.

Skoda Superb de olur ama önce Yeti var.

Ramazanda aynı verim alınmıyor diye erteleyip duruyorum işte. :)

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • Ramazan dolayısıyla test sürüşleri ve paylşımlar sekteye uğramış anlaşılan

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Haluk abi insignia 1.6 180 hp + flexride şasi li bir opeli test edebilirmisin? Çoğu opelde bu araç var....

Bu arada coskun niye ceza yedi?.......

Ramazan dolayısıyla iş yavaşlatma durumu oldu biraz Muharremcim. :)

haftaya araya sıkıştırırım herhalde.

Sen ne yaptın c max e bakabildin mi?

Ya da Halil mi bakacaktı yoksa C-max e :)

Hala jetta ve passat arasında isen
    tercihin passat olsun. :)

Evet abi tavsiyelerin üzerine c-max a alıcı gözüyle Ankarada baktım. Senle tanışmadan önce de yine Ford bayisine gitmiştim ve c-max beni çok şaşırtmış hiçte düşündüğüm gibi kaba bir araç gelmemişti yani beğenmiştim. Sen tavsiye edince ikinci defa baktım. Gerçekten çok hoş araç yanlız arka koltuktaki orta kısmı beğenmedim niyeyse yanları geniş ortayı dar bırakmışlar. Birde burada c-max alanların oluşturdukları bir bölüm var bazı arkadaşlar kapılardaki tıkırtılardan filan bahsetmişler. Ben Fordun tıkırtısından ve yol sesinden gerçekten bıktım. Şu an kullandığım 2004 model ve 140 000 km deki Fiesta dizel in sadece yol sesini sevmiyorum. Onun dışında herşeyinden memnunum. Okuduklarıma göre Ford da ses yalıtımı olarak biraz gerilerde gibi. Focus spor bir hava kazanmış yanlız bagajı çok dar ve plastik kalitesi beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Mondeo 1.6 tdci lere senin yaptığın gürültülü yorumundan sonra mesafeliyim.
    VW e de uğradım. Jetta ve 1.6 tdi Passatlara Nisan- Mayıs aylarına sıra gelir diyorlar
    Toyota ya gittim. Dizel Corollayı çok beğendim onunda 1.4 dizel motoru içime pek sinmiyor.
    Kısacası tam da şu arabayı almalıyım diye karar veremedim. Zaten evdeki hesap çarşıya da uymadı şu an beklemedeyim. Test sürüşlerinizi ve değerli yorumlarınızı takipteyim.

• Güzel incelemeler

Orijinalden alıntı: halil altın

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Haluk abi insignia 1.6 180 hp + flexride şasi li bir opeli test edebilirmisin? Çoğu opelde bu araç var....

Bu arada coskun niye ceza yedi?.......

Ramazan dolayısıyla iş yavaşlatma durumu oldu biraz Muharremcim. :)

haftaya araya sıkıştırırım herhalde.

Sen ne yaptın c max e bakabildin mi?

Ya da Halil mi bakacaktı yoksa C-max e :)

Hala jetta ve passat arasında isen
    tercihin passat olsun. :)

Evet abi tavsiyelerin üzerine c-max a alıcı gözüyle Ankarada baktım. Senle tanışmadan önce de yine Ford bayisine gitmiştim ve c-max beni çok şaşırtmış hiçte düşündüğüm gibi kaba bir araç gelmemişti yani beğenmiştim. Sen tavsiye edince ikinci defa baktım. Gerçekten çok hoş araç yanlız arka koltuktaki orta kısmı beğenmedim niyeyse yanları geniş ortayı dar bırakmışlar. Birde burada c-max alanların oluşturdukları bir bölüm var bazı arkadaşlar kapılardaki tıkırtılardan filan bahsetmişler. Ben Fordun tıkırtısından ve yol sesinden gerçekten bıktım. Şu an kullandığım 2004 model ve 140 000 km deki Fiesta dizel in sadece yol sesini sevmiyorum. Onun dışında herşeyinden memnunum. Okuduklarıma göre Ford da ses yalıtımı olarak biraz gerilerde gibi. Focus spor bir hava kazanmış yanlız bagajı çok dar ve plastik kalitesi beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Mondeo 1.6 tdci lere senin yaptığın gürültülü yorumundan sonra mesafeliyim.
    VW e de uğradım. Jetta ve 1.6 tdi Passatlara Nisan- Mayıs aylarına sıra gelir diyorlar
    Toyota ya gittim. Dizel Corollayı çok beğendim onunda 1.4 dizel motoru içime pek sinmiyor.
    Kısacası tam da şu arabayı almalıyım diye karar veremedim. Zaten evdeki hesap çarşıya da uymadı şu an beklemedeyim. Test sürüşlerinizi ve değerli yorumlarınızı takipteyim.

Avensis olabilir :€

• cinman

Ben dizel bir araç istiyorum. Avensisler 2.0 dizel motor vergisi ve fiyatı çok fazla
    Verso 2.0 D-4D Comfort Extra kampanyalı fiyatı 55,900 TL ama onunda vergi dezavantajı var

cinman

Ben dizel bir araç istiyorum. Avensisler 2.0 dizel motor vergisi ve fiyatı çok fazla
    Verso 2.0 D-4D Comfort Extra kampanyalı fiyatı 55,900 TL ama onunda vergi dezavantajı var

Citroen c4 ? C5 ?

Orijinalden alıntı: cinman

quote:

cinman

Citroen c4 ? C5 ?

Ford, Toyota, Vw, ama dizel
    When the lamp is turned off, all women get beauty.
  • quote:

nerde bizim haluk abi......

Bende hergün sayfayı ziyaret ediyorum. Bu günlerde biraz ara verdi galiba, ama yakında buralar şenlenir gibi geliyor

quote:

Orijinalden alıntı: cinman

quote:

cinman

Citroen c4 ? C5 ?

Ford, Toyota, Vw, ama dizel

model beğenin bence, marka değil. Meşhur Toyota'nın meşhur corolla'sı gerçekten kötü mesela.

• Herkese selam, bugün 4 tane aracı test ettim.

1-) Ford Focus 1.6 TDCi 115 hp
    2-) Renault Fluence 1.5 dci EDC
    3-) Nissan Juke 1.6 CVT
    4-) Mazda 3 1.6 Manuel...

Düzenleme: Yarın saat 11 için DSG 1.4 tsi Golf le randevulaştık Gelmek isteyen takılsın peşime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 10 Ağustos 2011; 20:34:36 >

Ford Focus 1.6 TDCi 115 hp

Araç ile ilgili genel bilgileri 1.6 180 hp lik motoru test ederken yazmıştım. O yüzden biraz daha detaylı dizel motor değerlendirmesi yapmak istedim, hem de sürücü koltuğunun keyfini çıkarmış oldum. Orada da söylemiştim, burada da söyleyeyim gizli bir Ford hayranıyım

- Ford Focus ilk çıktığı günden beri hep dikkatimi çekmiştir. Focus I Focus II Focus III hepsinde size bir sürüş karakteri yansıtılır. Hani kapıyı kapatıp direksiyonu elinize aldığınızda hemen hemen tüm Ford'lar FORD duruşu sergiler.. Bu kasada da aynı duyguyu hissetmek mümkün.

- Artık anahtarla çalıştırmak tarih oldu biliyorsunuz o yüzden kartı cebimizde taşıyıp, sadece Engine Start düğmesine bastığımızda motoru çalıştırıyoruz. Motor içeriden sessiz fakat cam açık olduğunda bildiğimiz gürültülü dizel çalışma karakterini taşıyor. Araç çalışırken sarsıntı vs. mevcut değil.

- Vitesleri geçirmek çok rahat. O yüzden arabayla fazla cebelleşmeden tatlı tatlı sürüş keyfi yaşabilirsiniz.

-Motorun nefesi öyle hemencecik kesilmiyor. Normalde bilirsiniz illa bir devir aralığında tutmak lazımdır; fakat bu devir aralığını yanılmıyorsam biraz uzatmışlar. Araç gazı köklediğinizde hemen vites değiştirme ihtiyacı duymuyor. 4.000 civarlarında kesintiyi anca hissetmeye başlıyorsunuz.

- Devirlenmeye istekli. Hani ne verseniz gider derler ya o cinsten. Cruise Control düğmeleriyle anlaştık. Kardeş kardeş ne istediysem hepsini yerine getirdi.

- Hızlanırken çok keyif veriyor. İçeri yol ve motor sesi 60-70 km gibi süratlerden sonra iyice girmeye başlıyor. Yalıtım konusunda biraz sıkınıtlı geldi bana.

- 6. vites (sadece bu model için değil tüm küçük hacimli dizeller için) biraz gereksiz geldi bana. Vites oranları daha kısa tutulsa daha performanslı ve daha da atak olabilirmiş. 5. vitesten sonrasına pek atasınız gelmiyor.

Sonuç: C sınıfında şimdiye kadar kullandığım en iyi dizel otomobildi..Benim gibi Fransız otolarına pek sıcak bakmayıp da Fransız dizelinin avantajını ve performansını başka bir markada tatmak isteyenler için mükemmel bir otomobil. Ford yapıyor arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 10 Ağustos 2011; 18:42:35 >

• ford fransız mı?

Renautl Fluence 1.5 dci EDC

Renault ile ilgili kötü düşüncelerimizi BİR KEZ DAHA düzeltmek, iyileştirmek için gittik Konya yolundaki bayiiye.. Ama maalesef daha beter şekilde geri döndüm. Ya gerçekten Fransız sakız yapsa çiğnenmez arkadaş. İlk önce belirteyim test aracımız 4.000 km civarlarındaydı.

- Aracın kartını yuvasına soktuk, düğmesine basıp çalıştırdık. İyi güzel çalıştı, ses ve sarsıntı olmadan. Şöyle bir etrafa bakayım dedim, direksiyon soyulmuş, kapı tutamaçları soyulmuş ve Navigasyon cihazının ekranı bozulmuş...Hadi diğerlerini anladık da navigasyon cihazının ekranı nasıl bozulmuş daha 6 ay bile olmadan. Renault amblemi çıkıyor sonra ekranda hani eskiden atariler takılınca renkler birbirine girerdi ya aynı o şekilde karmakarışık şeyler gözüküyor.

- Kapıyı kapatırken çıkan sesler evlere şenlik. Aracın içinde ne kadar plastik varsa alayı gıcırdıyor. Ön konsoldan ses, kapı içlerinden ses, torpidodan ses. Alabildiğine plastik.

- Aracın dönüş çapı yetersiz o yüzden parktan çıkarken sıkıntı yaşıyoruz. Bir de ne biçim şişirmişlerse arabayı oturduğunuz yerden sanki ön ve arka çamurluklar her yere sürtecek gibi geliyor.

- Aracı Konya yoluna indirdik, biraz gazı kökleyeyim dedim. Arabanın hızlanmasına dikkatimi veremedim çünkü araba sola çekiyordu. Hadi canım demeyin ben de anlamadım daha 4.000 deki arabanın ayarı nasıl bozulabilir. Direksiyonu düz tutamadım tüm test boyunca. İsterseniz bir de siz deneyin

- EDC'ye 10 üzerinden 7 veririm. 3 puanı ilk viteslerdeki kararsızlığından ve gazı köklediğinde hissedilen, az da olsa sarsıntıdan dolayı kırdım. Onun dışında pek vites varmış yokmuş anlaşılmıyor..

- Renault'nun dizel motorlarını severim. Bu motor-şanzıman uyumu çok rahat her yokuş ve yol kombinasyonunda götürür sizi. Motorun nefesi hemen kesilmiyor dolayısıyla zırt pırt vites değiştirmiyor..

- Allah öyle Cruise Control düğmesi koyanları nasıl biliyorsa öyle yapsın. Vallahi insanı soğutur arabadan. El freninin sağ arka çaprazına, kol dayamanın bittiği yere düğme koyan tasarım özürlü Fransız mühendise koca bir

- Düğmenin konumu dışında Cruise Control çok güzel çalışıyor.

Sonuç : Motoru ve şanzımanı dışında başka hiç bir yeri etkilemedi beni. Zaten pek de fazla bir şey beklemiyordum. Bi Focus'a bak bi Fluence 'e...Aynı fiyata dağlar kadar fark var.

• quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

ford fransız mı?

Motoru ne menşeili ? Uganda mı?
  • haftaya 1.5 flu edc pri almayı dusunuyodum ama bu yorumlar bıraz soğuttu araçdan açıkcası acaba grand scenıcde de aynı durum varmı yada megane st de bilenınız varsa yazarsa cok sevınırım yada 55 bin tl seviyelerınde sedan dizel+ otomatık ( yarı otomatık ) araç tavsıye edebilirmisiniz 0 km veya en fazla 10 bınde .

Orijinalden alıntı: BURHAN7773

haftaya 1.5 flu edc pri almayı dusunuyodum ama bu yorumlar bıraz soğuttu araçdan açıkcası acaba grand scenıcde de aynı durum varmı yada megane st de bilenınız varsa yazarsa cok sevınırım yada 55 bin tl seviyelerınde sedan dizel+ otomatık ( yarı otomatık ) araç tavsıye edebilirmisiniz 0 km veya en fazla 10 bınde .

Size ufak bir tavsiye vereyim. Test edin. Buradaki değerlendirmeler güzel olsa da işin içine subjektif düşünceler muhakkak giriyor. Buradaki yorumlar sadece ufak olarak fikir versin. Ben fluence'ı beğendim mesela. Aile kullanımına yönelik bir araç istiyorsanız Fluence bu segmentte en üst sıralarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 10 Ağustos 2011; 20:33:53 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.