Şimdi Ara

Tesla otomobillere “kablosuz şarj” özelliği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla otomobillere “kablosuz şarj” özelliği geliyor
    Görünüşe göre yakında Tesla otomobiller kablosuz şarj özelliğine sahip olacak. Şirketin tasarım şefi Franz von Holzhausen, Cybertruck'ın video incelemesinde Jay Leno'ya Tesla'nın endüktif elektrikli araç şarj platformu üzerinde çalıştığını söyledi. Bu videoda ayrıca Tesla’nın Araç Mühendisliği Başkan Yardımcısı Lars Moravy de bulunuyor.



    Kablosuz şarj özelliği, akıllı telefonlarda olduğu gibi şarj kablosu kullanmadan aracınızı şarj etmenizi sağlayacak. Endüktif şarj olarak bilinen bu konsept, elektriğin bir manyetik alan aracılığıyla iletilmesine olanak sağlanıyor.



    Tesla’lar için kablosuz şarj dönemi



    Von Holzhausen, Leno'nun şarjla ilgili bir soru sorması üzerine “Endüktif şarj üzerinde çalışıyoruz. Yani artık bir şeyi fişe takmanıza bile gerek yok. Sadece garajınıza giriyorsunuz, arabayı şarj pedinin üzerine sürüyorsunuz ve şarj oluyorsunuz.” dedi.






    Bu, Tesla'nın elektrikli araçları için endüktif kablosuz şarj sunma olasılığını ima ettiği ilk sefer değil. Mart ayındaki hissedarlar etkinliğinde Tesla, bir garajda kablosuz olarak şarj oluyor gibi görünen bir Model S'in fotoğrafını yayınlamıştı. Bu fotoğraf sonrasında Tesla'nın endüktif şarj üzerinde çalıştığına dair söylentiler çıktı ancak şirket şimdiye kadar bu söylentileri doğrulamamıştı.



    Tesla otomobillere “kablosuz şarj” özelliği geliyor
    Elektrikli araçlar için kablosuz şarj sistemleri, Tesla sahiplerinin garajlarındaki sabit bir platformu ya da cihazı kullanarak araçlarını şarj etmelerine olanak tanıyacak ve araçların doğrudan fişe takılması ihtiyacını ortadan kaldıracak. Bir elektrikli aracı fişe takmak ek zaman ve çaba gerektirmezken, kablosuz şarj gerçekten de şarj etmenin daha sorunsuz bir yolu olabilir.



    Öte yandan garaja veya aracınızı park ettiğiniz yere kablosuz şarj cihazı kurmakla geleneksel şarj cihazını kurmak arasında önemli bir maliyet farkı olacaktır. Ayrıca, aracın ilgili alıcıyla da donatılması gerekiyor ki bu da ek maliyet anlamına geliyor. Ek olarak Tesla, bu yaz Alman kablosuz şarj şirketi Wiferion'u satın almış ve ardından ekim ayında satmıştı. Ancak Tesla, şirketin mühendislerini elinde tutarak kablosuz şarj programı üzerinde çalışmaya devam etmiş gibi görünüyor.




    Kaynak:https://insideevs.com/news/701458/tesla-confirms-its-working-on-wireless-inductive-ev-charger/







  • Bu askeri uçaklarda yakıt aktarım sistemi oluyor.
    Tesla otomobillere “kablosuz şarj” özelliği geliyor Bunun tam ters şekilde alttan aracın soketine otomatik bağlanan varyantını yaparlarsa, şarj işi kolaylaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kablosuz yapıyorlar işte.

  • Sorun aracı fişe takmak mı yani? ??

    Ne batarya kapasitesi ne de menzil, asıl sıkıntı şarj sürelerinin hala çok uzun olması. Endüktif şarj çok basit bir sistem ve kolaylıkla elektrikli araçlara da uygulanabilir. Ancak kablolu şarja kıyasla daha yavaş olacaktır. Zaten temel sorun olan şarj süresini daha da uzatmaktan başka bir işe yaramaz. Elbette kullanmak isteyen olacaktır ama aracı fişe takmak asıl sıkıntı değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.