Şimdi Ara

Tesla, otomobil üretiminde sessiz bir devrim gerçekleştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
4.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tesla’ya yakın kaynakların aktardığına göre elektrikli otomobil üreticisi bir devrim gerçekleştiriyor. Tesla'nın bir dizi yeniliği bir araya getirerek elektrikli araç üretim şeklini tamamen değiştirebilecek ve Elon Musk'ın üretim maliyetlerini yarıya indirme hedefine ulaşmasına yardımcı olabilecek teknolojik bir atılım gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Yeni üretim şekli daha ucuz Tesla’lar için gerekli

Şirket, üretim maliyetlerini düşüren bir "Gigapress" sürecinde Model Y'nin ön ve arka yapılarını kalıplamak için 6.000 ila 9.000 ton sıkıştırma basıncına sahip devasa preslerin kullanılmasına öncülük etti. Şimdi ise yetkililer, Tesla'nın liderliğini pekiştirmek amacıyla, geleneksel bir otomobildeki yaklaşık 400 parça yerine, elektrikli bir aracın karmaşık alt gövdesinin neredeyse tamamını tek parça halinde kalıba dökmesine olanak tanıyacak bir yeniliğe yaklaştığını söylüyor.

Ayrıca Bkz.Citroen C5 Aircross Hybrid, özel ë-Series donanımıyla Kasım’da Türkiye’de

Kaynaklar, bu know-how'ın Tesla'nın Mart ayında İcra Kurulu Başkanı Musk tarafından açıklanan üretim stratejisinin temelini oluşturduğunu ve önümüzdeki on yıl içinde milyonlarca adet daha ucuz elektrikli araç üreterek yine de kâr elde etme planının temelini oluşturduğunu söyledi. Tesla, yeni üretim modeliyle otomobilin alt bölümünü aynı anda, tek parça şeklinde üretmeyi ve daha sonra bunları birbirine bağlamayı hedefliyor.

Devrim için adımlar atılmaya başlandı

Reuters’in kaynaklarına göre Tesla, daha önce bildirilmeyen yeni tasarım ve üretim teknikleri sayesinde 18 ila 24 ay içinde sıfırdan bir araba geliştirebilecek yeteneğe sahip. Bu süre rakiplerinde 3 ila 4 yılı bulabiliyor. Ancak rapor, Tesla'nın yeni teknolojiyi yeni nesil bir aracı için kullanmaya henüz karar vermediğini, ancak bu ay içinde bir karar verebileceğini iddia ediyor. Reuters, yeniliklerden birinin döküm kalıplarını oluşturmak için 3D baskı ve endüstriyel kum kullanmayı içerdiğini, bunun da kalıplarda kaçınılmaz değişiklikler yapmak için gereken maliyeti ve zamanı azaltabileceğini iddia ediyor.

Bir başka yenilik de malzeme bilimi yoluyla gerçekleştiriliyor. Raporda Tesla'nın hem kalıbın 3D baskı süreciyle hem de otomobilin performans ve güvenlik gereksinimleriyle uyumlu bir alaşıma sahip olma konusunda sorunlarla karşılaştığı ancak şirketin ilerleme kaydettiği belirtiliyor. Tesla'nın SpaceX ile paylaştığı güçlü bir malzeme bilimi ekibi var ve bu ekip iki şirket tarafından kullanılan birkaç yeni alaşım tasarladı bile.

Raporda son olarak, Tesla'nın bu büyük yekpare gövdeleri inşa etmek için gereken yeni ve daha büyük bir Gigapress için planlarını henüz tamamlamadığı da belirtiliyor. Öte yandan ilginç bir şekilde Tesla'nın 2019 yılında bu teknolojiyle ilgili ilginç bir patenti bile var. Tüm bunlara rağmen devrimler kısa sürede gerçekleştirilemez, dolayısıyla Tesla’nın halen zamana ihtiyacı var gibi görünüyor. Bununla birlikte vizyon tarafında ise işler yolunda. CEO Elon Musk sık sık Hot Wheels oyuncak arabalarını örnek göstererek Tesla arabalarının da eninde sonunda bu şekilde yapılmasını istediğini söylüyor.

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/gigacasting-20-tesla-reinvents-carmaking-with-quiet-breakthrough-2023-09-14/
    Kaynak:https://electrek.co/2023/09/14/tesla-breakthrough-single-piece-car-casting-report/

• Tesla maliyetleri olabildiğince düşürerek elektrikli araç piyasasının içinden geçecek . Şuan bile elektrikli araç almayı düşünen birinin aklına ilk Tesla gelir. Özellikle son yakıt zamlarindan sonra İstanbul'da çok fazla model y görmeye başladım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 17 Eylül 2023; 22:11:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dictator filmini izleyerek ucu sivri füze yapar, hot wheelsten görerek araba yapar, deli bu yaw.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Elektrikli otomobillerde "Apple" olarak konumladılar kendilerini ancak sürekli fiyatları düşürüyorlar ekstra olarak.

• Henry FORD un 120 yıl önce yaptığı devrimi yapıyor Elon sektörde yeni bir değişim bunu kabullenenler ayakta kalacak reddedenler ise yok olacak tıpkı NOKIA BLACKBERRY gibi

• Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

Bence artık teslayi Apple konumunda tutmak istemiyorlar. Stratejileri daha çok her kesime uygun elektrikli araç sunabilmek . Elektrikli araç pazarının genelini ellerinde tutmak istiyorlar. Bu yüzden ellerinden geldiğince maliyetleri düşürmek için atılımlar yapıyorlar. Tam olarak bu strateji ne kadar tutar sonu nereye varır kestirmek zor ama apple'ın tam tersi bir strateji benimsedikleri ortada .

Apple bu pazara girseydi marka imajını kullanarak yüksek fiyattan araçlarını satardı bence.

Apple olarak konumladılar derken algıyı kastetmiştim. Ama size katılıyorum. Teslalar yazılım konusunda klasik dev markaların çok önünde. Şimdi de kısa sürede üretim tarafındaki eksikliğini kapatıyor. Bir yandan enerji üretimi tarafını ilerletiyor diğer yandan da yeni bir üretim tekniği geliştiriyor. Dediğiniz gibi sonu ne olur bilinmez ancak köklü bir değişimi anbean izliyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elon Musk'un elinde efsanevi mühendislik gücü var. Gerçekten çok muhteşem kişiler ile çalışıyor. Bu haber bana çok da sürpriz gelmedi.

Mühendis kadrosu çok çok iyi.

• 2025'te Euro 7 standardı geldiğinde elektrikli araçlar, muadili benzinlilerin de altına inmeye başlar yavaş yavaş

• Birilerinin mercedes wv ford gibi devleri yenilik ve rekabette zorlaması gerekiyordu. Bunu bugün tesla yapıyor ve yakın gelecekte de devam edecek gibi görünüyor. Helal olsun elon a

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Haberin içeriğine girmeden ana sayfada görünen model hangi body kit ' e sahip acaba ? Hiç bir platformda bulamadım. Çok sportif olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 18 Eylül 2023; 08:30:16 >
  • Haberde teknik detay neredeyse başlık seviyesinde kalmış, büyük puntolarlala yazılmış olan yada verilmek istenen algıyı en azından anlamlandırmak için daha büyük bilgi kırıntıları olması gerekiyor. Editörlerden hazırladıkları haberler hk. biraz daha özenli olmalarını rica ediyorum.

Bu arada Tesla araçlar hakikaten trafikte daha fazla daha fazla görünmeye başladırlar, son 1-2 ayda uzun yollarda en az 3-4 farklı araç görmüşümdür, diğer yandan Tesla araçlar kesinlikle ilgimi çekiyor ama o kadar, alma imkanım olsa'da almam, aynen APPLE gibi size standardın dışında ürünü nasıl kullanacağınızı bir ekol olarak diretiyor ve bunun dışına çıkma şansınız yok, Tıpkı tüm APPLE ürünlerinde olduğu gibi alternatiflerden çok bir farklılığı yok ama algısı sizi çekiyor.

• Aracın altını tek parça olarak üretmek, benzinli araçlara da uygulanabilir, bu elektrikli araçlara özel bir gelişme değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • major24 M kullanıcısına yanıt

• yasadan üretilen araç kadar eski araç toplamak lazım. bu sadece tüketimi arttırıyor. araç sayısı her gün artıyor. halbuki hurda desteği artmalı, eski araçlar piyaadan kalkmalı. devrim öyle olur her yıl piyasaya milyonlarca araç sürererk değil. her yıl trafik giderek artıyor.

• sleepingawake kullanıcısına yanıt

Şu görseli söylemiştim hocam. Bu versiyon gerçek mi ?

Tesla, otomobil üretiminde sessiz bir devrim gerçekleştiriyor
    akaryakıt zamları ile alakası yok, tesla teslim sürecini başlattığı için yollarda sık sık görmeye başladık istanbulda.

• _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    gelişmiş ülkelerde durum böyle zaten, bizim gibi ülkeleri çok baz almamak gerek.

• Hmm olabilir ama akaryakıt zamları da Tesla ya yoneltebilir insanları .

• major24 M kullanıcısına yanıt

Bu tasarım veya render görüntüsü artık neyse gayet şık duruyor. Bir tek ön tarafına pek alışamadım Tesla markasının. Ön biraz çirkin duruyor 2-3 yıl içinde olumlu gelişim olursa daha iyi olur ön tarafı bence.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.