Şimdi Ara

Tesla'nın otonom sürüşü yine tartışmada: Cybertruck, FSD kullanırken kaza yaptı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesla'nın otonom sürüşü yine tartışmada: Cybertruck, FSD kullanırken kaza yaptı!

Tesla'nın gelişmiş sürüş destek sistemi Full Self-Driving (FSD), yine tartışmaların odağında. Florida’da yaşayan yazılım geliştiricisi Jonathan Challinger, Cybertruck'ı ile FSD kullanırken kaza yaptı.

Challinger’ın anlattığına göre, sağ şeritte ilerlerken yolu biten aracın sola geçmesi gerekiyordu. Ancak FSD, şerit değişimi yapmayarak kaldırıma çarptı. Kontrolü ele almakta geciken sürücü, aracın bir aydınlatma direğine çarpmasını engelleyemedi. Neyse ki kazadan yara almadan kurtuldu.

Olayı sosyal medya platformu X üzerinden paylaşan Challinger, sürücülerin FSD’ye fazla güvenmemesi gerektiğini belirtti. "Büyük hata yaptım, siz yapmayın. Dikkatinizi kaybetmeyin, her an her şey olabilir" diyerek uyarıda bulundu.

Ayrıca Bkz.Galaxy S25 Edge’in ilk görüntüleri herkesi yanıltmış olabilir!

Elon Musk, FSD’nin en yeni sürümünü "çığır açıcı" olarak tanımlarken, yıl sonuna kadar tam otonom sürüşün mümkün olacağını iddia etmişti. Ancak bu kaza, sistemin hâlâ insan müdahalesine ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Tesla, her gün daha güvenli bir otonom sürüş için çalıştığını söylese de, eleştirmenler tam otonom teknolojinin yıllar alacağını savunuyor.

FSD’nin ne kadar güvenilir olduğu tartışılmaya devam ederken, bu olay Tesla’nın sürücüsüz araç hedefinin hâlâ uzak bir hayal olabileceğini gösteriyor.

Kaynak:https://electrek.co/2025/02/09/tesla-cybertruck-crash-on-full-self-driving-v13-goes-viral/

• Araçlar bir nebze hazır olsada şehirler buna hazır değillerken butip kazalar sıkça yaşanacaktır.

• Hangi teknoloji olursa olsun, istatistiksel olarak sıfır diye bir şey yoktur. Tesla FSD'nin kullanım oranlarına göre hata sayıları, onun ne kadar güvenli olduğuna veya olmadığına karar vermemizi sağlayacak verilerdir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tesla'nın FSD'yi ne kadar geliştirdiği bana göre çok önemli değil kendimi sistem teslim etmem, gelişim sürecinde sorunsuzlaşma yoluna girdiği istatistiki olarak bir veri olarak önümüze gelse de haberdeki gibi kazalar her zaman olabilir, ayrıca bu sürücü eksik anlatmış gibi görünüyor, aracın hasar durumuna bakılırsa hızı 80-90km/s 'ten az değil hatta belki'de daha fazla, öncelikle gece vakti görüş insandaki gibi bu araçlarda da düşüyor olabilir :)) bu aşamadan sonra tesla kaza sürecindeki verilere bakıp iyileştirme yapacaktır.

Kazayı yapan herif kendi kusurunu tümüyle pas geçmemiş ki açıklamasında dikkatinizi kaybetmeyin diyor, arabayı hiç etmiş lale, ölmediğine şükretsin. yeni hayatında başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_clk -- 10 Şubat 2025; 13:14:39 >
  • Adam gayet saglam asıl mesele kazayı kaç km hızla yaptıda araç adamı koruyabildi normal bir araba 100 km hızla elektrik diregine çarpsa elektrik direği bıçak görevi görür aracı biçer

• Kimbilir araçla neler denedi neler yaptı da böyle oldu. Kesin mavi tiki de vardır bu sürücünün. Zaten genelde araç hastaları yerine böyle tipler aldı bu aracı. O yüzden Elon’u sevmesem de, kullancı hatası gibi geliyor bana.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu Cybertruck düz taban bence, duyuruduğun dan bu yana başı bela da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu araçların her yeri kamera, kaza anını gösteren kayıt yok , karalama amaçlı da yapılabilir bu haberler. Paylaşın kaydı, tüketici de görsün dikkatli olsun, üretici de görsün düzeltme yapılsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NvdiaAmd -- 10 Şubat 2025; 21:47:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiyede bu araçlar FSD gidemez bile; ne şerit var ne çizgi var ne tabela ne yol yol değil. Aklı karışır semsötlerin

• Ben Tesla Mesla Tanımam 17 Eylül 2024 de Aldığım LYNK CO 01 İLE 21 Eylül gece Ankara Dönüşü Arkadan Çok Hızlı Felen Araç Pinpon Topu Gibi Arkadan Gelip Otoband Bariyerlerine Sol Sağ Sol Önümden Geçip Vururken Benim Arabam Otonom Sürüşte idi OLDUĞU NOKTADA Çakılıp kaldı Çok şükür Jazaya bulaşmadım Normal Arabada Olsam Mümkünü yok Vururdum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.