Şimdi Ara

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (74. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.283
Cevap
356
Favori
471.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Öncelikle hediye şarj için Emir beyin söylediği şu; toplantılarda bu hediye sc ile ilgili Avrupa’nın bazı ülkelerinde envanterde bulunan araçlar yapılmış bir kampanya olduğu söylendi. Bizim yeni gelen sr araçlarımız ülkemiz için üretilen ve sipariş ile gelen araçlar olduğu için böyle bir kampanya ile geleceği hiçbir zaman söylenmedi. İlk günkü teslimatlarda sonra sosyal medyadan duyduklarını söyledi. Bende en azından Haziran ayında alacak olanların 1 haftalık kullanımla 6 aylık vergisini ödeyecekleri için en azından 5000 km bile olsa verilmesi şık olur diye söyledim. Ama çok olumlu baktıklarını söyleyemem. Böyle bir hata olmadan teslim alan herkese hediye sc lerin tanımlanmasını dilerdim. Hayırlısı olsun diyelim.

• Kimse de demiyor şarj soketini sökmek için ekrandan kilidi açılacak diye. 10dk uğraştım. Voltrun müşteri hizmetlerini aradım, kız söyledi öyle uyandım.
    Araba bozuk sandım. İlk defa Tesla görmüş masum köylü durumuna düştüm.

Edit: Birşwy ifade ediyormu bilmem ama 28dk da 33kw şarj aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 24 Haziran 2024; 21:23:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ESER14 kullanıcısına yanıt

Şarj işlemini sonlandırırken araçtan değil şarj istasyonunun uygulamasından veya şarj istasyonu üzerinden sonlandırın. Araçtan sonlandırma yapınca cihaz bloke olabiliyor. Sorunsuz bir sonlanmada araç şarj portu ışığı kendiliğinden beyaza döner. Mavi olarak kalırsa araçtan veya aracın uygulamasından şarj portu kilidi aç yapın.

Aracı yeni teslim alanlar mutlaka 3 - 5 şarjda bir AC şarj yapsınlar, bazen devamlı DC kullanımı halinde araç şarj başlatmayabiliyor. Benim başıma gelmedi ancak ilk alanlarda geçen sene yaşayanlar olmuştu.

Yeni teslim alan tüm arkadaşların sağlıkla ve keyifle kullanmalarını temenni ederim. Hayırlı olsun herkese.

• Aracı yeni teslim alanlar mutlaka bagaj kapağı açılış yükseklik ayarını yapsınlar. Bu işlemi yapmadan AVM girenler bagaj kapağını açınca muhtemelen kapağı tavana veya borulara vuracaklardır. Konuda mümkün olduğunca hatırlatalım. Araç tasarımı nedeniyle kapak çok yükseğe açılıyor ve kapalı otoparkları kurtarmıyor.

Bagaj kapağı açık alanda açıkken elinizle istediğiniz seviyeye getirin ve kapak üzerindeki kapatma tuşuna basılı tutun. Uyarı sesi gelince ayarladığınız seviyeyi kaydetmiş olacak.

• toplam aracı tanıttıkları 5 dk vardı yoktu...

şarjla ilgili hiçbişey söylemediler....

dudullu shellde taktım şarj bozukmu anlamadım çıkaramadım...

acil tuşla durdurup cihazı komple bozdum... :)

yaw kardeşim şunu adam akıllı anlatın...

ordan zor bela kurtulup zess istasyona gittim...

o daha anlaşılır güzeldi...

çocuga elektrikli scooter aldıgımda daha kapsamlı açıklama yapmışlardı...

• 23 nisan siparis. Odemeyi ertelemistim bugun bitirdim. Teslimat icin en son 30 haziran olabilir yoksa siparis iptal olur dediler. Yurtdisinda oldugum icin bir arkadasa aldiricam artik.

Neden 3 temmuza kadar otoparkta tutamadilar araci anlamadim.

Acaba Temmuz ile birlikte vergisel bir degisiklik olabilir mi

• illiustr kullanıcısına yanıt

Yenileri gelecek hocam yer önemli :)

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Guzel detay. Tesekkur ederim

• justery kullanıcısına yanıt

Ne demek hocam. Geçen sene ilk alanlarda bagajı eğen arkadaşlar da çok olmuştu. Ben teslim alırken teslimat alanında ilk iş bagajı ayarlamayı sormuştum ST'ye. Malum onlar hiçbirşey anlatmıyorlar. Teslimatın ilk gününde tatlı heyecanı yaşamak varken bagaj kapağına sakar bir nazarlık eklememek lazım. TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.L.Crassus -- 24 Haziran 2024; 22:41:23 >
    Anlatmamayi birakin benim araci cekici modunda unutmuslar. Yola bir ciktim 50 yi gecmiyor arac, hersey hata veriyor.

Adamlar aracin icine plakalik icin vida koymus siyah boyali ve plaka takilan yerde kendi delikleri var, bizimkiler onu kullanmak yerine akilli vidayla yeni delikler acip yamuk yumuk takmislar plakaliklari. Plakalarin harfleri cizik icinde..

Araci nasil bir suyla yikadilarsa heryer kirec izi..

Yan direklerdeki koruma bantlarini ozellikle sokmemisler, bir soktuk ki yapis yapis kalinti kaldi altlarinda. İpa ile yarim saat ugrastik cikartmak icin

İsini ciddiye almayan, ozen gostermeyen insanlardan nefret ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justery -- 24 Haziran 2024; 22:44:24 >
  • justery kullanıcısına yanıt

Aşırı sinir bozucu ve yetersiz bir ortam evet. Ben özellikle nasıl şarj etmemiz gerektiğini ağızlarından cımbızla almıştım. Hayatımda ilk kez araç şarj edeceğim herhangi bir bilgi vermek nezaketinde bulunmuyorlar. Şarj istasyonu üyeliği nedir, port nasıl açılır nasıl kapanır hiçbir bilgi yok. Teslimat alanında Tesla Wallbox vardı, onlarda zaten araç kolay tanıyor, fakat DC'ye ilk girince illaki bir deneyimsizlik yaşanıyor.

USB belleği kontrol ettiniz değil mi hocam?

İlk ona baktim hocam, yerinde duruyor.

Aslinda karsilastiklarim hep duzgun iletisim kuran ve ilgili calisanlar ama egitimsizler biraz.

Bir de calisma kosullari kotu. Ankara teslim yerinde tavani sacdan bir hangarda, klimasiz ortamda kipkirmizi dolasiyordu hepsi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justery -- 24 Haziran 2024; 22:49:59 >
  • Ben de aracımı dün Ankara'dan teslim aldım. 1 gece Ankara'da kaldıktan sonra bugun Antalya'ya döndük.

Ankara merkezden Polatlı, Akşehir, Eğirdir rotasını kullandık. %100 ile Ankara'dan başladık, %20 ile Akşehir Trugo istasyonuna girdik. Orada %100 yapıp %42 ile Antalya merkeze ulaştık. Toplamda 472km yolu tek şarj ile, şarj için ekstra beklemeden, yemek molasında halletmiş olduk.

Yol boyunca hava çok sıcaktı, 37-38 altına düşmedi ve klima sürekli çalıştığı için menzil oldukça düştü. Hava sıcakken şarj çok hızlı tükeniyor, klima neredeyse %20-25 etki ediyor menzile. Tavan perdesi kesinlikle şart, güneş ışığından rahatsız olmuyorsunuz ancak cama 1 karış elinizi yaklaştırdığınızda içeriyi muazzam ısıttığını anlıyorsunuz. Hava sıcakken cama el değmiyor, o sıcak da olduğu gibi içeri giriyor.

Performans muazzam, ilk elektrikli aracım olduğu için fazlasıyla tatminkar, oldukça fazla gidiş-dönüş çift yön yolda kullandım, araç sollarken hiç tereddüt etmiyor. MYP'yi düşünemiyorum bu böyleyse.

Araç dönmüyor! Dönüş çapı çok çok kötü. Aracı ilk aldığımda alışamadığım şeylerin başında bu geliyor. Ankara'nın dar sokaklarında acemi şoför gibiydim.

Konfor ve yalıtım eski aracım cupra leon'un çok üstünde. Leon'a göre çok daha yumuşak geldi bana. Ancak yol tutuş anlamında Leon'un oldukça gerisinde. Bunda benim arkadan itiş ve elektrikli araç deneyimim olmamasının da etkisi var eminim. Araç virajlarda azıcık gaza dokununca salma eğilimi gösteriyor.

Diğer bir konu ki oldukça rahatsız edici bu, çift yönlü yollarda virajdayken karşıdan araç geliyorsa tehlike olarak algılayıp acil fren yapıyor. 3-4 kez maruz kaldım bugun ve gaz pedalına dokunarak iptal ettim. Arkada yakın araç olsa çok sıkıntı bu.

Sonuç olarak izlenimlerim oldukça olumlu, araç çok keyifli ve ferah. 470km yolu tek bir molayla tamamlayıp çok az yoruldum diyebilirim.

• illiustr kullanıcısına yanıt

Benim siparisim de 23 Nisan saat 20:45. Bana henuz teklif gelmedi, sizin siparis saat kactaydi acaba?

• joseph27 kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam 22 Nisan 20:52 siparis

• Daha önce benim gibi hiç tesla kullanmayan arkadaşlara şunu söyleyeyim.
    Ses sistemi inanılmaz. Hiç bir ayarı ile oynamadım ama efsane bir akustik var.
    Ben daha önce arabada müzik dinlememişim, gürültü dinlemişim dedim.

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    Dün denedim bende ses sistemini. Gerçekten çok iyi. Arabanın içinde sinemada film izler gibi izledik. Mükemmel 👌

• internet aboneliğini teslim alırkenmi actırıyoruz

• gabuka44 G kullanıcısına yanıt
    1 aylık abonelik ücretsiz tanımlanıyor. Sonrası için uygulamadan 150₺ karşılığında abonelik yaptırabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.