< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (152. sayfa)

-
-
Aracımı sattım tesla almayı düşünüyodum ama Juniper modeli çok aklımı çeldi bu kasada hoşuma gitmeyen şeylerin hepsini yeni kasada düzeltmişler. 5-6 ay beklemeyi çok dert etmem acelem yok ancak ötv matrahı değişir yada Juniper %10'da gelmez 2 milyon üstü olur diye korkularım var bu kasayı alıp almamak konusunda kararsızım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
16 Ağustos'ta standart paketi üzerinden SR siparişi verdim. Ekim ayında teslim gözüküyor. Acaba Ekim ayı içinde aracı teslim alabilir miyim?
-
Bende tam olarak bilge düşünüyorum ..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Inanın sipariş veren herkesin aklında bu var. Şu an araba ile ilgili 2 şey var kafamda soru.
1- ön tasarım.(Yandan ve arkadan arabaya bayılıyorum. Harika bence.)
2- koltukların yazın terletmesi.(Rahatlığı beni sarması hiçbir problem yok. Yazın 2.5 ay dışında hiçbir problem olmayacak benim için.) Onun dışında benim açımdan herşey mükemmel.
Juniperle gelecek bu 2 değişiklik dışında da önemli hiçbir şey yok.
Beklemeye değer mi? Araba olarak değecek bir şey yok. Hele de Zam mevzu. Arabanın gelişinin 2025 Haziran-Temmuz'u bulacağı net bence. O zamana kadar, yani 1 yıl en fazla %10 artabilir fiyat, sonrası %40 dilim. Bu riski almaya değer mi? Kesinlikle hayır.
Bunlarda benim fikirlerim. Çok çok memnunum araçtan. Iyi ki almışım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Avrupa'da ya da ABD'de yaşıyor olsak beklemek mantıklı diyebilirdim ama Türkiye gibi 1 hafta sonra ne olacağı belli olmayan bir ekonomide beklemek çok da mantıklı gelmiyor bana. Kaldı ki bekleyeceğiniz süre de belli değil, belki 2026'da gelecek, belki Türkiye'ye ilk etapta getirilmeyecek, belki SR olarak getirilmeyecek ve tabii en kritik konu, belki de üst vergi dilimine girerek büyük bir fiyat artışıyla gelecek vs. O kadar çok belirsizlik var ki.
-
Gece yarısı yayımlanan kanunun sabaha kadar düzeltmesi yayınlandı. 1 hafta bile çok uzun. Mevcut durumda araba alacak birikimin aylık getirisi 70-80bin di. 6 ayda yarımmilyon yapıyor. Juniperin lr si de alınır. Ama bir gecede değişir bu işler. (Juniper daha resmen tanıtılmadı fabrika hala cayır cayır model y basıyor.)
Not: SR spor.
Arkadaslar bende siparis verip efs yapma yapmama arasinda kararsizim ancak merak ettigim bir konu arac dolar uzerinden mi euro uzerinden mi ulkemize geliyor bilginiz var midir? Euro sanki daha atak bir goruntu ciziyorda malum zam endisesi.
Araç bedelini ödediniz mi ?
-
ne yenilikler var?
-
çoğumuz aynı durumdayız. Araba ihtiyacı acilse tabii almak lazım (bize lazım mesela) . Ama acil değilse beklenebilir. Tabii ki pek çok belirsizlik var.
Juniper ne zaman üretilecek belli değil, hemen gelir mi belli değil. Aynı fiyata mı çıkar ucuza mı çıkar pahalıya mı çıkar belli değil.
2025te muhakkak vergi kademeleri değişecektir. Yani 1450 sınırı muhtemelen 1750 ye falan çıkacaktır ki bu durumda Tesla zam yapar mı (dövize bağlı yapabilir, döviz böyle tutulmaya devam ederse zam yapmayabilir de)
Benim en çok korkum yeni vergi paketi açıklanacak Ekimde. Orada %10 vergi artırılırsa işte o zaman bekleyene de sipariş verip almamış olana da geçmiş olsun.
YTD
-
Almanya Tesla fabrikasında çalışan bir Türk arkadaş, Facebook'ta paylaşım yapmıştı. Söylediğine göre Almanya'daki fabrikada Juniper üretim testleri başlamış ve 2025 ocaktan ilk araç banttan inecekmiş. Bence aynı tarihte Türkiye'de satışa açılır. Fiyat dolar bazında mevcut fiyattan bir tık düşük bile olabilir. Elon bunu hep yapıyor.
Neredeyse 2 ay olacak. Umarım kısa zamanda teslim edilir.
Facebook linkini alalım ve ekran görüntüsünü alalım.
Gerekirse elemanla arkadaş olur, mesajlarını kendimiz de görürüz.
-
Juniper icin yollarda cekilmis tek bir fotosu bile cikmadi daha, 3 ay sonra ilk arac fabrikadan cikacak diyorsunuz bilemiyorum ama cok olasi degil gibi. Umarim cikar elbette, daha yeni SR almis benim kisileri uzer bu gelisme ama saglik olsun napalim yeterki yollarda daha fazla elektrikli arac olsun.
-
-
Standart bir şey hocam o, aynen dedikleri gibi şu biriktirseydi sorun, bir süre sonra geçer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 26 Eylül 2024; 17:39:12 >
Aracı 16 Eylül tarihinde teslim almıştım. Arka bagaj taraftından trim sesleri geliyordu. Mobil servis talebinde bulunduktan 5 dakika sonra aradım ve ertesi güne mobil servis geldi. Evin otoparkında işlemler yapıldı ve trim sesi giderildi. Gerçekten çok güzel bir hizmet sundular.
Umarım servis ve sc ağı hızla genişler ve özellikle uzun yol yaparken güzergahımızı sc ağı sayesinde rahatlıkla planlayarak yola çıkarız. Satış sayıları yükseldikçe global tarafta Tesla'nın Türkiye'ye olan yatırımlarının artacağını ve Tesla Türkiye ekibinin de satış sayılarını arkasına alarak global taraftan bir şeyler talep etmesinin daha dayanaklı olacağını düşünüyorum.
-
Merhaba 16 Ağustos tarihli siparişime kesin fiyat sunumu bugün oldu ödemeyi 5 iş günü içinde yapmam gerekiyormuş anladığım kadarıyla.Tahmini teslimat 28 Ekim-11 Kasım gözüküyor. Bir de sigorta belgesi sun diye bir seçenek var onun için şimdi bir şey yapmam gerekiyor mu?
-
teklif fiyatini kabul ettikten sonra 5 gunun var
trafik sigortasini yaptirip uygulamadan yuklemelisin
sonra sana teslim icin gun belirlemeni isteyecekler, hemen cikmalayabilir acele etme bir ara geliyor
teslim gunu belli olduktan sonra kaskonu ona gore yaptirirsin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X