bende aslında bugün alacaktım; dün akşam arayıp iptal ettilerdi. Bugün aradılar cumartesi için yeni randevu aldım. bu saate kadar tescil görünmüyor e devlette. yarın tescil olursa cumartesi alacağım. olmazsa 3.kez iptal etmiş olacaklar. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (809. sayfa)



-
-
Hayırlı Olsun hocam
Siz de indirimli mi aldınız ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayır ,2395 forum tabiri ile toros paket
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
elbette. edevlete düştü mü tescil yapılmış demektir. ek mtv'mi bile ödeyip hgs siparişimi de yaptım. ;)
-
Benim bugün için iptal olan randevum yarına verildi. Teslimat 17:00 bulabildiğim uçak 08:30. Bekleyeceğiz. Ekstra 3.700 TL uçak maliyeti oldu durduk yere.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
fatura henüz yok hocam. şirketim adına kayıtlı aldığımdan efatura portaline düşer diye ara ara kontrol ediyorum ama muhtemel ya teslimden sonra fatura keseceklerdir ya da ay sonunda toplu fatura keserler. hatta muhtemeldir ki ay ortasından sonra teslim edildiği için TESLA ÖTV'sini bile en son gün ödeyebilir. araç alım-satım mevzuatını pek bilmem ama galiba bir sonraki ayın 10'una kadar ödeme süreleri var diye biliyorum.
-
düzeltme: e-faturayı da kesmişler az önce...
-
Bekletmezler, gittiğiniz saatte direkt verirler. Hatta Alim Bey sizinle ilgilenirse kargo yaptıracağınızı belirtmiş olduğunuz bir USB varmış, adam çıldırıyor, hala yollatmamışsınız der misiniz benim için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar iki sorum olucak tesla kullanıcılarına. Ben bi aydır kullanıyorum ama virajlarda sanki araba savuruyormuş gibi geliyordu. Bugün yağmur çiseleyince birkaç defa arka attı araba. Benden başka çekiş problemi yaşayan var mı yoksa ben ilk defa dört çeker kullanıyorum benim sürüşümde sorun var. Birde bu navigasyonda uydu görüntüsünü açamadım menüyü ingilizceye çevirdiğimdede olamdı. Türkiyede kapalı mı acaba. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Peki tesla sitede var mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
19 inc Hankook mu lastikleriniz? Daha önce de aynı izleniminizi paylaşan olmuştu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum bu olay Telegramda da çok konuşuldu. Islak zeminde özellikle Virajda rejen / frenleme devreye girerse aracın kayabildiği söyleniyor. Şahsen ben yol tutuşunu, virajını beğendim. Ama henüz ıslak zeminde kullanmadım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba
Sipariş arifesindeyim
19 ve 20 jant farkının artı ve eksileri nelerdir ?
Menzil kısaldığını tesla belirtmiş ama konfor ? Yol tutuşu ? Şastik değişim süresi ? Frenleme mesafesi ?
Ne gibi farklar vardır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sesli komuttan “navigasyon uydu modu aç” dediğinizde açılır. Kapatmak da yine aynı şekilde sesli komuttan yapılıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
19'lar Hankook, 20'ler Michelin geliyor. Daha ince yanak normalde konfordan bir miktar feragat fakat bir miktar da daha iyi yol tutuşu demek. Ben fazla KM yapmadım ancak ilk izlenim olarak 20'ler konforsuz diyemem, hatta iyi ki 20'yle aracı alabilmişim diye düşünüyorum. Şu anda 19'luklar %50 ÖTV'de göründüğü için anlık olarak tercihim 19 olurdu. Her ikisi de aynı vergi dilimindeyken tercihim yine 20 olurdu. Sizin sipariş gelene kadar matrah revize edilmezse %50'de araç kalmayacaktır muhtemelen. Bu da dikkate alınarak 20' geçilebilir. 20' geçilecekse de hazırdaki araçlardan indirimle almak avantajlı olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayağınızı birden gazdan çekince rejenerasyon daha güçlü çalışıyor gibi geldi bana. Yani şöyle düşünelim , arkadan itiş BMW ile viraj dönerken vites düşürüp gaza basmadan debriyajdan ayağı çekmek gibi. Motor freni aracın kaymasına sebep olur. Bu sebepten yarışlarda düz vites arkadan itiş arabaları sürerken heel & toe yapılır. Yani güçlü yavaşlarken sol ayakla debriyaja basan pilot sağ ayağı ucuyla frene yüklenirken sağ ayağının topuğu ile gaza basar ve motora devir verir ki lastikler kitlenmesin , aracın dengesi bozulmasın.
İşte teslada olan da rejeneratif frende bu durum. 100 ile viraj dönerken ıslak zeminde bir tehlike ile karşılaşıp gazdan ayağınızı çektiğinizde araç motor freni yapıyor. Bir yazılım ile en azından yağmurlu havalarda gazdan çekildiğinde otomatik vites araç gibi kendini akıtması sağlanmalı.
Son olarak araç 2 ton olduğu için gündelik hayatta daha önce kullandığımız 1,5 tonluk araçlar gibi tepki vermesi pek mümkün değil. Muhtelif YouTube videolarında ( car wow) fren mesafesi her ne kadar efsane görünse de bunlar düz yolda düz giderken yapılıyor. ben kendi tecrübemle yazıyorum, virajda aynı fren performansını vereceğini düşünmüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
+ yokuş aşağı frenlemede de belirttiğiniz ağırlık & yığılma etkisi hissediliyor. Özellikle yokuş inişli dört yol ağızı , göbeklere kavşaklara temkinli yaklaşmakta fayda var. Fren tutmayacakmış gibi hissettiriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam aracın performansı da çok fazla. Hızı hissettirmiyor. Yani ben şahsen sahip olan bir çok kişinin böyle bir performansı ilk kez deneyimlediğini de düşünüyorum. Dikkatli kullanmakta fayda var. Dinamiklerine iyice alıştıktan sonra keyfi daha güzel olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X