Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (366. sayfa)

9 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 21 Misafir (7 Mobil) - 21 Masaüstü9 Mobil
5 sn
47.410
Cevap
1.248
Favori
3.115.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz önce arayıp 21 Haziran teslimatını 23 Haziran’a ertelediler. Gümrükte sorun cıkmış. Telegram grubunda da herkesi tek tek arıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emiratasadikoglu E kullanıcısına yanıt

Tesla sarj aleti ile Kaliteli kalın bir uzatma kablosu ile idare edersiniz.

İdare edersiniz ne demek ?

Aracı günde 30-50km kullaniyorsaniz, haftada 1 defa 2 gün kullanmayacaksaniz ya da disarida 2 haftada bir sarj ederek, akşamdan sabaha kabaca 10 saat 25-20% şarj kazaniminiz olur. 20% şarj size 80-100km civarı şarj verir.

Denemek için kullanabilirsiniz

Ama mesela ters bir anda hastaneye gideceksiniz vs. İkinci bir şansınız olması gerekir, taksi, benzinli araba vs.

Bence müstakil evde, ev size ait ise wall charger kullanmak en iyisi. Ve daha sağlıklı olacağına inanıyorum.

Ileride de güneş enerjisi sistemine geçerseniz aracın işletim ücreti bedava olur, lastik hariç.

Bu arada benim ofiste şarj imkanım olduğu için. E etrafımda supercharger bol olduğu için, Ben Çıkan şarj aletini hiç kullanmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 19 Haziran 2023; 19:4:47 >
  • Arkadaşlar beyaz LR olan siparişimi kırmızı yapmayı düşünüyorum acaba teslimat tarihini etkiler mi ? Tesla ile görüşebileceğim bir numara var mıdır ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu soruya 100% emin cevap verebilecek var mı bilmiyorum.

Tesla size özel araç uretmiyor. Üretilen araçlardan siraniza göre size veriyor.

Cok kabaca kac tane kirmizi arac kac tane beyaz arac görüyorsunuz?

Kaç kişi kirmizi sipariş verir tabi ki de bu önemli bir soru,

Ama ben bir fabrika olsam bos duracagima 10 aractan 4 tane beyaz , 3 tane siyah ve diğer renkler uretirim.

Kirmizi ve Grinin sadece Berlin de uretildigini, diğer renkler dünyanın cesitli bolgelerdeki fabrikalarda da uretildigini ama turkiyeye gumruk dolayisiyla sadece Berlinden gseldigini, eklemem gerekir.

Yani EMEA bölgesi Berlinin Gri ve Kirmizi uretmesini bekliyor.

berlinin urettigi beyazlari cin texas freemont ve bir cok fabrika da uretiyor.

global talep olarak dusunuldugunde beyaz cok cabuk karsilanmasi gerekir.

Benim yaklasimim bu şekilde.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 19 Haziran 2023; 20:2:8 >

• cmanbaris kullanıcısına yanıt

Yarın alacam diyen de var

ergelendi diyen de var

bakalım ne olacak

• Arkadaşlar aracın içinden çıkan mobile connector’ü blue adapter ile kullandığımızda 7kw civarı bir şarj gücü elde edebiliyoruz. Daha önce de konuşuldu. Bu haliyle epey iyi bir şarj performansı. Birçok kişi için ekstra para ödeyip wall charger’a(11kw) da gerek bıraktırmayacak belki. Ama sorun şu ki 32 amper blue adapter usa tesla’da stok dışı. Türkiyeye gelecek mi belli değil. Adaptörü satmayarak wall connector mü satmaya çalışıyor acaba?

Çin sitelerde de adaptör bulamadım ben. Bilgisi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muraty2 -- 19 Haziran 2023; 20:11:0 >
  • Birkaç gündür sadece aracın içinden çıkan adaptörü kullanıyorum. 3 saatte yüzde 10 ilerliyor batarya. Akşam 7’de takıyorum sabah 7’de yüzde 50’den 90’a çıkmış oluyor. Pil kapasitesini tam bilmiyorum ama 2.5 kw/saat gibi yükleme yapıyor sanırım. Sistem üzerinde görünen 16 km/saat.

• muraty2 M kullanıcısına yanıt

Mavi olan adaptör Hollanda’da yoktu

benim evde şarj etme şanım yok

onun için cihazı alıp işyerinde kullanacağım kafam rahat edecek

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde ülkeye araç girişi olduğu sürece bunlara yer kalmayacaktır. Umalım arz fazlalaşsın. İsteyen istediği gibi ilana çıksın gün gelir 1 ay sonrasına herkes araç alabilir hale gelir. O zaman mecbur düşecekler fiyatları. Düşmeyenden alan da kendine yansın ne yapalım.
    4.5 milyona ilan var sitede 🤦🏻‍♂️

• Videonuzu izledim izlemez olurmuyum cok buyuk bir talihsizlik yasamisiniz. Siz bu videoyu yuklemeden bir kac hafta once tesla aldik yolda kaldik diye bir video mutlaka duser diye yorum yapmistim foruma. Tam o baslikla video dusunce paylastim.

İlginç. Ülke değiştirip bakınca bazı ülkelerde var, bazılarında yok. Aslında bu adaptörden alabilseydiniz işyerinde de kullanabilirdiniz.

• vires kullanıcısına yanıt

75KWh gibi dusunebilirsiniz.

10 saatte 30% gibi.

Kablo alt yapiniza göre değişir.

Memnunsaniz ve bu şekilde devam edebiliyorsaniz sorun yok. Tamamen kendi günlük rotation ve haftasonu kullanmaniz ile alakali.

• Evet dediklerinizin hepsi doğru ama yakın zamanda sipariş değiştirme tecrübesi olan bir arkadaş var mıdır bilemedim.birtane numara paylaşışmıştı forumdan hiçbir zaman telefonu açan olmadı. Bu durumu bir yetkiliye soran bir arkadaş var mıdır acaba 🤔

• ŞeyhmusYalçın FMTFV Ş kullanıcısına yanıt

Herkes vergi gelecek soylentisi ve korkusuyla (hakli olarak) yangindan mal kacirir gibi arabalara saldirmaya başladı.

Ki gelmemesi lazım..

Ben biraz daha relax kafada bir insanın, (yurtdisinda yasiyorum) istediğim rengi almayacaksam arabayı 1 sene daha almasam da olur...

Tabi Türkiye dengeleri farklı, beyaz alıp istediğiniz gibi kaplatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 19 Haziran 2023; 21:2:15 >
  • Elektrikli araçlarda ilave vergi düzenlemesi beklemiyorum aksine matrah artışı son gelen zamlardan sonra kaçınılmaz

Bugün yarın teslimatları, ilk gelen gemideki performance’lar. 21 ve sonrası Grande europa ile gelen LR’ler, gümrük sorunu bu araçlarda oldu.

• Hala gelmeyen varsa telegram grubumuzun adı Tesla Türkiye. Arama kısmına yazarsanız çıkar. İçeris şampiyonlar ligi gibi Fransadan Remy’i bile geldi namımızı duyup 😁

Bu fiyatlara bu arabayı alanın gram aklı yoktur . 1795 e Performance aldım . 4 tane australi çeki demirime bağlayıp çekebilirim .

• işe gidip geliyorum günde toplam 20-30 km em fazla yol yapıyorum ev tipi bana yeterli olur o halde eşimde elektrikliye geçmek istiyor 2 araç olursa diğer şarja geçebiliriz zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler

• Alan arkadaşlar aracın otomatik park akıllı summon özellikleri nasıl çalışıyor bilgi verebilir mi?

• 
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.