batarya ömrünü kısaltırsınız, tesla hızlı sarjı sadece uzun yolda öneriyor. Aracın sürekli akşam sarjda kalmasını öneriyor. Müstakil evi olmayan nasıl yapar bilmem ama ben evden sarj edemiyorsam sahsen almazdım böyle pahalı bir aracı. yazıktır bir heves uğruna |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (36. sayfa)

-
-
Şarj istasyonlarında sadece hızlı şarj mı yapabiliyoruz hocam ? Benim de evde şarj etmek imkanım yok, en azından orta vadede bir kaç sene daha olmayacak gibi görünüyor. Araç günlük min. 34km , max. 55km kadar yol yapıyor olacak. Vaadedilen menzille istasyonlarda veya AVM'lerde haftayı tek şarjla geçsem beni kurtarır diye düşünüyordum. Amacım illaki 15dk da %80 şarja çıkartmak değil, örneğin 3 - 5 saatlik bir şarj etme durumu olamıyor mu ? @Attorney58
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam avmlerde sağda solda yavaş şarj var da, her akşam her akşam nasıl olacak o iş? Evde şarj imkanı yoksa eziyet gibi geldi şu an bana. Tesla her gün şarja takılmasını öneriyormuş
AC şarj istasyonları da var, hatta sayıca daha fazlalar şuanlık. AVM'lerde bulunan istasyonların çoğu (belki de hepsi) AC istasyon. Yani 11 kw hızında şarj edersiniz, bataryaya bir sıkıntısı olmaz. Sadece birkaç saat beklemeniz gerekir.
Günlük 50 km yol için 45 dk AC şarj yeterli olur muhtemelen.
-
tff forum - tesla fahrer & freunde
Model Y Long Range - Bestellung und vorgesehene Auslieferung in 2023https://tff-forum.de/t/model-y-long-range-bestellung-und-vorgesehene-auslieferung-in-2023/214480 -
Bu örneğiniz beni çok rahat kurtarır mesela. Bir kahve içmeye ugrayabilecegim en az 3 tane AVM var yakınımda. Ancak hergün evde şarj olayı imkansız. Araçlar gelene kadar en az 5 - 6 ayımız var, ilgiye göre istasyon ünite sayıları da arttırılabilir diye düşünüyorum.
Sarj istasyonlari gosteren mobil aplikasyonlar var. Detayina girdiginizde DC olanlar hizli sarj, Ac olanlar ise normal. Yani evinizde sarj imkani olmasa bile Ac istasyon uzerinden 11kw ile sarj edebilirsiniz ama %80 dolum icin 7-8 saati gozden cikarmaniz gerekir. Ev sarjindaki asil getiri birim maliyetin az olmasi yani isin ekonomik kismi. Kaba bir hesapla tek zamanli kademeli alt yapiya sahip ev sarjiniz kw basina 2.5 tl iken disardaki istasyonda 6 tl odeyebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben şahsen hergün takmayı düşünmüyorum. Haftada bir fazlasıyla yeterli olur benim için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam haftada bir yine ideal evde şarj imkanı olmayanlar için ama işte batarya sağlığı açısından nasıl etkiler o konuda kafam karıştı biraz. Bir de bu durumda 1 hafta bile yani arabayı kullanmama gibi bir lüksün yok gibi, sırf şarj etmek için mecbur kullanacaksın yani
değerli arkadaşlar hiçbir aparat almadan direkt evdeki prizden şarj ettiğimizde long range menzil olanı kaç saatte şarj oluyor ve bir tam şarj maliyeti nedir acaba? İllaki evde wallbox kullanmak zorundamıyız? Normal prizden şarj edemez miyiz?
-
hocam elektrik fiyatlarına bu ay itibariyle indirim yapıldı, bunun sebebi de piyasa elektrik fiyatlarının düşmesi.
Teslayla çok ilgisi yok bu yapılan indirimin bu yüzden.
Mayıs sonuna kadar geçerli olmasının sebebi de, seçim sonrası için herkeste kurların yukarı gitmesi beklentisi var. Kurlar da elektrik fiyatlarını etkiliyor, bu nedenle muhtemelen.
-
Aklınızda midnight cherry red varsa, hiç düşünmeden alın geçin derim hocam. Maliyet kısmı aklınıza takılıyorsa bile ikinci elde de diğer renklere göre çok daha tercih edilen ve yüksek fiyata satılan renk olacaktır bunu değerlendirin derim. Görenler bilir, gerçekten çok özel bir renk.
Bu sekilde 2 kw ile şarj ediyor.Amerika'da iki prize takılıp şebekeyi 2 kat gerilim gösterip 4 kw a çıkaran aparat vardı.Ama dikkatli olmak lazim kablolar yeterli kalinlıkta değil ise ısınıp yangin çıkarabilir.Eğer trifaz sebekeniz var ise duvar sarjı 11 kw a çıkabiliyor.
batarya sağlığı açısından kritik olan bataryayı % kaçta tuttuğunuz temelde.
En optimum sağlık için %50 civarlarında tutmak en ideali, atıyorum %60'a kadar şarj edip %40 olunca tekrar takmak. Bu konuda yapılmış çok sayıda çalışma var.
Haftada 1 şarj etme imkanı olan bir kullanıcı da haftalık kullanım senaryosuna göre kendi idealini bulabilir.
Size %40 luk bir kapasite yeterli olacaksa haftada örneğin, %70-%30 arası kullanım ideal olacaktır, 30'a düşünce şarj et 70'te çıkar gibi.
Her gün şarj eden eve aracı sık kullanan bir kullanıcı da %75'e kadar şarj edip, her gün tekrar şarja takarsa ideal olacaktır, hem günlük menzil hem sağlık açısından.
Aracı günlük şarjda tutmanın önerilme sebebi, bataryanın optimum sıcaklıkta tutulması için gereken enerjinin şebekeden alınması, böylelikle bataryayı o anda kullanmayarak stres oluşturmaması.
Bunlar dışında da uzun yola çıkmadan önce o gün %100'e kadar şarj edip öyle çıkılacak.
Şurada güzel bir grafik var: https://teslamotorsclub.com/tmc/threads/another-charging-battery-life-thread.269782/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engynew -- 13 Nisan 2023; 10:17:26 >
-
2 kw İLE SARJ EDERSEM ORTALAMA KAÇ SAAT SÜRER HOCAM VE MALİYET NE OLUR, BİRDE HAFTADA 1 BÖYLE ŞARJ ETSEM BİR ZARARI OLURMU BATARYALARA
-
Çok saat sürer, 0 dan 100'e 82/2=41 saat.Evden 2 tl kw gibi fiyatı.İstasyonlarda 8-9 tl.Bir de 3 zamanlı tarife var ona geçerseniz evde daha da düşer ama diğer zaman dilimleri için faturanız yükselir.Bildiğim kadarı ile aynı meskene iki saat bağlanamıyor öyle olsa araba için ayrı saat takıp 3 zamanlı tarifeye geçip gece saatlerine ayarlayıp maliyeti daha da düşürmek mümkün olabilirdi.Sanırım üç zamanlıda gece şarj etmek 3 te 4 de bire düşüyor ekstradan.
Düşük güçle şarj etmenin zararı olmaz pili aksine daha az yorar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Negro19 -- 13 Nisan 2023; 10:22:32 > -
dört işlem yapabilirsiniz… batarya kapasitesi: 75 kwh.
0’dan %100’e 75/2 = 37.5 saatte dolar.
%20’den %80’e 75 x 0.60 / 2 = 22.5 saat.
Görebilsek keşke. Şu anda Almanya'dan tanıdık bulmaya çalışıyorum foto çekebilmesi için denk gelirse. Tesla'da farklı kırmızı tonları olduğu için şimdilik nette bulunan görseller çok yetersiz geldi bana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X