Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (354. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 23 Misafir (7 Mobil) - 22 Masaüstü8 Mobil
5 sn
51.510
Cevap
1.377
Favori
3.424.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HarunDilkapı P9KON H kullanıcısına yanıt
    Benim teslim tarihim 5 temmuz ama benim isteğimle proforma fatura 1 hafta önce kesildi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben dahil birçok kişiye kesinlikle proforma vermediklerini söylediler. Siz nasıl alabildiniz lütfen paylaşırmışsınız?

• halitozbasli kullanıcısına yanıt

Ben pek katılmıyorum.

Bir cok insan, (ki Vpn arkasından hakaret edenler de dahil ) aynı yanılgıya düşüyor.

Siz belki müstakil bir evde yaşayacaksınız. Tiguan-Q5 (ki aslında aynı sinifta) almanın Tesla Model Y karşısında Kendi kosullariniza göre kiyas dahi kabul etmez olduğunu düşünüyorsunuz (hakli olarak profiliniz uygun).

3 ay sonra alanların Balayı bitecek, 6 ay sonra gerçek tecrübeleri almış olacağız.

Mustakil evde yasamayan ve buyuksehir hayatinda olanlar icin Benzinli bir aracın şu götürmez pratik üstünlükleri var.

1 sene sonra Tesla kartlarini dağıtmış olacak, aslında Evde ya da ofiste düzenli sarj yeteneği olmayanlar araçlarından kurtulmaya bakacak.

Tesla profiline uyanlar ise Zaten sipariş vererek araci alacaklar ve sürekli olarak 3 ayda bir yenilenen bir aracı ipad gibi 1-2 senede değiştirmek isteyecekler. (Tekerlekli ipad:))

Bu nedenle, evinde uygun duzeni kurmus belki gunes enerjisi kurmuş bir mentalite, daha rasyonel olacağından arastiracaktir.

Yukarıda benimle menzil tartışması yapmaya çalışanlara tekrar yazıyorum, önümüzdeki bayramda ufak bir demo göreceksiniz. 1-2 tane şarj unitesiyle bir istasyonda şarj olmaz.

Şarj istasyonları benzin istasyonu sıklığına ulaşana kadar , her gittiğiniz hotelde şarj desteği olarak kadar, sarj istasyonlarının içerisinde min 6-8 şarj Ünitesi hizmet verene kadar.

Tiguan ile bu araci degisecekmis gibi ve/veya her menzil birtiginde sarj unitesi bulacakmis gibi Menzil tartismasi yapanlari, benzincinin prizinde 2.4kW/h şarj ederek gecirecrkleri uzun geceler bekliyor.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

Aşağıdaki linkte Carbondioksit salınım hedeflerinin gerçekçi olmadığını, çünkü şarj istasyonu az olduğunu vurguluyor.

https://www.acea.auto/press-release/electric-cars-unrealistic-co2-targets-proposed-by-eu-parliament-ignore-lack-of-charging-points//

Ne zaman EV araba

1.Supermarketler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 17 Haziran 2023; 18:26:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tesla al sat yapılacak araç değil. Zaten internetten sipariş ile alınan araçlar. Ayrıca bu araçların örneğin BMW de Mercedes te olduğu gibi 3 yıl sonu makyaj 4 yıl Sonu yeni kasa total 7 senelik döngüsü olamaz. Yani adamlar 6 Ay sonra bir revizyon yapar menzil 700 oldu diyebilir. Tesla kullanmak için alınır. Güncellemelerden , geliştirmelerden etkilenmezsin çünkü kullanıcısındır. Al satçılar bu aşamada risk altında. Çünkü Tesla kullanıcılarında ( alıp satanlar değil kullanmak için alanlar) boş adam görmedim ben. Teknolojisini ciddi takip ediyorlar. Güncellemeleri vs. Teknolojik bir araç ve sunulanları sonuna kadar kullanabilecek donanımda vizyonda insanlar alıyor bu aracı.

Teslim alıp sürmeye başlayanlar da tecrübelerini paylaşırsa harika olacaktır.

Bizim arkadaş, İstanbul da sitenin kapalı otoparkında kendi park alanı belirli olduğundan gidip Vestel ile anlaşmış ve kurdurmuş. Yönetimle herhangi bir sorun yaşanmadan halletmiş.

• Ne zaman Tiguan Tesla Yerine konulabilir?

1.Supermarketlerde şarj istasyonları olacak en az 6 unite.
    2. Hotel ve restaurant
    3. Site ve 20 ve uzeri daireler apartmanlarda Kanuni destek ile hem zorunlu hem de araç sahiplerini haklari korunacak
    4. AVM'lerde Otoparklarda Polis deneyimi olacak, Engelli araç, EV araç park yerlerini işgal edenlere hatalı park kusuruna cezai yaptırım olacak.
    5. Plaza , isyeri zorunlulugu, Elektrik desteği gibi Banka Operasyon merkezlerinde, Plazalarda Üniversitelerde zorunlu olacak
    6. Hastanelerde , Okullarda ( aksam okul otoparklari donusebilir, kural ihlali yapan men edilir ceza kesilir) Bu uygulamalar ülke capinda zorunlu olacak.

Bu öyle kolay değil, bir hukumet politikasına ile bagdasmasi gerekiyor.

Ancak bunlar olduktan sonra Avrupa ikincil fiyatları ile kiyaslarsiniz.
    Avrupada bu araclar 10 yıldan beri var ve hala eksik olduğu tartışılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 17 Haziran 2023; 18:33:50 >
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt

Aynen öyle, bu nedenle çok fazla zorunlulugu var özellikle eski semtlerde oturanlar(nisantasi, bebek moda kadikoy vs )için.

Yani ben tiguan alacağım paraya Tesla alayım diyen profil az.

Hiper enflasyon tabi var ama eğer ikincil değeri önemli ise Tiguan almak daha uygun olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 17 Haziran 2023; 18:37:37 >
  • Bunun haricinde, bulundugum bolgede kullanilmis araba alım satimi yapan bir cok büyük olcekli firma (DOD benzerl) özellikle Tesla almıyor.
    Çünkü Tsla strateji gereği piyasa durumuna göre fiyatları damping yapabiliyor. Firmalar ellerindeki araçları hem fiyat koyamiyorlar hem de batarya kusuru olursa sorumlu olacaklarindan ellerinden tutmak istemiyorlar.

Ve Avrupa üretimi teslalar buraya 1-2 ay içinde teslim ediliyor. Inanılmaz siralar da yok. ikincieli tesla alıp satıyor onda da ölü essek fiyatı verip 0km civarina satıyorlar.
    Aynı Apple gibi

Bunu gören kullanıcılar arabalarını yüksek fiyattan İnternete koyuyor ama SATILMIYOR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 17 Haziran 2023; 18:48:32 >

• Thathurts kullanıcısına yanıt

fark ettim ama, bu arabayı al sata alanlar aşırı pişman olacak 798 tane araba gelmiş tek seferde

bu arabayı şarj olanağı olmayan adam bedava versen almaz

şarj olanığı kimin var ?

müstakil evi ve iş yeri olanlarda var

ben iş yerinde şarj edecem yada evimde hiç sorun yok

ama olmayanda bulaştı bu arabaya yazık etti kendine

şöyle bir garajın yoksa bulaşma yanarsın

• cihanair kullanıcısına yanıt

Direkt kanalın etkisi

• aracı ay başında aldım .satışta turkcell ile anlaştık. içinde turkcell sim var aracın dediler. peki nasıl üye olacağız dedik. daha onay çıkmadı 1 aya çözülür dediler.

turkcell sim'inin bitme zamanı nedir bilen var mı? sim bitince ne gibi özelliklerden olacağız. gümrükte takılan araçları duyunca acaba simkart işinde de problem çıkar mı diye düşündüm açıkcası

• 61gün kullanıcısına yanıt

Aman ne güzel, Dua edin Turkcell ile anlaşmasın çünkü,

Anlaşma olmadığı sürece bedava kullanacaksiniz.

Siz Abonelik saglayamacaksiniz, Tesla size Premium internet paketi sunacak.

Bu da Tesla'yi bir BTK lisansı almaya itebilir.

BimCell gibi yani.

Sonra aylık abone olacaksınız.

Bu süre zarfında Tesla size Premium İnternet Connectivity paketini ücretsiz sunmaya devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 17 Haziran 2023; 19:55:27 >
  • BTMWTMP B kullanıcısına yanıt
    700 kere şikayet ettik ama ilgilenen olmadı

• teşekkürler

• munadi M kullanıcısına yanıt

Çok üzüldüm ikna olmayana, benim de aynen isim gücüm yok sizi ikna edeceğim:)

Ne tecrube istiyorsun sor yazayım?

Yazdıklarımın 100% u kendi tecrübem.ama siz pohpoh istiyorsanız onu yapamam.

Mal ne ise o, ama off süperr uçarak gittik 1000km tek şarj ile yapıyor yazamam.

Forum malımı sürekli ovmemi istiyor, ben de diyorum ki tesla tecrübesi cok iyi ya da kötü olabilir bu sizin yeterli profili sağlamanız ile alakalı.

Sor ne öğrenmek istiyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 17 Haziran 2023; 20:9:19 >
  • 6 Temmuz benim teslim gemiden haberi olan varmı . Haftaya teslimler başlıyor 2 Haziran vınların. Bizim acaba başka gemimi öğrenemedim maalesef.

• 61gün kullanıcısına yanıt

Rica ederim,

Hep yazdığım gibi Tesla bir Otomobil ureticisi gibi yaklaşmiyor.

FSD aboneligi,

İnternet Aboneligi,

Süper charger aboneligi

Hepsi Zaman ile gelecek

Tabi bir yolu daha var tethering yapmak.

• Tesla profiline uyanlar ise Zaten sipariş vererek araci alacaklar ve sürekli olarak 3 ayda bir yenilenen bir aracı ipad gibi 1-2 senede değiştirmek isteyecekler. (Tekerlekli ipad:))

Banada öyle geliyor eko sisteme dahil olunca bünye sürekli upgrade isteyecek gibi. Normalde çok sık araba değiştirmem ama tesla bünyeyi değiştirmeye zorlayacak gibi. Asıl beklediğim cyber truck. Ençok yolu pickupla yapıyorum o gelirse ilk yazılanlardan olurum heralde.

• 
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.