Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (3221. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: sabriweb , noval_06
2 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
64.527
Cevap
1.447
Favori
4.347.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
112 oy
Giriş
    Yaz ın bütün kirini toplamış yollarda ,yağan ilk yağmur da yolların kaygan olması kadar normal bir şey yok.Arada da Normal frenleri temizlemek için 60-70 km hızlara çıkıp kızaklatmadan fren yapın,balatalar tertemiz olsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

legacy..

Etli yanak lastik var ayrıca havalandırma menfezi standart ve juniperda plastik üstüne kumaş kaplıyken legacy de ise direk ahşap kullanılmış yani o ahşabın ses yapmaması için kumaş kaplanması lazım. Alcantara kumaş düşünüyorum açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 16 Eylül 2026; 18:56:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam P ile LR Dual arasındaki 15-20 beygirin lafı mı olur Allah aşkına! 😄 Kırmızı kaliper ve 21" jant takıntınız yoksa LR Dual günlük hayatta hem konfor, hem menzil, hem de lastik masrafı açısından daha iyi.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 16 Eylül 2026; 19:37:57 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

Arac finansmanina girdim. Kismet olursa kasım sonunda 2024 sr almayi dusunuyorum. 45bin km altindaki ilanlara bakiyorum. Temiz olanlari 2.3m civarinda bu fiyatlar normal mi? Cok fazla ilanda girmiyor.

Fırtınalı bir piyasa bekliyor umarım o zamana kadar alırsın.

5 gün önce pazar günü piazza avmdeydim aracın sileceğinde bir not gördüm önce çok korktum arabaya vurup not mu bırakmışlar diye ama İbrahim adında biri gsm numarasını bırakmış altına satmayı düşünürseniz görüşelim ciddi alıcıyım diye eklemiş. Oturup kameraları izledim zaten kayıt almış, 3 kişilik bir aile ,eşi olduğunu düşündüğüm kişi çantasından kağıt kalem çıkartıp veriyor sonra bir kaç sıra arkadaki corolla olduğunu düşündüğüm bir araca binip gidiyorlar  

Yani talep yükseliyor diye yorumluyorum ama şaşırdım ilk defa böyle bir şey görünce

Bizim işyerinde biri var 1000 km menzil olmadan elektrikli alınmazcılardan. Dün bana 2. el tesla alırken nelere dikkati edeyim diye soruyordu.

Yakıt 100 tl oldu içten yanmalı alınmaz demiyor ama kimse sessizce geçişi yapıyorlar gerçekler derinde gelir kimsenin bağırmasına gerek kalmadan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis26 -- 17 Eylül 2026; 9:47:5 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Önceki aracımda çok memnun kaldığım için Blizzak alma niyetim var. Misal linkteki uygun mudur yada nasıl anlayacağız hangi lastiği alacağımızı?

Tesla şu an ne kadar Standart yığsaydı hepsini satmıştı. Doğru zamanda doğru adette araç getirmiyorlar.

Tesla Standart satamıyor değil getirmiyor ki satsın  İlk parti saçma bir döneme geldiği için envanterde baya durdu , "1 hafta önce satılan premium sr ile aynı fiyattan standart mı olur" dediler kısmen haklılar ama bizim otomobil piyasası TR de TEK   Şu an en doğru zaman umarım kasım başına kadar yığıp aralıkta sahiplerine kavuştururlar.

Bu güvenlik ve teknoloji her vatandaşımızın hakkı  Ötv avantajı varken duster 408 sportage gibi komik ve aile ekonomisine aşırı külfetli araçların yanında bedava bu teknoloji üssü ama tabii o araçlar %80 ötvde yani aslında denk değil tabii ki sadece cepten çıkacak tutara göre yorumlayacak olursak  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 17 Eylül 2026; 11:30:18 >

• Thrashbringer kullanıcısına yanıt

Tesla uyumlu lastiklerde , yani teslanın tavsiye ettiği anlamına geliyor sanırım, T0, T1, T2 şeklinde kod var hocam.

benim korkum , elektriklideki bu büyük avantajı uzun sürdürmezler. Memlekette hiçbir zaman vatandaş adına avantajlı bir olay uzun sürmüyor.

Şarj fiyatları artabilir ya da ötv artışı ile aracı ilk alırken tahsil ederler bu farkı

onu biliyorum da ne kadar lastik baktıysam t0 vs yazan bir ibare göremedim.

Orijinalden alıntı: ceyon

benim korkum , elektriklideki bu büyük avantajı uzun sürdürmezler. Memlekette hiçbir zaman vatandaş adına avantajlı bir olay uzun sürmüyor.

Şarj fiyatları artabilir ya da ötv artışı ile aracı ilk alırken tahsil ederler bu farkı

Ev araç demek çok daha az parça ihtiyacı ve petrol talebi düşüsü demek. Vergi en baştan beri avantajdı bu yeni farkettikleri bir şey değil. Buyursunlar cari açık orada Ötv kaybı bir şekilde yerine gelir çünkü TL ama cari açık senin basamadığın bir para. Bir de şu var elektrik evin çatısında bile üretilebilir bir enerji eskiden bir dizel motor farkına servet veriliyordu bundan çok daha azına elektrik üretilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis26 -- 17 Eylül 2026; 13:1:47 >

yapay zekaya dümdüz sorun hocam şu model teslaya uygun modelleri sırala diye, listeliyor

Akaryakıttan kaynaklı vergilerde azalma olursa, onu elektrikliye yaymak en kolay yöntem olur sanırım. Şu anda motorin fiyatının artıp benzin fiyatının görece daha az artması da; yine vergi gelirindeki azalmanın önüne geçebilmek içindir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.