Bunu daha oncede yazmistin hocam bir dahakine bende bakacagim aklimda. Ama arkadas elektrikci yolda diyince en kolay ulasacagi sekilde soyledim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmkrcn -- 25 Temmuz 2025; 14:59:24 > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2591. sayfa)

-
-
ödemeyi takiben 1 hafta içinde kesilmesi gerekiyormuş (vergi usul kanunu 231 madde 5. bendi). hemen kesilmesi şart değilmiş. bir de araç gümrükten henüz girmediği için fatura kesilemiyormuş (zaten millileşmemiş malın faturası kesilmediği gibi ötvsi de ödenemiyor....) bir de fatura kesilse bile vergi dairesi ödemesi işlemleri tamamlanmadıysa o fark yine oluşuyormuş. Vergi dairesi ödemelerini firmalar aynı gün yapamayabiliyorlarmış. Vergi dairesi kaynaklı sorunlar olabiliyormuş. vs vs vs.......... yokuş çok yani. ödeme yaptın faturan da var... o bile bazen kurtarmıyor. vergi sistemi vatandaştan yana değil anlayacağınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nibera -- 25 Temmuz 2025; 15:10:28 > -
Hazir yapmisken bir ilave yapmakta fayda var. 3x32a 3pin egik priz (Bemis marka) ve 32a sigorta.
Olurda wallbox da ariza olursa mavi adaptor ile de ayrıca 7kw sarj edebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
40a 3 faz sigorta dediginiz otomat diye gecen 4 girisli olan değil mi? Bir de kacak akim rolesi de 4 kutup olandan mı olacak 2 kutup mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Buradan bakabilirsiniz hocam.Ozellikle bunu sectim hazirlari da var diye gostermek icin.
ever şarj a.ş. | go-e türkiye distribütörü
Ever Charger İkili Montajlı Kombinasyon Kutusu 5x32A ve 1x16A Priz Sigortaları ve Kaçak Akım Rölesi içerisindehttps://eversarj.com/ever-charger-ikili-montajli-kombinasyon-kutusu-5x32a-ve-1x16a-priz-sigortalari-ve-kacak-akim-rolesi-icerisinde -
Hocam wall connectoru’da buna mı bağlıcaz?
Wall connector sigortaya baglaniyor. Bu olurda mobile connector vb cihazlara ihtiyac duymaniz halinde kullanmaniz icin gereken soketi ve 1 adet 220v cikisi var. Ornek olsun diye gosterdim. Amacim altta resimleri olan sigorta ve kacak akim rolesini gostermekti. BIr kac secenek oldugu icin aslinda siz karar vereceksiniz neler gerekiyor diye. Ama genelde bu tip bir kutu herseyi iceriyor. Yok buna ihtiyacim yok derseniz ilk yazimdaki listeyi buradaki resimleri kullanarak alabilirsiniz.
-
Hocam bu üründe 3x32 girisi yok mavi adaptor icin. Ben şimdi ana sigorta ve kacak akim rolesine ek olarak 1x16a sigorta ve pano prizi ve artı olarak 32 amper sigorta ve 3x32 lik priz ekleyeyim. Böylece hem normal prizim hem mavi adaptor prizim olur.
Bir de şunu sorayım; aynı anda hem wall connector hem mavi adaptor takilip 2 arac sarj edilemez değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WindWild -- 25 Temmuz 2025; 16:25:59 >
Bir tanesi 11kw digeride 7.4 kw cekecegi icin teoride evet olur ama altyapiniz bunu kaldirabilirmi bilmem. Ilk basta soylediginiz kablo uygun. Panodan cihaza olan mesafede onemli bu arada.
-
bunun link/linklerinide sana zahmet paylaşırmısın.
güzel bir zamazingo ;) gibi.
bende ileriki planlarıma alayım bu gadget'i
-
Yakın zamanda 2023-2024 Long range için kasko teklifi alan oldumu ? olduysa ne kdr ? hangi firmadan
haberin icerigine bakarsaniz :
Tesla'nın 2021'den beri kullandığı ~79 kWh kapasiteli NMC bataryası nihayet yenileniyor. LG üretimi 2170 silindirik hücreli yeni batarya paketine ait detaylar ortaya çıktı.
NMC batarya LR ve Performance modellerinde var
-
Tesla ya karsi bir tutum oldugu kesin ama hala ikinci durumda 2025 in ilk 6 ayinda. Aslinda bu bizim isimize geliyor, buraya cok daha fazla Tesla geliyor
-
Bu Tesla uygulamasi içindeki yapı kredi bölümünden dönüş alan oldu mu artık araba 2m geçtiği için kredi de yok galiba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Satin alan ama henuz islemleri bitmemis kisilere odeyecekleri rakamlari gostermek icin guncellendi. Gercekten bu rakamlarmi olacak belli degil henuz.
-
-
Tesla alıp 3-6 ay vadede kar edenini göremedik bu arada :) Yakındada 650-750 km menzilli yeni bataryalar gelir.
tesla şarj olurken 180 kw hıza çıkıyor şarj makinası.
merak ettim evdeki MacBook u hızlı şarj ederken kaç kw a çıkıyor acaba?
bu da 1.5 saatte şarj oluyor yaklaşık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X