Yılbaşında FSD aldım. Araç parkederken kapıdan rahat çıkamayacağım zamanda araçtan inip SUMMON özeliği ile telefondan arabayı geri yada ileri alıyorum. Aracı çıkartmak istediğimdede tersini yapıp rahat rahat arabaya biniyorum. Göbek olunca kapıyı çok açmak gerekiyor :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertshop -- 25 Mayıs 2025; 12:16:42 > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2356. sayfa)

-
-
Aşağıdaki yorumu youtube'da Elektriyle Yollarda ve Oğuzhan Yıldırım isimli youtuberların Tesla teslimatıyla ilgili videolarının altına yazdım. Ancak her iki yotubarda yorumumı sildiler. Defalarca yorumu tekrar yazdım hep sildiler. Hatta aynı yorumu başka Tesla videolarının altına da yazdım o yorumlarımda silindi. Olayı youtuba'a şikayet ettim. Sonucu ne olur bilmiyorum. Bun youtuberların hakaret ve şiddet içermeyen eleştirel yorumları keyfince silme hakları var mı? Youtube herkesin istediği gibi at oynattığı bir meydan mı? Bu duruma karşı ne yapabiliriz? Önerisi olan var mı?
"Gördüğüm kadarıyla neredeyse talep eden tüm youtuberlar Tesla siparişi vermeyi başarmış. Biz ekranda araba dahi göremezken bu youtuberların neredeyse hepsinin Tesla siparişi vermeleri manidar olduğu gibi hayatın doğal akışına ve normal hayat tecrübelerine aykırıdır. Son satışta da VPN rezaleti vardı. Ki Tesla bu durum nedeniyle resmen özür diledi. İnsanlar bu kadar aptal yerine konmaz. Tesla Türkiye ekibi online satışı eline yüzüne bulaştırdı. İşe şaibe bulaşmıştır. Bundan sonra bu youtuberların videolarını ya izlemem yada izlersem videoyu beğenmem ve kesinlikle abone olmam, abone olduklarımında aboneliklerini iptal ederim. Bu arada olaya eletrikliyle yollardaki şahıs gibi niyet okumayı, uhrevi boyutu, Allahı falan karıştırmamak lazım. Bizim alamayış nedenimiz şans filan değil. Aşağıdaki listelerde olmayışımız ve bazı hazretler (!) gibi Tesla Türkiye yetkililerine cep telefonuyla ulaşma imkanımızın olmamasıdır. Tesla Türkiye yetkililerinin bazı youtuberlara ayrıcalık tanıdığı çok açık. İnsanın aklıyla alay etmesinler.
X'te Can: "Tesla Türkiye izin verdiği ip adresleri dışındaki tüm ip adreslerine WAF engeli koymuş. Yazık. Adam kayırmak bu kadar büyük bir firmaya yakışmadı. @teslaeurope @elonmusk https://t.co/FTMVYCcxjp" / X"
-
Sonradan alınca ücreti ne kadar oluyor bu hizmetin?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hgs etiketini yapıştıracak ve görüşü etkilemeyecek en iyi yer cam sağ üst kısım yada dikiz aynasının hemen arkasındaki cam kısmı sanırım.
yada bazıları hiç yapıştırmıyorum ben diyorlar. ne kadar sağlıklı bilemiyorum
-
2 senedir yapıştırmadım. Bir sorun yaşamadım.
:) güzel bilgiler. teşekkür ederim. arabayı bu şekilde çıkarabilmek müthiş gerçekten.
peki bu fsd türkiyede işe yarıyor mu? şehir içi yada şehir dışında
ben video gördüm mesela motorsiklet önüne çıkınca aniden frene bastı araba
-
o zaman Hgs yi torpidoya koyuyorsunuz.
kendisi otomatik çekiyor plaka üzerinden demekki.
-
Hiç göndermeseler olur o etiketleri. Devri geçti artık onların tüm sistemler plaka tanıma. Etiketleri algıladığını bile sanmıyorum.
teşekkür ederim faydalı bilgi oldu bernim için
gittim bir de Hgs etiketlik aldım koçtaş tan :)
-
Öyle bir şey yapmak isteseler ip adresi, vpn ile uğraşmazlar. İsterlerse direkt sistemlerinden belirli kişilere manuel satış yapabilirler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ön cam çatladığı için değiştirdim. Hgs sökülürken hemen hasar görüyor. Yapıştırmadım. Bayağı otoyol kullanımım oluyor. Hgs’siz hiç sorun olmadı. Sistemler direk plaka okuyor.
Site girişinde de hgs var. Onu da sağ ön farın alt kısmına yapıştırdım. Eskiye göre biraz daha çabuk açılıyor.
Şirketlere filo olarak doğrudan satış yapıyorlar. Youtuberlara da tanıtım, vs. diye yapıyorlardır belki bizim gibi internetten aldıklarını düşünmeyin. Bir noktara arz talebi geçecek zaten merak etmeyin.
Bendecyapıştırmıyorum plakadan alıyor zaten
Long Range ve Performance sahipleri ne düşünüyor? Juniper SR geçilir mi veya geçen var mı?
Uygulama içerisinde yükseltmeler kısmında görebilirsiniz.
2 farklı seçenek var. Uygulama içerisinde veya Tesla sitesi araç tasarlama ekranından görebilirsiniz.
Araç sırasında değil aracı aldıktan sonra direk uygulamadan kredi kartı ile KDV Dahil aşağıdaki fiyatlarla alınabiliyor.
Summon için Geliştirilmiş Otopilot yeterli.
Geliştirilmiş Otopilot alınca daha sonra aradaki güncel farkı verip en üst FSD paketide alınabiliyor.
-
Ankara anlaşması bitmedi mi :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
E öyle yaptılar zaten onu yazdım. X bağlantısına gidersen...
-
Bunları biliyordum ama araç alım esnasında alınca vergi dilimi değişiyor ya aklım oraya gitti.
Sonradan alabiliyor olmak güzel.
Peki bu otoban sürüş desteği ülkemizde çalışıyor mu? Direksiyonu tutmamız gerekiyor mu?
sr aracımıza full self driving kabiliyeti alırsak 250 bin tl verip.
ileride Teslayı değiştirdiğimizde yeni teslaya geçecek mi bu özellik?
-
Geçmiyor arabaya ait oluyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X