Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2336. sayfa)

10 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 51 Misafir (9 Mobil) - 51 Masaüstü10 Mobil
5 sn
47.430
Cevap
1.250
Favori
3.117.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 23342335233623372338
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Önce ıslak havlu (mendil değil) ile kiri yumuşatıp kurumasına izin vermeden kağıt havlu ile siliyorum. Islak havlu kiri almıyor, kir koltuğun üstünde geziyor. Kuru havlu ile almak şart.

Siyah koltuklarında arada sırada bu işlemi hijyen için yapması gerek bence.

Göstermiyor diye kir tabakasının üzerinde oturmak çok doğru değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BoorMan B kullanıcısına yanıt

Bir kere öyle yapayım dedim. Araba beni uyardı haftada en az bir kere %100 yapın diye..

• yeni Long range arkadan çekiş, içi beyaz stealth grey 2.723.112 TL, aynı özellikte SR ile 810 bin fark maşallah 1 elektrikli corsa parası TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 , dış renk degişince 2.777.729 maşallah,

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025
  • Euro yükseliyor bizim juniperlar güme gidecek gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fukiii-41 kullanıcısına yanıt

zamlnırsa direk iptali basarım nema problema

• ecay kullanıcısına yanıt
    Nasıl devir edeceksiniz?

• MimarTR6161 M kullanıcısına yanıt

Noter satışı haricinde yöntem yok. Oluyorsa aracı teslim almadan satış yapılacak.

• ecay kullanıcısına yanıt
    Ewt sizin ödemeyi yapıp satın almayı tamamlamanız gerekiyor sonrasında başkasına satabilirsiniz.

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    Bu aslında bataryaya zararlı olan bir durum değil ama lfp bataryalarda kalibrasyon problemi yaratıyor. Chatgpt’ye sormuştum bu durumu hepimize lazım olacak bilgi:

🔧 1. BMS Kalibrasyonu Bozulur

Tesla’nın batarya yönetim sistemi (BMS), bataryanın doluluk oranını tahmin eder. Düzenli olarak %100’e şarj edilmezse:
    • Sistem, bataryanın gerçek kapasitesini yanlış tahmin etmeye başlar.
    • Bu da menzil tahminlerinin hatalı görünmesine neden olur (örneğin 400 km yerine 360 km gösterir ama aslında kapasite duruyordur).
    • Araç daha erken “düşük batarya” uyarısı verebilir.

📉 2. Görünen Menzil Düşebilir (Gerçek Düşüş Olmadan)
    • LFP bataryalar tam şarj edilmezse, BMS, kullanılabilir kapasitenin bir kısmını “kayıp” zannedebilir.
    • Bu da seni, batarya bozuluyor sanmaya itebilir ama aslında sadece ölçüm kaymasıdır.

⚠️ 3. Güncellemeler ve Özelliklerde Sınırlamalar Olabilir
    • Bazı Tesla yazılım güncellemeleri, doğru batarya ölçümü gerektirir.
    • BMS kalibrasyonu bozuksa, sistem bazı özellikleri (örn. menzil tahmini, batarya sağlığı raporu) doğru göstermez.

• Ben ankara da yaşıyorum, SR olarak sipariş geçtim.

Satılan RWD-SR ve RWD-LR ankara sıcaklıklarına göre 98 ila 110 km fark ediyor 800 bin tl bana çok geldi.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mata2006 -- 21 Mayıs 2025; 12:41:38 >
  • mata2006 kullanıcısına yanıt

Aslında 100km elektrikli araclar dusunuldugunde kucuk bir mesafe degil bence, cunku menziller zaten buyuk rakamlar degil, yuzde olarak bakildiginda %30 fazla gidiyor. 1000km 100km farketse evet onemsenmeyebilirdi. Elbette verilecek extra paraya deger degmez ayri bir konu.

Fakat, bu vesile ile ben de sunu sormak istedim yapay zekaya ki verdigi cevabi paylasayim. Ornegin SR'da 110km/s ile %80 batarya ile gittigim bir yere LR ile yine %80 batarya harcayarak gidersem kac km hizla gitmem gerekir dedim. Hesapladigi rakam 123km/s. 4KW fazla yakabilirsin demesine ragmen (16'ya karsilik 20) bu hiz olarak sadece 13km/s farketti ki bence bu oldukca az. Yani soyle 140 ile gidersin deseydi dusunulebilirdi. Bu acidan bakinca LR ile basa basa giderim fikrim de maalesef suya dusmus oldu.

• vires kullanıcısına yanıt

Evet evet aslında %100 şarj batarya sağlığını biraz bozuyor olabilir ama LFP bataryanın ömrü muhtemelen arabanın ömründen uzun olduğu için TESLA %100 şarjı öneriyor diyorlar.

Tesla 6 ayda bir de batarya sağlık testi yapmayı öneriyor. O da kalibrasyonda önemli. Ama ben onu 1. yıl dolmaya doğru ekim gibi falan yapacağım ( Kasımda teslim almıştım)

• mata2006 kullanıcısına yanıt
    fark o kadar yok aslında ötv diliminden dolayı fiyatı fırlıyor. 2 gün sonra %10 ötv matrahı güncellenir arada 100-150bin(ötvsiz farkını hesaplamadım) fark kalırsa sr alanlar için sıkıntı..

• Ön cam için termal ısı kesen cam filmi kaplatan arkadaş oldu mu?

• BoorMan B kullanıcısına yanıt
    Sr alanlar için sıkıntı olmaz matrah güncellenirse esas lr alanlar yüzde 40 dilimden aldığı için zarar eder. Belki 300-400 bin tl fiyatı düşer aracın. Ben herhangi bir düzenleme geleceğini düşünmüyorum bu sene böyle gider matrahta fiyatlarda. Menzil konusu şehir içi anlamı yok farkı anlamazsınız bile. Ama şehir dışı +100 km çok faydası olur.

• racecar R kullanıcısına yanıt

Bence de ID.4 ve Model Y karşılaştırılacak araçlar değil. Bu nedenle Juniper satışa çıkar çıkmaz sipariş verdim ve ID.4’ü elden çıkardım. Teslimatımı 30 Mayıs’ta bekliyorum.

Arkadaş, “Neden sattın?” diye sorunca, daha önce hem LR hem de ID.4 sahibi biri olarak artılarını ve eksilerini karşılaştırmak istedim.

Bu arada tespitin de doğruydu :) Sadece koyu yazılmış başlıkları ben yazdım. Geri kalanını yapay zeka düzenledi.

• Arkadaşlar bu şemsiye tipi ön cam güneşlikleri randımanlı mı?
    Ön cama uyuyor mu?
    Uzun ömürlü mü?

Araç bütün gün güneş altındaydı. İstanbulda direksiyon ellenmiyor bugün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ESER14 kullanıcısına yanıt

bazı araçlara tam uyum sağlamıyor. normal bir güneşlik almak daha mantıklı bence

• fukiii-41 kullanıcısına yanıt

son 1 senede dolar yüzde 20

euro yüzde 25 arttı artmadı

vergi falan değişmediği sürece kuruş artmaz alacak olanların içi rahat olsun...

yazın da turistin bol olduğu bir dönemde kur şoku yaşayacağımızı düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fadeout -- 21 Mayıs 2025; 14:28:45 >
  • 
Sayfa: önceki 23342335233623372338
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.