Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1886. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 17 Misafir (7 Mobil) - 14 Masaüstü10 Mobil
5 sn
37.971
Cevap
980
Favori
2.483.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 18841885188618871888
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok teşekkür ederim, ben de bu şekilde düşündüğüm için sipariş geçtim.

Umarım alana kadar bu şekilde bir güncelleme gelmez. Matrah güncellense dahi 40-50 bin maksimum artar aracın fiyatı ama olsa zam beni de zora düşürür.

• nonpassaran kullanıcısına yanıt

Montaj ve işçilik sorunları biraz şans işi. Kaportada dahi dengesiz birleşimi olan araçlar mevcut. İç mekanda trim sesi yoğun olan araçlar da mevcut. Ben 17 aylik kullanım dönemi boyunca 1 kez servis ziyaretinde bulundum. Onda da süspansiyondan gelen kuş cıvıltısı seslerine, yağmurda çalmayan kornaya işlem yapıldı. Kapı içlerinden gelen trim seslerine cam filmi nedeniyle kullanım hatası gerekçesiyle ₺1600 kadar ödeme yaparak çözüm ürettirdim. Arada bir farklı noktalardan gelen trim sesleriniyse bugüne kadar umursamadım. Şu gerçek ki bu aracı tercih edecek kişilerin trim sesi konusunda fazla takıntılı olmaması şart. Mahkemelik olacak kadar bariz sorunlar ise sizin de belirttiğiniz gibi şans işi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

Eğer SR %10 ÖTV dilimine giremeyeckse o zaman düşük güçte SR getirmenin manası yok (beklki MTV açısından sözkonusu olabilir). Orjinal SRyi 295 bg olarak LR (veya SR) ile getirebilirler madem %10 a girmeyecek.

Satışlar düşer ama en azından alanlara biraz bir şey vermiş olurlar.

Bakalım boş boş spekülasyon mu yapıyoruz. Ne olacak zaman gösterecek.

Bekleyenlere de sabir diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 13 Ocak 2025; 14:23:40 >
  • burki_rock kullanıcısına yanıt

ben de güncel önü daha çok beğeniyorum, porsche havası alıyorum çok

• Herkese selamlar...

Şu araç neden perte çıkmış aramızda teknik bilgisi olan var mıdır

elektrikli otomobiller pil bölgesinden ufacık bir darbe alsa da perte mi çıkıyor

şu araca 1.5 milyon teklif vermeyi düşünüyorum sıkıntı yaşar mıyım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 13 Ocak 2025; 16:0:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Space-Dye Vest

Herkese selamlar...

Şu araç neden perte çıkmış aramızda teknik bilgisi olan var mıdır

elektrikli otomobiller pil bölgesinden ufacık bir darbe alsa da perte mi çıkıyor

şu araca 1.5 milyon teklif vermeyi düşünüyorum sıkıntı yaşar mıyım...

Bu konuda teknik bir bilgim yok, ancak elektrik ve elektronik şansa bırakılacak bir durum değil. Alt kısmından sağlam bir darbe almış ve perte çıkmış bir araç söz konusuysa, durumu benzinli araçlarla kıyaslamak bu bağlamda düşünmek doğru olmaz. Yanlış anlamayın lütfen, ama elektrikli araçlar yüksek enerji taşıyor ve altı kapatılmış bir yapı olduğu için pil hasarı olup olmadığını anlamak kolay değil. Piller hücrelerden oluşuyor; belki bir hücre değişti ama bu, basit bir kaza gibi görülse de elektrikli araçlar mutlaka ehil ellerde kontrol edilmeli ve onarılmalı. Size sadece dikkat etmenizi nacizane tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wind. -- 13 Ocak 2025; 15:26:41 >

• Wind. kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim cevabınız için

biraz araştırma yaptım

Tesla pil bölgesinden hasar alan araçlara sıfır toleransla yaklaşıyormuş bu hasarın ufak veya büyük olması hiç önemli değilmiş

ayrıca amerikada servisine bile sokmuyormuş böyle araçları güvenlik açısından

bu araçlar için yüksek güvenlikli pil değişim yerleri kurmuşlar

anlaşılan bu örnekteki aracın pilinin değişmesi gerekiyor

fiyatı da bugün için işçilik dahil sanırım 600 bin TL civarlarında

yani elektrikli araç sahipleri mutlaka çok iyi kaskolara sahip olmalı

ve de pilinizi alttan gelebilecek hasarlara karşı gözünüz gibi korumalısınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 13 Ocak 2025; 16:11:51 >
  • Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araçta en önemli yer batarya. 1milyona bile verse almayın derim. En ufak hatada elektrikli araçların yandığını düşünürseniz aracın içinde yanmayıda göze alın . Nasıl bir işlem oldu, neler yapıldı kimse garantisini veremez. Kaldı ki tesla bile servislere almıyor bu araçları. Biraz ucuz diye alacağınıza canınızı düşünün derim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gladiator947 kullanıcısına yanıt

nasıl telefonları nokia'dan apple'a geçirdiysek

otomobilleri de tesla'ya geçireceğiz

bundan kaçış yok gibi...

bu sr'daki yeni nesil bataryaların oldukça güvenli olduğunu biliyorum

ama bu araç özelinde bu riski almayı düşünmüyorum

Türkiyedeki tesla servislerinin biraz daha gelişmesi lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 13 Ocak 2025; 15:49:1 >
    Tabiiki geçiş olacak ama riskli bana göre. Bana 1m tl teklif etselerde almam :) canımdan değerli değil

• tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Tamamda bu araç Türkiye'ye gelecek SR değil. SR teslim süresi bundan daha fazla zaman alacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni Model Y Almanya'daki fabrikada Salı gününden itibaren üretilmesi planlanmış.

www.handelsblatt.com
    Tesla: Produktion für das neue Model Y in Grünheide soll rasch starten
    https://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/tesla-produktion-fuer-das-neue-model-y-in-gruenheide-soll-rasch-starten/100100326.html
  • Buarada arkadaşlar bir telegram vs öyle bir hesap var mı?

Katılalım şimdiden.

Yarın öbür gün hangi aksesuarları almalı falan diye de darlayacağım burada kullanıcı olan arkadaşları :)))

• fabio07 F kullanıcısına yanıt

bizde de 1-2 haftaya yeni kasa için sipariş ekranı açılacakmış

sadece long range için

haziran temmuz teslim tarihli

yeni kasa sr için en erken 2025 sonu 2026 mart ayı diyorlar

yeni kasa sr'ı beklemeye devam

ötv'den kazık olursa ki öyle gözüküyor ikinci el eski kasa sr ile yola devam

ya da sıfır model q

ama tahminimce yüzde 20'lik ara bir matrah açacaklarını düşünüyorum

planım bu...

bu süre zarfında parayı büyütmeye çalışalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 13 Ocak 2025; 17:14:15 >
  • SR için eski kasamı satmaya devam edecekler o zaman. Almanya ne kadar süre bizim için SR üretmeye devam edecek. Fazla olacağını sanmıyorum.

• burki_rock kullanıcısına yanıt

bi arkadaş da özel mesajdan sormuş da özel mesajlara girmek için telefon eklemek gerekiyo falanmış hiç eklememiştim ben, bu başlıkla beraber en iyi bilgi alma, sohbet vs yeri teslayla ilgili bura gibi geldi bana @teslamodelykullanicilari

• nonpassaran kullanıcısına yanıt

En azından 2024 2. Çeyrek sonrasında trim sesi sorunu yaşayanların çok azaldığını ve montaj kalitesinin iyi olduğunu söyleyebilirim,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

katılıyorum. Bende 2023 LR, eşimde 2024 haziran teslim SR var. LR'de gelişen trim sorunu ve amortisör gıcırdaması (servis çözdü) SR'da (hala) olmadı.

Bence çok iyi bir yorum. Kasko İçin farklı bir şeyler mutlaka vardır diyordum. Not ettik. Tekrardan farkındalık İçin sağolun.

• 
Sayfa: önceki 18841885188618871888
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.