Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1249. sayfa)

16 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 24 Misafir (8 Mobil) - 29 Masaüstü11 Mobil
5 sn
44.771
Cevap
1.167
Favori
2.930.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 12471248124912501251
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam 11 kW ac sarj etmedim aracı ama sarj süresini ortalama 6 saat alabilirsiniz.

DC sarj araç şehir içinde ortalama 0.14 kwh/km yakacaktır diye tahmin ediyorum buda 8 ₺ den hesaplarsak kilometre de 1.12 ₺ 'lik elektrik harcar ve %10-%80 yuvarlak 25-30 dakika sürer diyelim. Full sarj 1 saat civarı sürer.

Priz sarjı 3.5 kw olarak 17 saat civarı sürer, 32A ile 7kW sarj ederseniz 8.5 saat sürer, yaşadığınız yerde elektrik kaç para bilmiyorum ancak 2.25 ₺ alırsak tahmini aracınız kilometre de 32 kuruşluk elektrik harcar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 22 Nisan 2024; 0:58:41 >
  • ordaolmayanadam O kullanıcısına yanıt

Togg 4 çeker 320 kW gücünde, Tesla 378kW. Yani düzenleme olunca 320 kW ye kadar olan araçlar için ÖTV iyileştirmesi olur. Togg avantaj elde etsin diye 320 kW üstünün mevcut ötv oranında artış bile olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanmet kullanıcısına yanıt

Şimdi biri direk hayal dünyasında yaşıyorsunuz gerçekçi değil derse, fikir görüş falan hikaye taca çıkar daha farklı konuşulur.

Öncelikle dolar değil euroya göre hesap yapman lazım. Ve 35 değil, 38 39 bandında olması lazım EURO'nun.

Ben iddia ediyorum, Teslanın HER ZAMAN %10 Diliminde kalacak aracı olacak. Bunun nedenlerini yazdım okursunuz.

Kısa süreli, matrah güncellemesi bekleneceği durumlar dışında tesla bunu yapacak.

Böyle bir kapı buldular, kullanmayacakları mı sanıyorsunuz?

Adamlar bu hamle ile, avrupada talep görmeyen rwd sr modelini direk buraya kaydırdı. Elinde hazır araçları burda eritecek.

Bunu değişen piyasa koşullarında tr piyayasında hamle olarak SÜREKLİ kullanacak.

Size sadece bu hep %10'da kalacakmış, meselesi için yazdım. Diğer söylediklerinize katılıyorum.

• F20_116 F kullanıcısına yanıt

Bak işte öyle bir şey yapıp Teslayı absürd rakamlara çıkarırlarsa o zaman kötü olur işte, Togg 4x4 ne zaman çıkacak bilgi var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 22 Nisan 2024; 1:2:56 >
  • Draqonn kullanıcısına yanıt

Şuan bu durumun en büyük savunucusu benim. Ben tuhaf bir şekilde zaten 10k mtv olacağına kesin gözüyle bakıp, büyük bir ihtimal %10 ile gireceğini düşünüyorum Lr rwd nin.

Ha olmadı mı, o anki fiyata göre çok fark varsa, Rwd sr alır geçerim.

O aracı görmeden aracı almayacam. Hepimizin bildiği gibi bu Tesla. Herşeyi yapabilirler

• sinirliengineer kullanıcısına yanıt

Öyle bir durumda bugün SR RWD alanlar aracı satmakta büyük zorluk yaşar LR ve P farklı bir kitleye hitap etmiş oluyor çünkü ama SR/LR RWD ' nin kitlesi aynı.

Bende aracın o şekilde getirilebilme ihtimali olduğunu ama çok yakın vade de getirmeyip SR RWD satacaklarını düşünüyorum.

son çeyreğe kadae getirmeyeceklerdir alacak kişiler alsın diye ayrıca lr rwd daha yeni yeni siparişe açıldı avrupada doyum noktasına gelincd yeni gelecek makyajlı kasanın ayak sesleri de duyulunca fazla stoğu yine ortadoğu pazarına yani türkiyeye göndererek stok eritecekler. Tesla bu her şey beklenir :) kesinlikle araç ihtiyacı yoksa atlanmamalı sr rwd ye

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Araca çeki demiri nasıl taktırabilirim? Hiç yaptıran varmı?

SR RWD hep %10 dilimde kalırsa, dedikleriniz olabilir ama kalır mı?

SR ile LR arasında LR ve P gibi bir fark var ama menzil çok fark ediyor. Mantıklı olan 150-200 daha verip LR almak olur. LR ne zaman gelir ve nasıl gelir bu oyunu değiştirir ama yakın zamanda gelmez ve kur artarsa o zaman eldeki kuştan da olur muyuz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam çok teşekkür ederim. Benim için gayet anlaşılır ve yeterli cevaplarınız.

Hem size hemde diğer arkadaşlara sormak isterim. Düşük fiyatlı model y için MTV ne olur, kasko ne olur?

• Türkiyede insanlar her konuda taraf tutmaya her konuyu futbol takımı muhabbetine çeviremeye o kadar alıştı ki tartışmadan bilgi paylaşmak imkansız bir hale geldi. Ben Model Y'nin yenisiyim ama bazılarınızın yazdıkları hiç mantığa yatmadan körü körüne tartışma kokuyor.

Geçen sene 1.7mn'a sonrasında da biraz daha yüksek meblağlara LR/P alanlar veya almayıp analiz kasanlar 1 yıl sonraki fiyat sizi zaten neden bu kadar ilgilendiriyor ki? Elektrikli araçların 2.el piyasası henüz hala test edilmemiş sular al sat yapılacak bir piyasa değil bu kadar değer kaybı kaygısı olan varsa zaten Tesla'da olsa elektriğe bulaşmayacaktı özel bir durum olur satmak gerekir ona lafım yok ama piyasa analizi yapmak Tesla şöyle öldürdü böyle baltaladı demek çok saçma o zaman o paraya 4 tane Egea alıp kenarda bekletseydiniz güzel para kazanırdınız. LR/P'nin MTV'sini rahat ödeyebilen kişiler uzun yıllar yerine satıp alternatifini koyamayacakları bir araca biniyor SR gelmiş Tesla kendi piyasasını şöyle öldürüyormuş sizi ilgilendirmiyor ki? Bu kadar yüksek banka faizi olan ortamda 2 sene önce bayilerde sıfır araba kara borsayken faiz düşükken ki ortamda olanların aynısı olsun 1.7'ye alınan araç 4 milyon etsin isteniyorsa o hikaye biteli çok oldu nakit paradan çıkıyor ve bir mal hele de araba alıyorsanız kullanmak için alınacak başka şartı yok kısa vadede kar etme işi bitti.

Neyse konuyla alakalı bir soru sorayım Model Y monofazeden AC şarjda 32A destekliyor mu? Aracın duracağı müstakil ev garajına 7kw civarında veren bir wallbox kurabilirim aracın yatacağı zamanlarda duvar prizine takmaktan daha güzel bir çözüm olur.

• sinirliengineer kullanıcısına yanıt
    Geçen yıl araçların fiyatlarını takip ettiniz mi? Nasıl bir paralellikte arttı? Üstelik KDV ve ÖTV yüzünden artış hızı kurdan daha keskin oldu.

Şimdi TCMB yılsonu dolar kuru anketi 40,07 TL. Euro paritesi dolarla eşitlendi diyelim. Euro da 40 olmayacak mı? Bu ekonomi yönetiminden bunu aşağı çekeceğini bekliyor musunuz?

Evet, LR gelirse, ki LR 1 sn daha hızlı, demek ki motor gücü daha fazla, onu da eğer 160 ile sınırlar ise evet SR elde patlar. Ama Tesla da SR satamaz.

Şu an en ucuz modeli SR ve model Y özelinde ben hep %10luk dilimde aracı olacağına inanmıyorum. Tüccar zararına mal satmaz. Temmuz ayında 2bin Euro zam yaptı Almanya fiyatlarına.

Beklemek mantıklı, güzel söylüyorsunuz ama kur gitmez ise?

• nitroture N kullanıcısına yanıt

Kaskoyu ne yalan söyleyeyim hiç kestiremiyorum ancak MTV belli 10.000 ₺

• Tinúviel kullanıcısına yanıt
    maksimum destek 32A 7.4 kW yazıyor sitesinde.

https://www.tesla.com/tr_tr/support/charging/wall-connector#vehicle-charging-speeds

• Boşuna aynı şeyler konuşulup konu kirletiliyor. Ya bu rwd gelmeden önce birkaç trolümüzle, güzel paylaşımlarla geçinip gidiyorduk😂 Tesla bombayı patlattı ortalık duman oldu

Tartışmasız amerika ve avrupada yaşayan insanlarla hemen hemen eşit seviyede sahip olunacak en uygun tesla modeli bu. Üst paketler ciddi haraç karşılığı alınabiliyor. Eskiden burda LR 19 beyaza toros paket derdik ama şimdi bu lakabı sanırım artık rwd alacak.

Yalnız 9 aylık tecrübeme göre şunu söyleyebilirim, ne alırsan al ertesi gün zarardasın. Hiç bir araçtan kar edeceğini düşünme. Arabanın yatırım olduğu o abuk dönem bitti.. Hele teslanın ilerleyen süreçteki hamleleriyle seni ofsayta düşüreceğinden emin olabilirsin. Ne tercih edersen et aracın keyfini çıkarmaya ve avantajlarını sonuna kadar kullanmaya bak. Şu an 2.eldeki yüksek değer kaybının sebebi hesabını kitabını bilmeyen, elektriğe alışamayan, mtvsi yüksek gelen, bir hevesle borç harçla satın alan ve teslanın hamlelerinden ürküp panik satışa girişenlerin dökülmelerinden kaynaklı.. 500 civarı araç satılık durumda görünüyor, toplamda şimdiye kadar 15bin tesla satıldığı düşünüldüğünde bu %3 lük grup şu an 2.el piyasasını belirliyor. Henüz çok yeni, teslimatların üzerinden daha 1 yıl geçmedi, zamanla 2.el piyasası da oturacaktır. Esasen bu açıdan bakıldığında şu an 2.el piyasası da ciddi fırsatlar barındırıyor. Sonuç olarak burası Türkiye, bugün durum böyle yarın ne olur kim bilir..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• Tinúviel kullanıcısına yanıt

32A priz ile şarj edebilirsiniz. 

Araçla gelen şarj cihazına, mavi adaptör diye satılan eklentiyi almalısınız. 

Ama altyapıya çok duyarlı oluyor. 

En ideali 3x16A trifaz ile Wallbox kullanmak.

Ben 2 araç olduğu için her 2'sini kombo yaptım; nadiren kullanacağım zaman şarj gücünü sınırlayarak 2 aracıda şarj ediyorum.

Ana hattım 5x10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 22 Nisan 2024; 1:36:0 >

• kanmet kullanıcısına yanıt

- Elbette takip ettim, seçimden sonra kurların patlaması ile herkesin yaptığı gibi fiyatlar arttı. Siz bu yılda kurlarda patlama mı bekliyorsunuz? Zaten benim param nakitte. Yani kur patlarsa sorun yok, paramda artar benim. Benim için değişen bir şey yok tam tersi bu sıkı piyasada acele etmiyorum. Yani demem o ki, geçen yıl ile bir işimiz yok geçen yıl çok farklı dinamikler yaşandı şuan bambaşka şeyler yaşanıyor.

- Euro 40da olur 45te, bir gün 100 lirada olacak. Neden aşağı çekmesini bekliyim ekonomi yönetiminin? Söylediklerimin kur seviyeleri ile bir alakası yok. Ben araç fiyatları ile yada olası zamlar ile ilgili konuşmuyorum. Benim söylediğim şey gelecek zamlardan, euro kurundan farklı şeyler. Ben diyorum ki, Euro 40 ta olsa, 50 de olsa, MATRAH GÜNCELLEMESİ İLE tesla %10 ötv dilimine araç sokacak. Bu.

Geçen yıl araçlar ne kadar artmış, sene sonu beklentiler şuymuş, bunlar değişken piyasa dinamikleri zaten.

- Şimdi demissiniz ki Lr öyle gelse Sr satamaz tesla. Yahu şuan 1780 Araç getiriyorlar, Şuan satışta olan 3.2, 3.3 fiyatlı LR ve P araçları tr şartlarında kaç kişiye satarlar? Yani adamlar sizin gibi biz bu aracı getirsek LR ve P satamayız demişler mi ? Deselerdi bu rwd sr aracı 17xx bandında getirirler miydi? Yani demek ki adamların böyle bir kaygısı yokmuş. Yani demek ki Adamlar rwd Lr yi % 10 dilime soksa, aa biz rwd Sr satamayız DEMİYORLARMIŞ, demezlermiş.

- Konu dağılmasın hocam. Tüccarın zararına mal sattığını şuan bu sıkı piyasada, paranın tutma maliyetinin aylık %5,6 olduğu sıkı piyasada, müteahhitlere sorun. Maliyet altına veren var mıymış, yok muymuş. Tüccar zararına malı satar. Neden sattığını bildiği için o tüccardır zaten bizde tüketici. Ki zaten teslanın maliyet altına satmasına gerek yok.

- Saygı duyarım sizin fikriniz böyle. Ben sürekli %10 dilimde olacak araç bırakacaklarını düşünüyorum.

• Tesla bu kadar kafa yormuyordur herhalde fiyatlandırmaya. Canınızın istediğini alın, alamıyor musunuz; gücünüzün yettiğini alın.
    Elbette araç bir değer ama dünyanın bin bir türlü hali var değerini korusun durumu elektrikliler için geçerli değil anladığım kadarıyla. Öte yandan 2012 model S ile 2024 Y aynı yazılımı kullanıyor. Bir sabah matrix farla uyanabiliyorsunuz. Uzun vadede kasa değişimi, far tampon değişimi gibi diğer araçların ıvır zıvır değişikliklerle değerinin düşeceğini herkes bilir. Tesla da ise aracınız sürekli yeni. Stelvio kullanıyorum kablosuz carplay yok büyük harfle YOK. Adam sabaha matrix farla uyandırıyor. Ama illa değerini korusun mu? Dizel otomatik megane, egea falan alın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tanriseven T kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, lokasyon monofaze elektrikçimi götürüp gerekli incelemeleri yaparım altyapı biraz eski 16a trifaz olsa güzel olurdu ama eldekine göre bir şey uyduracağız artık.

• 
Sayfa: önceki 12471248124912501251
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.