Şimdi Ara

Tesla Model S, deneysel batarya ile tek şarjda 1210 km yol kat etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Jim Motavalliyoutube
    Better Place swaps batteries in an electric Renault Fluence Z.E. in Israel. The automated process takes approximately five minutes. Better Place is set to roll out its EV solutions in Israel and Denmark. Jim Motavalli reports. Recorded on May 8, 2012 using a Flip Video camera.
    https://www.youtube.com/watch?v=Pl2czwszyaU&feature=youtu.be

    Renault Fluence Z.E. Türkiye'de üretiliyordu. Yukarıdaki videoda gördüğünüz batarya değiştirme işleminin ihalesini İsrailli bir firma aldı fakat ne hikmetse firma battı ve olay öylece kapandı.


    Sonra batarya kiralama sistemi, ardında artık yatırım maliyetlerinin finansal olarak karşılanabilmesi için batarya da araçla birlikte satılır oldu.


    Şu an yine bir İsrail firması ve bir Hindistan firması Alüminyum-hava bataryaları için işbirliği yapıyorlar. Sonuçta Alüminyum-hava bataryaları şarj olmuyor, değişim yapılıyor. Değişim 3 dakika sürüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt

    iyiymiş

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Alüminyum-hava bataryaları şu an geliştirme aşamasındalar, dolayısıyla ortada bir fiyat yok gibi görünüyor, fakat şöyle veriler var elde;


    - Verilen bilgilere göre aynı ağırlıktaki Alüminyum-Hava bataryası Lityum-İyon bataryaya göre 7 kat daha fazla menzil verebiliyor.

    - lityum ve kobalt kilogram fiyatları 33$, alüminyum kilogram fiyatı ise 2.9$. Yani batarya hammaddeleri arasında 11 kat fiyat farkı var.

    - şu anda Alüminyum-hava bataryasının kilogramından 1300W enerji çıkıyor, potansiyel 8100W'mış.

    - bir kaynakta normal bir elektrikli araç için yürütme maliyetinin 10 cent/mile olduğu belirtilmiş. Yanlış hesaplamadıysam bugünkü dolar kuruyla kilometrede 62 kuruş yapıyor.


    Ayrıca lityum-iyon pillere göre çok daha çevreci, güvenli görünüyor.


    Kısacası; Alüminyum-hava bataryalarının gelecekte bir şansı olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çevreci diye elektirkli araç alıyoruz ama elektirkli araç elektrik kullanıyor ve yine yakıt kullanılıyor bu elektriği üetmek için nerde çevrecilik şu an için elektrik ucuz ama araçlar yaygınlaşınca problem olur.zaten elektrik üretmek maliyetli ancak aydınlanma ısınma ya zor yetiyor elektrik.ama 1419 km araçlar giderken kendilerini şarj etmiyormu illa neden şarj yapmaya gerek var.2 saat beklemek zor.

  • Böyle bir arabanın hiçbir zaman benim olmayacağına mı yanayım, bataryanın tam şarj olma süresinin fazla olmasına mı bilemedim...

  • Bir şeyde deneysel yada concept adı geçiyorsa o şeyin uzun süreli stabil deneyleri testler bitmesi seri üretime geçmesi 10 sene demek..

    Bunun bize yansıyan kısmı uygun herkesin alıp tüketebiliceği fiyatlandırmadır.. yoksa 2 bin km menzilli olsun 3 milyon TL fiyatı olsun kime ne faydası var ancak zenginin malı züğürdün çenesini yorar ..

    Kaldı ki elektrik şarj fiyatları çok arttı hiç ucuz değil elektrikli araç şarj ücretleri %130 arttı Tesla ve Avrupa markalar DC cccs soket kullanıyor Bugün 90kw hızlı şarjla şarj etsen maliyeti dakka 7.9tl

    DC CCS ve CHAdeMO soketler için

    ORTALAMA GÜÇ FİYAT / BİRİM

    50 kW'a kadar. 3,9 TL/dk
    50 kW - 90 kW arası 5.9/dk
    90 kW ve üstü. 7.9/dk

    Alıntı..https://zes.net/fiyatlar.html

    Bence hiç.ekonomik değil. Tesla su Taycan geçdim piyasada ki en ucuz ekonomik alınabilir elektrik li araç ami yi baz alsak 50kw yarım saatte şarj etsek 180 TL .. 180 TL ile gidebiliceğin menzil 70km ..

    Bu gün 180 TL az yakan benzin yada dizel bir araca yakıt al daha fazla yol yaparsın eminim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sanırım 4680 batarya. Menzil 1000km üzerine çıktığında ve pil ömrü toplamda 500 bin km gidecek kadar olduğunda petrol türevi yakıt kullanan araçlar sadece hobi amaçlı kullanılır hale gelecek. Muhtemelen 10 yıl içinde yeni satılan araçların da 3 de 2 si elektrikli olacak.

  • Dandik reno zoe nin bile 500k ları geçtiği durumda sadece izliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt

    Yorumunuzu gördükten sonra önce şaşırdım. Doğru mu diye. Biraz araştırdım evet hesabınız doğru. Sonra başka bir hesap yaptım.

    Aracım 100 km 8l ( mümkün mertebe sakın kullanıyorum) benzin yakıyor ist şehir içinde. Aylık ortalama bin km yapıyorum yakıt olarak ta 1.100 TL harcamam oluyur.

    Tesla model s 100 km ortalama 22kW eletrik tuketiyormus kullanıcı deneyimlerinde gördüğüm kadarıyla. Özetle şehir içi 1000 km de 220 kW bir elektrik tüketimi oluyor. Evden şarj edersem bunun 2022 kademeli tarife fiyatı ile 455 TL ye geliyor.

    Elektrikli araçi evde şarj ederek tasarruf etme imkanım varken benzinli aracımda bu mümkün değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PeYLeR. P kullanıcısına yanıt

    imkanın varsa elektriği üretebilirsin bile

  • PeYLeR. P kullanıcısına yanıt

    Benim anlatmaya çalıştığım o az yakar bu çok yakardan ziyade elektelikli araçlar bundan daha iki.üç.sene önce bu fiyatların çeyreğine doluyordu daha elektrikli araçlar yaygınlaşmadan bu fiyatlara çıktıysa demek elektrikli araç yaygınlaşsa artık fiyatlar ne olur Allah bilir..


    Evde şarj edicekseniz o iş de zor villada malikanede kalıyorsanız soru yok .. apartman site gibi yerde kalıyorsanız evde şarj işi zor camdan kablo sarkır sabaha kadar arabada bağlı kalsın bunun çoluk çocuğu falan kabloyu çeker keser bir şey yapar yoldan geçen adam pisliğine bir.şey yapabilir..

    Birde eminim bu elektrikli araç yaygıblaşdıkça bir şekilde insanları şarj istasyonlarına yönlemdiriceklerdir evden şarjında önüne gelicektir şimdilik yaygın olmadığı için bir şey denmiyor bence.. zaten şarj istasyonundan şarj etmiyorsan evden ediyorsan düzenli her gün şarja bağlaman gerekir.. Bu faturalarda her ay sağlam yansır ücret olarak artık kaç bin liralık elektrik faturası gelir Allah bilir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 12 Ocak 2022; 13:10:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.