Şimdi Ara

Tesla eskisi kadar mantıklı mı? 2.5 milyon TL'ye en iyi elektrikli otomobiller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesla Model Y, Hyundai Ioniq 5, Hyundai Ioniq 6, Kia EV3 ve Togg T10F…

Peki Türkiye şartlarında gerçekten hangisi daha mantıklı?

Bu videoda sadece teknik verileri değil; gerçek kullanım, fiyat/performans, uzun yol tüketimi, şarj deneyimi, yaşam alanı, yazılım, donanım ve günlük kullanım tarafını da değerlendiriyoruz.

NOT: Mini Countryman'in kısa süre önce Türkiye'ye gelen versiyonu 65.4 kWsa batarya ve 501 km menzile sahip.

✔ Uzun yol için en mantıklı elektrikli otomobil hangisi?

✔ En verimli model hangisi?

✔ Aile kullanımı için hangisi daha iyi?

✔ Tesla hâlâ alınır mı?

✔ Togg T10F gerçekten ne kadar iddialı?

✔ Kia EV3 neden bu kadar konuşuluyor?

Bu video “en hızlı” ya da “en pahalı” otomobilleri değil, Türkiye’de gerçekten mantıklı olan elektrikli otomobilleri konuşuyor.

Siz olsanız ilk 5’inizi nasıl sıralardınız?

• Ben ilk sıraya Ex30'u koyarım çünkü ekstra büyük kabin-bagaj ihtiyacım yok, bize yetiyor. Tesla çakması olmaya çalışan fiziksel işlev içermeyen ve kullanışsız detayları harici hiç birinin Ex30 kadar komple olduğunu zannetmiyorum.

Ama alan ihtiyacı varsa Ex30 elenir.

Kia Ev3'ün menzili yüksek, fiyatı uygun, içi çok kullanışlı, rahat güzel araç. Ama bu araçların en kıymetli tarafı uzaktan erişim olmadan? İoniq 5'de 6'da öyle, bilinçli sakatlanmış gibi bu araçlar. Yoksa uzaktan erişim olsa bende gider İoniq 5 alırdım.

T10f kağıt üzerinde harika ama gerçekte o kadar çok yazılımsal problem duyuyorum ki, insan çekiniyor önermeye. Yoksa teoride T10f varken esamesi okunmaz hiç birinin ama işte..

Açıkcası Tesla en optimum araç gibi duruyor yine. Önceki dolu SR modeli 1900'den vermeleri bu aracın kaderini bozdu. Baştan bununla girselerde sıkıntı yoktu, şimdi alışmış kudurmuştan beter boş, elektrikli broadway falan diyorlar buna. Boş falan değil aslında yeterli donanımı.

Mini konusunda hiç bir bilgim yok.

• Konu tam benlik...sonbaharda eşimin 10 yıllık jazzını bir elektrikli ile değiştirme planlarımız var. Bütçe şu anki koşullarda max 2.5 m. Evde d segmenti sw benzinli araç olduğu için menzil aşırı önemli değil ama arada uzun yola da çıkarız. Uzaktan erişim şart. O nedenle şu anda kafamdaki araçlar tesla, mini ve ex30. Togg 10x de olabilir ama yüzü eskidi o nedenle yenilenir endişesiyle onu eledim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 16 Mayıs 2026; 14:59:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomobili sadece bir ulaşım aracı görmeyen biri için ex30 diğer araçlardan çok daha iyi bir tercih olur. Göz: çok iyi görüş açıları. Çerçevesiz aynalar da katkı sunuyor.
    Kulak: 1000 watt üzeri harman kardon ses sistemi.
    Burun: Araç güzel kokuyor, diğer araçlarda özellikle korelilerde plastik kokuları çok yoğun.
    Deri: Koltuklar ve dokunulan yerlerdeki deri kalitesi diğer modellerden iyi ve konforlu.
    Tat: Alt vergi diliminde, bu hızanma ve manevra kabiliyetine haiz başka bir araç yok, sürüşü en tatlı model bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.