Şimdi Ara

TESADÜFCÜLERİN İDDİALARINI TEK BAŞINA ÇÖKERTEN BİR SİSTEM?BÖCEKLERİN UÇUŞU mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • TESADÜFCÜLERİN İDDİALARINI TEK BAŞINA ÇÖKERTEN BİR SİSTEM: BÖCEKLERİN UÇUŞU

Böcekler kendi büyüklükleri ile karşılaştırıldığında bir insanın saatte birkaç bin kilometre hızla uçmasına benzetilebilecek kadar yüksek hızlarda uçabilirler. Örneğin yusufçukların uçuş hızı saatte 40 km'ye erişir. Onlardan daha küçük olan at sineklerinin uçuş hızı ise saatte 50 km'dir.

Bu hızları düşünüldüğünde böcekleri jet uçakları ile karşılaştırmak mümkündür. Jetler sahip oldukları yüksek hız motorlarını çalıştırabilmek için çok özel yakıtlar kullanırlar. Sineklerin uçuşu da aynı şekilde yüksek bir enerji gerektirir. Dahası, bu enerjiyi yakmak için bol miktarda oksijene ihtiyaçları vardır. İşte bu yüksek oksijen ihtiyacı, sineklerin ve diğer böceklerin vücuduna yerleştirilmiş olan olağanüstü solunum sistemiyle karşılanır.

Bu solunum sistemi insanınkinden çok farklıdır. Biz havayı akciğerlerimize çekeriz. Oksijen burada kana karışır, sonra da kan yoluyla tüm vücuda dağılır. Ama sineklerdeki oksijen gereksinimi o kadar fazladır ki, oksijenin kan yoluyla hücrelere gitmesini bekleyecek zaman yoktur. Bu nedenle çok özel bir sistem tasarlanmıştır<. Hava, sineğin vücudunun farklı bölgelerine kılcal kanallar yoluyla dağılır. Aynı vücudu saran damar sistemi gibi, sineklerde çok sayıda kanala ayrılan bir de hava sistemi vardır. Bu sayede uçuş kaslarını oluşturan hücreler oksijeni doğrudan bu kanallardan alır. Bu sistem aynı zamanda saniyede 1000 devir gibi yüksek bir oranda çalışan kasların soğutulmasını da sağlamaktadır.

Bu denli hassas bir tasarımın hiçbir tesadüfi süreçle açıklanamayacağı ortadadır. Bu sistemin evrimin iddia ettiği gibi kademeli olarak gelişmesi de imkansızdır. Çünkü hava kanalları tam olarak kurulup çalışmadığı sürece ara aşamalar canlıya avantaj sağlamayacak, aksine solunum sistemini verimsiz hale getirip ona zarar verecektir.

Görüldüğü gibi Darwinizm'in hayali "evrim süreci" bir sineğin tek bir sistemini dahi kesinlikle oluşturamaz.

• vay be. patır patır vurup öldürüyoruz oysa sinekleri.
    bilgi için teşekkür arkadaşım

Sinekler, Böcekler sanatça çok gelişkin canlılar.

Öyle de çoklar ki Doğada,

Bu kadar yüksek kıymetteki canlıcıkların doğada bol olması,

Yapılmalarının kolaylığından kaynaklanıyor ...

Nuh Baba

-------------------
    Zaman hep aynıdır, Geçen Biziz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

Gerçi @C4 pat-pat götürüyor minik airbus'ları ama,

kolaylık derken espri yaptığınızı düşünmek isterdim...
  • eski ve çok samimi bir arkadaşım vardı ve bu arkadaş her türlü işi denemiş birisiydi. birkaç ayda ünlü bir tavuk firmasının bayiliğini yaptı. şu büyük karasinekler başına bela olmuştu. gündüz tamamen yok edilen bu uçan azmanlar, sabah gelindiğinde ortalıkta vızır vızır cirit atıyorlardı. bir gece içerisinde nerden oluştun nasıl büyüdün kocaman oldun. ve bunlar diğer karasineklerden çok daha akıllıydılar. onlar gibi amaçsızca uçuşmuyorlar ve sağa sola konmuyorlardı. resmen kendisini izleyenlerin erişemeyecekleri yerleri kesiyor, oralara gidiyorlardı. heryere devamlı surette kurtçuklar bırakıyorlardı. öldüklerinde ise hemen karınlarından bu kurtçuklar dışarı fırlıyordu. bunlar bir gece içerisinde sinekleşiyor ve sabah ortalıkta vızırdıyor, arkadaşa saç baş yolduruyorlardı

eleman bi sinek ile teizm ve darwinizm i bitirmiş..
    helal olsun ne diyeyim..
    allah akıl fikir vere..

Orjinalden alıntı: er_dem

quote:

Gerçi @C4 pat-pat götürüyor minik airbus'ları ama,

kolaylık derken espri yaptığınızı düşünmek isterdim...

Espri değil ciddiyim:

Sayısız böcek ve sinek var doğada, yapılışındaki kolaylıktan ötürü çok olmalılar...

Üstelik çok pahalı üretilebilen sistemlere sahipken bol olmaları,

Maliyetlerinin de çok ucuz olduğunu kanıtlıyor.

Örneğin yarasa'nın sonarı veya kobra'nın termal cihazı çok ucuz maliyette.

Nuh Baba

-------------------

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Espri değil ciddiyim:

Sayısız böcek ve sinek var doğada, yapılışındaki kolaylıktan ötürü çok olmalılar...

Üstelik çok pahalı üretilebilen sistemlere sahipken bol olmaları,

Maliyetlerinin de çok ucuz olduğunu kanıtlıyor.

Örneğin yarasa'nın sonarı veya kobra'nın termal cihazı çok ucuz maliyette.

buna sanırım sanat delili deniyordu, yeryüzünde bu kadar sanatlı,harika şeyin bu bollukta bulunması sadece bir yaratıcıyla açıklanabilir.. mesela yapay kalp atıyorum 100 milyar fakat dünyada daha iyisinden milyarlarca var...

• quote:

Orjinalden alıntı: competanxp

ben inançlı bir kişiyim..
    ama darwinizm i böyle "dandikçe" yorumlayanları garipsiyorum..

helal olsun ne diyeyim..
    allah akıl fikir vere..

+1

Orjinalden alıntı:
    ..............
    eleman bi sinek ile................bitirmiş.
    ............

Bir sinek için tüm evreni yaratmak gerek.

Ya bir sinekle bile anlaşılır,

Ya tüm sineklerle dahi anlaşılmaz.

Nuh Baba

-------------------
  • darwim ki de anlatmaya çalışıyosun burada.idda eden arkadaşlar madem yapılması okadar basit yapında görelim.okuyup insanoğlunun acizliğini anlayacağınıza yaradılan şeyi küçümsüyorsunuz.

nokia samsung lg motorola htc blackberry sony ericsson hepsinin tamiri ve programları simlokları mevcuttur. tüm telefonların simlocku kırılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemalefendi

darwim ki de anlatmaya çalışıyosun burada.idda eden arkadaşlar madem yapılması okadar basit yapında görelim.okuyup insanoğlunun acizliğini anlayacağınıza yaradılan şeyi küçümsüyorsunuz.

onunda zamanı gelicek

quote:

Orjinalden alıntı:
    ..............
    ............

yazıyı begendiysen yok sana da sözüm..

ben inançlı bir kişiyim..
    ama darwinizm i böyle "dandikçe" yorumlayanları garipsiyorum..

helal olsun ne diyeyim..
    allah akıl fikir vere..

Garip, bu kadar uzun çekmez zaten, ama neden hala bu kadar uzatılıyorsa...

Halbuki Tabiat nam-ı meşhur'u ile bilinen Yirmi Üçüncü Lem'a adlı risalede muhaliyyeti isbat edilmiştir.
  • İyi de bu anlatımın hangi şekilde neyi ispatladığını anlamadım. Sadece inancınızı kuvvetlendirecek heyecanlı bir tesbit olmuş. Ben inanan biriyim yanlış anlamayın da dediğiniz şekilde bir ispat olmamış. Sadece böcekteki işleyiş bize harika gelmiş. Bundan daha harika görünen canlıların yaptığı işler var. Bunu anlatıp ordan pat diye bak demek ki Allah varmış demek çok kof bir iddia olarak geldi. Çünkü karşıt biri de der ki tabiattaki madde ve onlar arasındaki doğal dialektiği bilmediğiniz için bu tür şeyler size büyüleyici geliyor. Anlayamadığınız işler karşısında teslim olmuş şekilde bu şeyleri görünce başka güçlü bir varlığa bağlanma ihtiyacı duyuyorsun diyebilir. Halbuki bunun akıl ve bilim bağlamında donelerini sunsan o zaman derim ki haklısın.
    *** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***
  • quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı:
    ..............
    ............

Beğendim elbette. Böcek ve sinek dünyası ilginçtir. En ince sanatlar minik yaratıklarda oluyor.

Üstelik evrim-yaradılış polemikleri basite indirgedi diye harikulade canlıları görmezden gelecek değiliz.

Şu dünya, bir sanat galerisi gibi insan gözünün koridoruna sunulmuş.

Bir anlamı olmasaydı bu kadar bilim branşları türemezdi.

Nuh Baba

-------------------

• quote:

Orjinalden alıntı: krushmut

quote:

Orjinalden alıntı: cemalefendi

darwim ki de anlatmaya çalışıyosun burada.idda eden arkadaşlar madem yapılması okadar basit yapında görelim.okuyup insanoğlunun acizliğini anlayacağınıza yaradılan şeyi küçümsüyorsunuz.

onunda zamanı gelicek

onun zamanı elbette gelicek ama başka şeyleride görmemezlik yapmamak lazım.inasnoğlu göz gibi aynı işlevi yapabilmek için şuan ki teknoljiyle anca tbmm binası kadar büyüklükte bi şey de anca yapabiliyodu yanlış hatırlamıyom.yani burdan düşünün acizliğimizi.ama onunda zamanı gelecek oda küçülecek.insanoğl yaşayıp araştırdığı sürece.ama bunların hiçbirini doğa kendi kendine yapamaz.

nokia samsung lg motorola htc blackberry sony ericsson hepsinin tamiri ve programları simlokları mevcuttur. tüm telefonların simlocku kırılır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı:
    ..............
    ............

Beğendim elbette. Böcek ve sinek dünyası ilginçtir. En ince sanatlar minik yaratıklarda oluyor.

Üstelik evrim-yaradılış polemikleri basite indirgedi diye harikulade canlıları görmezden gelecek değiliz.

Şu dünya, bir sanat galerisi gibi insan gözünün koridoruna sunulmuş.

Bir anlamı olmasaydı bu kadar bilim branşları türemezdi.

garip..

ben böcekleri kastetmiyorum ki..
    yazıyı begendin mi..?

• quote:

Orjinalden alıntı: nakka

İyi de bu anlatımın hangi şekilde neyi ispatladığını anlamadım. Sadece inancınızı kuvvetlendirecek heyecanlı bir tesbit olmuş. Ben inanan biriyim yanlış anlamayın da dediğiniz şekilde bir ispat olmamış. Sadece böcekteki işleyiş bize harika gelmiş. Bundan daha harika görünen canlıların yaptığı işler var. Bunu anlatıp ordan pat diye bak demek ki Allah varmış demek çok kof bir iddia olarak geldi. Çünkü karşıt biri de der ki tabiattaki madde ve onlar arasındaki doğal dialektiği bilmediğiniz için bu tür şeyler size büyüleyici geliyor. Anlayamadığınız işler karşısında teslim olmuş şekilde bu şeyleri görünce başka güçlü bir varlığa bağlanma ihtiyacı duyuyorsun diyebilir. Halbuki bunun akıl ve bilim bağlamında donelerini sunsan o zaman derim ki haklısın.

aynen ben derim ki, dogada tüm varlıklar karsılklı bi ilişki içinden, bir üst ilişkiye, bir üst ilişkiye gecer, her seferinde iki taraf da bi önceki ilişki düzeyinden farklı durumdadır. milyonlarca yıl her anı bu ilişkiler celişkiler içinde yeniden biçimlenir. senin küçük air bus ı da ben garip değil bu geçmişe sormak lazım. milyonlarca yıllık bir gelişimi hadi yapın bakalım demek çok aklı selim değil.
    kendi iyilikleri için daha saglam iddialarla gelmeleri gerekir bence sıkı inançlı arkadaşların. selamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.