Şimdi Ara

Terör sorununun nasıl çözüleceğini biliyoruz galiba... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gece görüş dürbünü işlerine yaramaz demişsin. Şimdi bir düşün bakalım, teröristsin bir yerlere zifiri karanlıkta silahlı eyleme gidiyorsun. Ateşi açtın çatışma başladı. Elinde gece görüş techizatı yoksa ve havada ay filan yoksa nereye neye göre ateş edeceksin? O çatışma içinde karşı taraf ateş etsinde namlusundan çıkan alevi göreyim yada izli mermilerin geldiği yere 3-5 mermi sıkayım diye uğraşacaksın. Ama gece görüş techizatın varsa karşındaki ne yapıyorsa hepsini görüp düşmanının yerini bilmek gibi bir üstünlüğe sahip olacaksın.

Irak pazarlarında dediğin silahlar satılmıyor demişsin.
     Terör sorununun nasıl çözüleceğini biliyoruz galiba...

Irakta çekilmiş bir pkk'lı teröristin fotoğrafı. Bak bakalım elindeki silah kalaşnikofa benziyor mu? Demekki istedikleri zaman gayet güzel bulabiliyorlar. Bu arada amerikan silahlarını karaborsada sattıkları için yargılanan amerikan askerlerinden de haberin yok sanırım.

Kalaşnikofa kötü bir silah demedim. Ellerindeki kalaşnikofların eski olduğundan bahsettim. Herhalde 20 yıllık saddam zamanından kalan kalaşnikofların çok işe yarar olduklarını savunmuyorsundur.

Hala inatla o paraları ne yapacaklar diyorsun. Hiç düşünüyor musun bu adamlar nasıl bütün avrupada örgütleniyor, nasıl avrupada sivil toplum örgütleri kuruyor, konferanslar, buluşma günleri gibi etkinlikler düzenleyip nasıl bunlara kaynak buluyor diye? Nasıl televizyon ve radyo kanalları kuruyorlar, nasıl gazete çıkartıyorlar? Hala inatla pkk'yı sadee dağda yaşayan 3-5 çapulcu diye görüyorsun. Böyle bir örgüt sadee dağdan yönetilir mi? Bana her mesajında iyi düşün diyorsun. Kendin bir dakika durup düşünüyor musun? Yüzlerce milyon doları sadece silaha ayıran bir örgütün elinde nasıl silahlar olur diye?

• birinci paragrafın için: bir tanıdığımın (hocam) bir anısını anlatayım: askerliğini doğuda yapmış...çatışma çıktığında pkk nın taktiği şuymuş: önce taciz ateşi açılır..taciz ateşine karşılık askerler mevzilere girer ve acemiliklerinden ve korkularından hiç bakmadan havaya kurşun yağdırırlar....karanlıkta kurşunun çıkış noktasını görmek zor olmasa gerek...ardından elinde hiçbir silahı olmayan ,sadece ağzında bıçakla mevzilerin önüne kadar sürünerek bir grup gelir . sürünücü grup dedikleri kişiler ,mevzinin içine girip askerleri bıçaklar...sana rambo filmi geliyor ama üni hocasının palavra sıkacağını sanmıyorum (gazi üni.)..burdaki işte gece görüş dürbünü kullandılar mı ,hayır.gerek var mıydı ,hayır...2. olarak verdiğin resim bana değil sana cevap olmuşş.demekki silaha para veriyorlarmış...3. olarak "bak isteyince nasıl buluyorlar demişsin" sonra da o silahları sağlayan abd askerleri yargılanıyor demişsin...bu da kendi kendine bir cevap olmuştur sanırım.ellerindeki kalaşnikofların eski olduğunu nerden anladın? (ha bu arada biliyorsun abd nin ilk zamanlarında ırakta abd ye ait yüklü miktarda silah kayıplara karışmıştı...hadi bunu da ben söyliyim)
    demişsinki tv ve radyolara para veriliyo..evet veriliyor...toplanan paraların bir kısmı tv kanallarına veriliyor..pek reklam alan kanallar değiller çünkü..elbetteki maddi olarak desteğe ihtiyacı var ve bu ihtiyaç toplanan paralardan karşılanıyor mutlaka. örgüt dağdan değil de nerden yönetilecek? o yönetici kadrosu şehre giremez... belki devlet başkanlarının izni ile görüşme amaçlı girip çıkmışlardır ama kalıp da otellerde vur patlasın çal oynasın yapmıyorlar herhalde...yani gece görüş dürbününe takılıp duruyorsun ,bizim askerin kaçta kaçında var?

boş noktalara takılıyorsun...burda bunlara takılacağına star tv yi açıp izleseydin keşke..uğur dündarın programında özel harekatçının anlattıklarını dinleseydin .bu ülkenin başındakilerin neler yaptıklarını dinleseydin de kanın donsaydı...o yüzden bırak gece görüş dürbünü bir kenara...bak adam neler diyor..."ben bu ülkedeki adalete inanmıyorum..çünkü ben 12 kez idamla yargılandım ama hepsinden beraat ettim..ama oysaki ben çoktan yaptıklarımdan dolayı idam edilmeliydim" nasıl bir cümle? ya bir de onu idamdan kimlerin aldığını duysan....ona kimlerin neler yaptırdığını duysan....açıkçası hala şoktayım..adamın anlattıklarından mı , hayır zaten biliyoruz.şoktayım çünkü bizim tv mizde bu olay nasıl yayınlandı hala anlamadım..ve endişeleniyorum...acaba bu ütopya gerçek mi? gerçekse böyle bir olaydan sonra acaba neler olacak korkmaya başladım...bir de unutmadan şu sözlerini de aktarıyım o televizyondaki özel harekatçının ve artık son nokta olur sanırım içinizde (herkes için diyorum) insanlık kalmışsa hala:

"TİMDEKİLERE PKK NIN KIYAFETLERİNİ GİYDİRİP , KÖYE GİRERDİK..EVLERE (KÜRT KÖYLÜLERİN) TEK TEK GİRİP EKMEK İSTERDİK..VERENLER OLUNCA GİDİP HESAP SORARDIK" ... (ARAYA SORULAR KARIŞIYOR VE ARDINDAN UĞUR DÜNDAR 100 CİVARI (BAŞKA BİR HAREKATÇININ ANNESİNİN 1000 DEDİĞİ RAKAMI YANLIŞ SÖYLEDİ) FAİLİ MEÇHUL CİNAYETTİ SORDU , GELEN CEVAP : "NE 100'Ü NE 1000'İ "...BU ÜLKENİN BAŞBAKANININ VE BİR -İKİ BAKANIN 100 LERCE KÜRT İŞ ADAMINI ÖLDÜRTTÜĞÜNÜ (DEVLET ÇETELERİNE PARA ÖDEMESİ YAPMADIĞI İÇİN Kİ ZATEN ONLAR DA ÇETENİN BAŞINDA) SÖYLEDİ ... ÇATLI NIN KİMLERLE İŞ YAPTIĞINDAN , ONU KİMLERİN KULLANDIĞINDAN BAHSETTİ.BU DEVLETİN BİR ÇALIŞANI OLDUĞUNDAN BAHSETTİ. VE DAHA NELER NELER....ARTIK KİMİN NE OLDUĞU ORTAYA ÇIKIYOR...O YÜZDEN KİME HESAP SORULMASI GEREKTİĞİNİ HERKESİN , KİMİ SUÇLU BULACAĞINI HERKESİN BİR KERE DAHA DÜŞÜNMESİ GEREK...KİMLERİN ASLINDAN İDAM EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMEK GEREK...BU OLANLARI YAŞADIĞI İÇİN İSYAN EDENLERİN Mİ YOKSA ONLARA BUNU YAPTIRAN BU DVLET ÇETELERİNİN Mİ? DAHA DÜNE KADAR MEDYA ÖNÜNDEKİ KÜRT SANATÇILARININ ÇETELERE SÜREKLİ YARDIM YAPIYORDU HAYATTA KALABİLMEK İÇİN (EN SON YILMAZ ERDOĞAN ,İBRAHİM TATLISES) ..ONLAR BU PARALARI ÖDEMEK ZORUNDA MI? OSMANLI ZAMANINDA MEŞRUTİYETTEN ÖNCE YABANCILARA EK VERGİLER VARDI..ŞİMDİ DE BU MU VAR? ŞİMDİ SEN BU ADAMLARA BU DEVLET SENİNDİR DİYEBİLECEN Mİ?
    BUNLARI İTİRAF EDEN O DEVLETİN ÖZEL TİMCİSİNİ BEN ELLERİMLE BOĞMAK İSTER MİYİM , HAYIR...ÇÜNKÜ TV DEKİ HALİNİ GÖRDÜM , AÇIKÇASI ACIDIM..ÇÜNKÜ TV DEKİ HAL VE HAREKETLERİNDEN ANLADIĞIM KADARIYLA ACİL TEDAVİYE İHTİYACI VAR...YAŞADIKLARI ADAMI ÇILDIRMA NOKTASINA GETİRMİŞ...YA DA BELKİ DE VİCDANI BU HALE GETİRMİŞTİR...O YÜZDEN YAŞAMASINI İSTERİM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOLOM -- 21 Ekim 2008; 11:51:56 >

• Türkler ve Kürtler…

Güneydoğuda 5 milyon insan var.Yaklaşık 3 milyonu Kürt…1,5 milyonu Arap …0,5milyonu Türk…

Batı Güneydoğu Anadoluda Adıyaman kilis Gaziantep ve Urfada Arap ağırlığı fazla…Diğer Diyarbakır,mardin,Batman,siirt ve şırnak’ta büyük çoğunluk Kürt.

Demografik olarak bakıldığında bazı yerleşim merkezlerinde çoğunluk değişiyor.
    Mesela Mardin merkezde Araplar çoğunlukta..Diyarbakır merkezde Kürtler gibi..

Bu üç halkın kaynaşmışlığı bin yılı buluyor…

Kürtlerin Türkiyedeki nüfusu yaklaşık 15 milyon, Güneydoğu dışında 12 milyon kadar var…Mesela sadece İstanbul’da Güneydoğu kadar 3 milyon varlar..

Gerçekler bunlar...

Şimdi…kimi kimden niye ayıracağız.?

Türklere soruyorum..Tarihin binyıllık yakın döneminde kürtlerin anadil,isim,kendi dilinde eğitim gibi hakları hiç kısıtlandı mı?

Şimdi size ait olmayan ve içinize atılmış kanser mikrobu olan ırkçılıkla buna yaklaşık kırk-elli yıldır engelci oluyorsunuz? Sizdeki kahramanlık damarını bu insanlara karşı kim kullandırıyor? Siz İslam fedaileri idiniz ve bütün islam alemi için işte canlarımız feda olsun diyen bir kütle idiniz.Döndünüz onlara ... sizi kim döndürdü..iki yüz yıldır uyutuluyorsunuz ve hipnoz etkisindesiniz.Çabuk aklınızı başınıza alınız.İçinizdeki iyi insanları dinleyiniz.

Kürtlere soruyorum…Eski Türklerle ve sizi Allah için seven kardeşim diyen haklarınız için sizin kadar mücadele eden yeni Türklerin içindeki kardeşlerinizle birlikteliğinizden ne zarar gördünüz?Dualarda hergün 5 defa hakiki saadetiniz için ahiretiniz için vefat etmişleriniz için ‘’cennetine al Ya Rabbi’’ diye size dua edenlerle birlik olup ırkçılık hastalığını yenmeye o damarı kırmaya neden çalışmıyorsunuz?Bu damar neden böyle kalınlaştı...

Rahmet ayrılıkta değil birliktedir.Hak isterken doğrudan ve doğrusundan şaşmamak taşmamak gerekir.

Ayrılığı telaffuz edenlere sorarım ... kim kimden niye ayrılacak?

İstanbul,Mersin,adana,Ödemiş…mi ayrılacak,parçalanacak.

Sanırım Türklerin de Kürtlerin de ırkçılık kanserine bulaşıp manevi ölmüşleri bu yazıya kızacaklardır.Fakat çoğunluk uyandı ve uyanıyor.

Manevi tıp ilerliyor.Kur’an eczahanesinden bu ırkçılık kanserine de şifalı ilaçların kullanılacağı günler yakındır…

• quote:

Orjinalden alıntı: akarahmet

Türkler ve Kürtler…

Güneydoğuda 5 milyon insan var.Yaklaşık 3 milyonu Kürt…1,5 milyonu Arap …0,5milyonu Türk…

Batı Güneydoğu Anadoluda Adıyaman kilis Gaziantep ve Urfada Arap ağırlığı fazla…Diğer Diyarbakır,mardin,Batman,siirt ve şırnak’ta büyük çoğunluk Kürt.

Demografik olarak bakıldığında bazı yerleşim merkezlerinde çoğunluk değişiyor.
    Mesela Mardin merkezde Araplar çoğunlukta..Diyarbakır merkezde Kürtler gibi..

Bu üç halkın kaynaşmışlığı bin yılı buluyor…

Kürtlerin Türkiyedeki nüfusu yaklaşık 15 milyon, Güneydoğu dışında 12 milyon kadar var…Mesela sadece İstanbul’da Güneydoğu kadar 3 milyon varlar..

Gerçekler bunlar...

Şimdi…kimi kimden niye ayıracağız.?

Türklere soruyorum..Tarihin binyıllık yakın döneminde kürtlerin anadil,isim,kendi dilinde eğitim gibi hakları hiç kısıtlandı mı?

Şimdi size ait olmayan ve içinize atılmış kanser mikrobu olan ırkçılıkla buna yaklaşık kırk-elli yıldır engelci oluyorsunuz? Sizdeki kahramanlık damarını bu insanlara karşı kim kullandırıyor? Siz İslam fedaileri idiniz ve bütün islam alemi için işte canlarımız feda olsun diyen bir kütle idiniz.Döndünüz onlara ... sizi kim döndürdü..iki yüz yıldır uyutuluyorsunuz ve hipnoz etkisindesiniz.Çabuk aklınızı başınıza alınız.İçinizdeki iyi insanları dinleyiniz.

Kürtlere soruyorum…Eski Türklerle ve sizi Allah için seven kardeşim diyen haklarınız için sizin kadar mücadele eden yeni Türklerin içindeki kardeşlerinizle birlikteliğinizden ne zarar gördünüz?Dualarda hergün 5 defa hakiki saadetiniz için ahiretiniz için vefat etmişleriniz için ‘’cennetine al Ya Rabbi’’ diye size dua edenlerle birlik olup ırkçılık hastalığını yenmeye o damarı kırmaya neden çalışmıyorsunuz?Bu damar neden böyle kalınlaştı...

Rahmet ayrılıkta değil birliktedir.Hak isterken doğrudan ve doğrusundan şaşmamak taşmamak gerekir.

Ayrılığı telaffuz edenlere sorarım ... kim kimden niye ayrılacak?

İstanbul,Mersin,adana,Ödemiş…mi ayrılacak,parçalanacak.

Sanırım Türklerin de Kürtlerin de ırkçılık kanserine bulaşıp manevi ölmüşleri bu yazıya kızacaklardır.Fakat çoğunluk uyandı ve uyanıyor.

Manevi tıp ilerliyor.Kur’an eczahanesinden bu ırkçılık kanserine de şifalı ilaçların kullanılacağı günler yakındır…

Üstte yazdıklarıma ek yaptım...şimdi senin kürtlerden beklediğin ırkçılığı kırma ile ilgili soruna cevap olarak üstte yazdığım şartlardan ve kendilerine uygulananlardan sonra daha nasıl mücadele edilebilir? 1000 ler, 10000 lerce insanı öldükten sonra daha ne yapsın kürtler? onlara artık bu tür sorular sorulması kusura bakma ama artık vicdan muhasebesi yapan birinin nazarında ayıptan ötedir...ezilen halkların sağcılığı olmaz...sadece size ,bu halka aks ettirilen bir yalan...belki son 1 yıldır bu oluşmuştur, o da umudun yitirilmesinden...ama olur da artık hesap sorulmazsa ,ve olur da bu üstte yazdıklarım hasır altı edilirse , olur da dağdakiler umudunu yitirirse ve kendi halkına yapılanların aynısını bu halka yapmaya karar verirse işte o zaman her iki tarafın kaybettiği bir cehennemi yaşarız...umarım artık gerçek demokrasi ,insan hakları , hukuk bizim topraklarımıza da gelir..ve olması gereken birlik sağlanır...ama hesap sorulmadıkça, gerçekler en yetkili ağızlardan söylenmedikçe ,ölenlerin hesabı ödenmedikçe bunun mümkü olması açıktır ki imkansız...o yüzden 2 halkın da ellerini vicdanlarına koyup birlikte hesap sormaları gerekir...yoksa bu çeteler bir gün onları da vurabilir.

• Eğer ülkenin toprakları ; sözüm ona vaadedilmiş topraklarla kesişiyorsa ülkende huzur bekleme !!!

Bu terör ne petrolün nede kürt sorunun uzantısıdırr sadece VAADedilmis topraklarınnn

Hadi dağdakiler terörist, şehirdekileri görmüyor musunuz? Aponun mazgalı açılıp kapanmış diye güneydoğuyu cehenneme çeviriyorlar. Kendisinini hiç sevmesem de T.C Başbakanına "Diyarbakır'a giremezsiniz" diyorlar. Kim ulan bunlar? Kimi nereye sokmuyorlar?

Pkk'nın sırf anadillerini konuşmak, nebileyim çocuklarına istediği isimi vermek için mi onca insanı öldürüyor? Ya da bu şehirdeki şerefsizler, sırf bunlar için mi pkk'yı destekliyor?

En basit örnek girin facebook'a gruplarda, bir kürt kelimesini bir de çerkez kelimesini aratın. Çıkan sonuçların hiç birinde "Biz kürtler siz türklerin kardeşiyiz, biz de T.C vatandaşıyız tek istediğimiz anadilimizi konuşmak, çocuklarımıza istediğimiz isimleri vermek" diyen bir grup var mı? Hepsi "Bağımsız kürdistan, güneydoğu bizimdir, faşist türkiye" vs vs. Peki bir tane bile "Bağımsız çerkez devleti, geberin türkler" diye grup kurulmuş mu?

İstilacılığa, kültür dayatmasına, büyük şehirlerdeki suçlara vs hiç girmedim.

• quote:

Orjinalden alıntı: metalheadjm

O kadar azınlık var bir tek bunlar bik bik ediyor. Kimse de suçu onlarda aramıyor. Nasıl çözüleceğini söyleyeyim, gerçek suçluyu görün.
    Kürtlere istediğiniz hakkı verin; terör bitmez. Biterse bikini giyerim.

Hadi dağdakiler terörist, şehirdekileri görmüyor musunuz? Aponun mazgalı açılıp kapanmış diye güneydoğuyu cehenneme çeviriyorlar. Kendisinini hiç sevmesem de T.C Başbakanına "Diyarbakır'a giremezsiniz" diyorlar. Kim ulan bunlar? Kimi nereye sokmuyorlar?

Pkk'nın sırf anadillerini konuşmak, nebileyim çocuklarına istediği isimi vermek için mi onca insanı öldürüyor? Ya da bu şehirdeki şerefsizler, sırf bunlar için mi pkk'yı destekliyor?

En basit örnek girin facebook'a gruplarda, bir kürt kelimesini bir de çerkez kelimesini aratın. Çıkan sonuçların hiç birinde "Biz kürtler siz türklerin kardeşiyiz, biz de T.C vatandaşıyız tek istediğimiz anadilimizi konuşmak, çocuklarımıza istediğimiz isimleri vermek" diyen bir grup var mı? Hepsi "Bağımsız kürdistan, güneydoğu bizimdir, faşist türkiye" vs vs. Peki bir tane bile "Bağımsız çerkez devleti, geberin türkler" diye grup kurulmuş mu?

İstilacılığa, kültür dayatmasına, büyük şehirlerdeki suçlara vs hiç girmedim.

o bahsettiğiniz istekler ne zamandır var bilginiz var mı? yukarda da dediğim gibi umutların yitirildiği zaman , üvey evlat muamelesi yapıldığı zaman , katledikleri zaman ve ilgili kurumların bunu destekledikleri ,ve bizzat kendileirnin yaptırdığı zaman...yukardakileri oku , sonra onların bu talepleri için eleştir. yawww çatır çatır öldürdüğü sivil kişilerin sayısını telafuz ederken (sadece kendisi ve ekibinin) 1000 lerce rakamını az gördüğünü söyleyen bu devletin görevlisi var , sen kalkmış neden ayrılmak istiyorlar diye soruyorsun...sen dua et de o kadarını istiyor...ben onların yerinde olsam o kadarla kalmam..asla kalmam..o yüzden bence bunca yapılana rağmen hala bu kadarla kalıyorlarsa ellerini öpün bence onların...ya bir gün kendilerine yapılanı onlar da size yapmaya kalkarsa? diğer milletlerin talepleri olmaması ,başka bir milleti bağlamaz. biri başarıyla dejenere edilmiş ,diğerinde başarı elde edilememiş...ayrıca "geberin türkler " kelimesini hiç duydunuz mu? element uydurmayalım...ayrıca bildiğim kadarıyla faşist türkiye değil faşist " t.c" deniliyor..yani halk millet kastedilmiyor ,devlet kastediliyor...kavramlarla bilerek veya bilmeyerek yanlış kullanarak ancak yanlış yere varırsınız. gene söylediğiniz , "Pkk'nın sırf anadillerini konuşmak, nebileyim çocuklarına istediği isimi vermek için mi onca insanı öldürüyor? Ya da bu şehirdeki şerefsizler, sırf bunlar için mi pkk'yı destekliyor?" şu cümle bile 21. yüzyılda telafuz edilmesi bile korkunç ve utanılması gereken bir cümledir. Sen (genel olarak ,şahsınıza değil) kimsin ki bir milletin dilini yasaklıyorsun , çocuklarına istediği ismi vermesine karışabiliyorsun?
    bu ülkenin başbakanı acaba onların da başbakanı olarak görüyor mu kendini? bunca faili meçhul cinayet işlenmiş o topraklarda , ve aslında meçhul falan da değil adam tv lerde geziyor, bir kere hesap soruyor mu? o başbakan , acaba o bölgenin belediyesi yaptıkları projeler için ödenek istediği zaman bu ödeneği sağlıyor mu? o başbakan o bölge için ne yaptı ki o bölgeye gidiyor...aaaa unuttum , yerel seçimler geliyor değil mi? o rte keşke cesaret edip de halkın arasına çıksaydı bir...girdi üniversitenin içine , gitmiş toplamış salona kendi adamlarını ve başı kapalı öğrencileri kendisi çaldı kendisi oynadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOLOM -- 21 Ekim 2008; 18:51:55 >

• PKK lılar şırnakta işyerini açanlara saldırılar düzenliyor.
    Ayrıca forumda PKK sempatizanları var galiba.Bunlara karşı dikkatli olmak lazım.

Orjinalden alıntı: LOLOM

EVET ARAMIZDA PKK KIYAFETİNE GİRİP 1000 LERCE KÖYLÜYÜ ÖLDÜREN ÖZEL HAREKATÇI (kendi itirafları) VE DERİN ÇETE SENPATİZANLARI VAR DİKKATLİ OLMAK LAZIM...

Bu gidişle kandildeki pkklı bebek katillerinide özel harekatçı/ergenekoncu ilan ederseniz hiç şaşırmayacağım. Kepenk kapattıran, ambulans taşlayan, araçları yakan insanımsılarda özel harekatçılardır herhalde.

pkk denilen örgütte zaten özünde hümanist bir örgüttür. Silahla falan işi olmaz. Düşmanlarına mermi yerine karanfil atan dünya tatlısı insanlardan oluşur değil mi?

Son zamanlarda etik denen kavramıda ortadan kaldırdılar yahu. Önce yobazlar, sonra bölücüler. Kendi marazlarını karşı tarafa yamama uzmanı oldu hepsi...

• quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

quote:

EVET ARAMIZDA PKK KIYAFETİNE GİRİP 1000 LERCE KÖYLÜYÜ ÖLDÜREN ÖZEL HAREKATÇI (kendi itirafları) VE DERİN ÇETE SENPATİZANLARI VAR DİKKATLİ OLMAK LAZIM...

Bu gidişle kandildeki pkklı bebek katillerinide özel harekatçı/ergenekoncu ilan ederseniz hiç şaşırmayacağım. Kepenk kapattıran, ambulans taşlayan, araçları yakan insanımsılarda özel harekatçılardır herhalde.

pkk denilen örgütte zaten özünde hümanist bir örgüttür. Silahla falan işi olmaz. Düşmanlarına mermi yerine karanfil atan dünya tatlısı insanlardan oluşur değil mi?

Son zamanlarda etik denen kavramıda ortadan kaldırdılar yahu. Önce yobazlar, sonra bölücüler. Kendi marazlarını karşı tarafa yamama uzmanı oldu hepsi...

yuh diyorum artık başka bir şey demiyorum...o zaman tv de konuşan özel harekat timcisi ya yalan söylüyor ya da sen inandığın duvarların üzerine yıkılmasını kabullenemiyorsun...hangisi , ikisinden biri , başka 3. bir ihtimal yok...eee vereceğin cevap şu aşamada , uğur dündar ve özel harekatçının yalan söylediği olacaktır bu durumda...bu 2 kişi delü zaten , delü bunlar..he yalan söylüyo bunlar hee yalan söyliyi yalan ..önünüze beyaz konuyor, siyah demekte nasıl bu kadar ısrar edebiliyorsunuz , ben daha çözemedim.. adam itiraf ediyor ,idam edilmem gerekiyor yaptıklarımdan diyor hala ne anlatıyorsun , şaka gibisin valla.

devam edin devam...he öyledir öyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOLOM -- 22 Ekim 2008; 14:34:49 >

• Sayın Lolom ;

Yazdıklarınızı makul buldum , peki sizin çözüm öneriniz nedir ?

quote:

quote:

yuh diyorum artık başka bir şey demiyorum...o zaman tv de konuşan özel harekat timcisi ya yalan söylüyor ya da sen inandığın duvarların üzerine yıkılmasını kabullenemiyorsun...hangisi , ikisinden biri , başka 3. bir ihtimal yok...eee vereceğin cevap şu aşamada , uğur dündar ve özel harekatçının yalan söylediği olacaktır bu durumda...bu 2 kişi delü zaten , delü bunlar..he yalan söylüyo bunlar hee yalan söyliyi yalan ..önünüze beyaz konuyor, siyah demekte nasıl bu kadar ısrar edebiliyorsunuz , ben daha çözemedim.. adam itiraf ediyor ,idam edilmem gerekiyor yaptıklarımdan diyor hala ne anlatıyorsun , şaka gibisin valla.

Bir zamanlar kürt uyuşturucu baronları o kadar azmışlardı ki Almanya Türk bayrağı resmini üzerine eroin şırıngası ile gösterir olmuştu tv lerinde. Uyuşturucu baronlarının batı karadenizdeki uyuşturucu çiftliklerinde yaptıkları üretim yasal yollarla bir türlü önlenemiyordu. Güya çağdaş AB yasaları nedeniyle izin alınmadan baskın düzenlenemiyor, izin alındığında ise baronların çoktan haberi oluyordu. 100 lerce dönümlük devasa çiftliğin kapısında jandarma belirdiğinde onları gören imalatçılar, kolluk güçleri ortadaki üretim yerine gelinceye kadar geçen sürede suç aletlerini çoktan ortadan kaldırmış oluyordular. Jandarma baskından bir sonuç alamıyordu. Bu durumda devreye Çatlı ve avanesi girdiler. Sözde Kürt işadamı geçinen bu baronların hakkından onlar geldi. Hepsi teker teker halledildiler. Uyuşturucu sektörü büyük bir darbe yedi.

Sizin masum Kürt işadamı sandıklarınız bunlardı işte. Bilmiyorsanız niye tarafsınız? Biliyorsanız takiyye yapıyorsunuz.

@Sestavina,
    Çözüme ne gerek var ki? Nasıl olsa onların canı yanmıyor. Boşuna yanıt beklemeyin.

• quote:

@Sestavina,
    Çözüme ne gerek var ki? Nasıl olsa onların canı yanmıyor. Boşuna yanıt beklemeyin.

Hakikaten merak ettim , tam güzel mantık yürütüyor , olaylara birde karşı cepheden bakmayı deniyor ; da sonuç ? Yani tamam diyelim ki onlarında haklıkık payı var , peki ne yapmamızı öneriyor , dağları onlara bırakalım , o halde , yada göğsümüzü siper edelim gelip vursunlar haklarını alsınlar.

Sorun şurda( haklı yada değiller ama ) , eylemleri ülke refahı için gard almayı gerektiriyor. Haklılar diye ülke topraklarını savunmayalım mı ? Bırakalım dağlarda kaçakçılık yapıp , ülke yasasını tanımayıp , yeni bir millet mi kursunlar?

Önerinizi gerçekten merak ediyorum .

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bir zamanlar kürt uyuşturucu baronları o kadar azmışlardı ki Almanya Türk bayrağı resmini üzerine eroin şırıngası ile gösterir olmuştu tv lerinde. Uyuşturucu baronlarının batı karadenizdeki uyuşturucu çiftliklerinde yaptıkları üretim yasal yollarla bir türlü önlenemiyordu. Güya çağdaş AB yasaları nedeniyle izin alınmadan baskın düzenlenemiyor, izin alındığında ise baronların çoktan haberi oluyordu. 100 lerce dönümlük devasa çiftliğin kapısında jandarma belirdiğinde onları gören imalatçılar, kolluk güçleri ortadaki üretim yerine gelinceye kadar geçen sürede suç aletlerini çoktan ortadan kaldırmış oluyordular. Jandarma baskından bir sonuç alamıyordu. Bu durumda devreye Çatlı ve avanesi girdiler. Sözde Kürt işadamı geçinen bu baronların hakkından onlar geldi. Hepsi teker teker halledildiler. Uyuşturucu sektörü büyük bir darbe yedi.

Sizin masum Kürt işadamı sandıklarınız bunlardı işte. Bilmiyorsanız niye tarafsınız? Biliyorsanız takiyye yapıyorsunuz.

@Sestavina,

iyicine abarttınız artık..yakında ergenekon da yok aslında o pkk da dersin tam olur...o gastelerin üzerinde türk bayrağı değil de acaba bu ülkenin bir başbakanının resmi olmasın sakın..zaten bayrak olması da farketmez...bununla ilgili meclis konuşmaları da sayfa sayfa yayınlanmış olmasın sakın o başbakanla ilgili olarak...bakın bilgi sahibi olmadan savunmacılık yapıyorsunuz....o uyuşturucu işini kürt yapmış türk yapmış...ama onların kimlere haraç verdiği belli...vermeyenlerin başına gelenler de belli...ama paralarını bölüşmeyen ve bu yüzden öldürülenlerin hepsi (1000 lerce iş adamı) uyuşturucu mu üretiyordu veya satıyordu ,hayır...farzedelim ki öyleydi ,hepsi pislikti..ee öldürmeleri sizin için doğru mu? doğruysa daha fazla sizinle konuşulacak birşey yok zaten...yani en azından benim için yok...ayrıca o baronlardan biri de akp nin içinde sanırım ama başına bir şey gelmedi , niçün ama niçün...bu ülkedeki kürt sanatçılar her yıl kazandıklarınının bir kısmını bağışlama kzorunda mı hayatta kalmak için (ibrahim tatlıses ,yılmaz erdoğan son örnekleri) eskiden osmanlı zamanında yabancılara ekstra vergi vardı , şimdi de aynı gelenek mi sürdürülüyor...vermeyenin cezası da faili meçhul olmak mı? ayrıca o timcinin pkk kıyafet olayına bir şey demediğinize göre siz artık o konuda en azından takkiyeciliği bıraktınız sanırım...çatlının da bu devletin bir çalışanı olduğunu da kabul ettiniz sanırım...eee yani diyorsun ki katliam doğrudur ve yapılmıştır ve ben buna destek veriyorum...ok o zaman..konuşacak bir şeyim yok seninle...bu son cevabımdır...herkese iyi günler...uzadıkça , faşistlik de ,savunulan fikirlereki korkunçluk da artıyor azalması gereken yerde...bu mantıkla nasıl olsa bu ülke ne barışa ne huzura , ne medeniyete , hiç bir halta kavuşturulmayacak...kendini vatansever sananlar bir gün bu vatana nasıl ihanet ettiklerini görünce çok üzelecekler...tıpkı bugün denzi gezmişe saldıran faşist grupların itirafı gibi...çünkü o abd nni gemisindekileri denize dökerken bazı vatanseverler de ona saldırmıştı..şimi ise kafalarını duvara vuruyorlar..şimdikiler de umarım sağlam bir duvar bulurlar kendilerine..selametle.

• quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

quote:

@Sestavina,

Hakikaten merak ettim , tam güzel mantık yürütüyor , olaylara birde karşı cepheden bakmayı deniyor ; da sonuç ? Yani tamam diyelim ki onlarında haklıkık payı var , peki ne yapmamızı öneriyor , dağları onlara bırakalım , o halde , yada göğsümüzü siper edelim gelip vursunlar haklarını alsınlar.

Sorun şurda( haklı yada değiller ama ) , eylemleri ülke refahı için gard almayı gerektiriyor. Haklılar diye ülke topraklarını savunmayalım mı ? Bırakalım dağlarda kaçakçılık yapıp , ülke yasasını tanımayıp , yeni bir millet mi kursunlar?

Önerinizi gerçekten merak ediyorum .

Basit ; al karşına konuş...çok zor değil sanırım bunu yapmak...üstelik bunu gizli de yapabilir devlet daha doğrusu hükümet.(kendine malzeme aracı yapmak isteyecek kafatasçı zihniyetin koparacağı ikiyüzlü yaygaradan çekincesi varsa gizli de yapılabilir)...karşındakini isteği nedir , öğren...sonra dürüstçü yatır masaya ;isitenen neymiş ,yapılabilecekler nelerdir...ardından da makul çerçevelerde anlaş...onların bölmek istemesi gibi bir durum yoktu...konuşulursa zaten dile gelecektir...bunu size söyleyen bizim çıkarcı ve kim için çalıştığı artık belli olmayan basının palavrasıdır...ben sizin gibi (genel diyorum ,yanlış anlaşılması) bizim tv lerdeki tek kanalla yetinmiyorum..en az 3 haber programı izlemeye gayret ediyorum..kanal olarak da roju da izliyorum...umarım bu kanalı izliyorum diye düşman ilan edilmem neyse o kanal da yayının belki yüzde ellisi türkçe...ve gene o kanalda konuşanlar arasında pkk nın üst isimleri var ve konuşmalarını dinedğim zaman bölücülükten çok ,bu ülkenin sürekli savaşa ve batağa sürüklendiğinden ve bunu yapanların arasında abd ve ingiltere gibi güçlerinde varlığından , türkiyenin mutlaka demokratikleşip ,insan haklarına artık saygı duyması gerektiğini ve bunun haricinde ab ye mutlaka girmek için çaba sarfetmesi gerektiğini dile getiriyor adam...ülke içindeki karanlık güçlerden bahsediliyor..savaşla ve kanla nasıl beslenildiğini anlatıyor..ama ben hiç bir cümlesinde " hadi kürtler bağımsız olacağız" dediğini duymadım...aksine birlikte kardeşçe yaşamak cümlesini onlarca kez kullanıyor...bundan yıllar önce dönemim devlet büyüklerinden aldıkları sözle 5 üst düzey yetkilisi törenle dağdan inip barış sözü ile teslim olmuşlardı..yani yetkililerimiz iyi niyet göstergesi istemişlerdi ve onlar da buna dir üst düzey 5 adamını kendi istekleri (gönüllü) olarak teslim etmişti...ne oldu sesizce adamlar teslim alındı ,hapse tıkıldı ve ne onlardan bir ses çıktı ne o zamanki devletten...yani hasır altı elidi...demekki sorunun çözümü masada , konuşmakta ,dinlemekte ve en önemlisi "KONUŞULANLARI OLDUĞU GİBİ HALKLA PAYLAŞMAKTAN " geçiyor.bunun haricinde geçmişte suçluların ve yapılan insanlık dışı hataların sorumluları gün yüzüne çıkarılıp adil şekilde yargılanıp cezalandırılmaları gerek..bu eski bir başbakan veya en üst düzey askeri yetkili olsa bile...zaten bunları onlar için değil önce kendimiz için yapmalıyız aksi halde cumhuriyet ve hukuk devleti değil dikta rejimini benimsemiş oluruz.

• kuklalar ile gizli gizli konuşup problem çözmek! çok ilginç.önce bu devlet Atatürk ün yoluna tekrar girecek.
    bölge ülkeleri birleşecek.amerika etkisiz kılınacak.bölge ülkelerinin garantörlüğü altında kürtlerin bir yapı içinde yaşaması sağlanabilir.ama bu yapı nasıl olur bilemem.çok karışık bir durum.ben görürmüyüm bunu.
    belki.bu bizim sorunumuz biz çözelim demek saçma olur.herkes el atmış.yabancı eli kesmeden mümkün değil.dolayısı ile bölge ülkeleri kendilerini korumaya alıyor.ne yapsan boş.

Orjinalden alıntı: eloko

kuklalar ile gizli gizli konuşup problem çözmek! çok ilginç.önce bu devlet Atatürk ün yoluna tekrar girecek.
    bölge ülkeleri birleşecek.amerika etkisiz kılınacak.bölge ülkelerinin garantörlüğü altında kürtlerin bir yapı içinde yaşaması sağlanabilir.ama bu yapı nasıl olur bilemem.çok karışık bir durum.ben görürmüyüm bunu.
    belki.bu bizim sorunumuz biz çözelim demek saçma olur.herkes el atmış.yabancı eli kesmeden mümkün değil.dolayısı ile bölge ülkeleri kendilerini korumaya alıyor.ne yapsan boş.

işte o dediklerinin yapılabilmesi için senin kukla dediğin kişilerle konuşulması gerekir değil mi mantıken.
  • İlk mesajı okudum.Sonraki cevaplara da göz attım.Bu konu kafamı kurcalıyor ve hep hakkında düşünüyorum.Ama nacizhane fikrim artık bu terörün kaynağının durdurulamayacağıdır.Bunu üzülerek söylüyorum.Eğer birşeyler yapılacaksa bu bundan 15-20 yıl önce yapılmalıydı.Ve kanaatimce bu; konunun ilk mesajındaki maddeler ve Türk-Kürt halkları arasında kültür kaynaşması olmalıydı.Kültür kaynaşmasından kastım, iletişimi artırmak.Örneğin Batı illerinde okullarda seçmeli ders olarak Kürtçe ve Kürt tarihi, Osmanlıdaki yerleri, Türk halkıyla ilişkileri vs. vs okutulmalıydı.Şu anda 16 yaşındayım ama bu insanlar hakkında o kadar az şey biliyorum ki.Demek istiyorum ki birbirimizi tanımıyoruz.Aynı şekilde Doğu illerinde de Kürt halkına, Kürtçe, Türkler anlatılmalıydı.Doğu illerinde yaşam standartları yükseltilmeliydi.Birinin evde çoluğu çocuğu açsa, açlıktan ağzı kokuyorsa ona ekmek veren herkese iyi gözle bakar.Bir insanın evinde televizyonu, interneti varsa, evine gazete-kitap giriyorsa o insan doğruyla yanlışı ayırdedebilir.

Ama dediğim gibi, bu noktadan sonra geç kalınan bazı şeylerin yapılması, terörü durdurmaz.İvme kazandırır.Onlarca ağızlarına bir parmak bal çalmak gibi görünür.Kürt halkını Pkk'nın davasına daha da inandırmaktan öteye gidemez.

Kısacası demek istiyorum ki biz yıllardır çomakla savaşıyoruz, boğuşuyoruz, ama çomağı tutanlar gittikçe güçleniyor.Son 2-3 gündür çıkan olaylardan bu rahatlıkla anlaşılıyor.Bütün gözler ekonomiye çevrildi ama bu konu daha önemli bence.Biraz kötümser yazdım sanırım ama ben olayları doğrusuyla yanlışıyla böyle görüyor yorumluyorum.
    Dünya dertleri zehir, şarap panzehir.

• Yaman Bir ‘Proje’?

Başbakan Recep Tayyip Diyarbakır’a gitti..

Esnaf protesto etti..

Nasıl?..

Dükkânların kepenkleri indi...

*

Diyorlar ki:

- PKK’den korktuğu için esnaf kepenkleri indirmek zorunda kaldı...

Kimisi de diyor ki:

- Yok canım, esnaf bu işi isteyerek yaptı..

İki açıklama da birbirinden beter..

Öyle de olsa, böyle de olsa ne değişir?..

*

Peki, gittikçe kördüğümleşen Güneydoğu sorunu nasıl çözümlenecek?..

BOP’la...

BOP nedir?..

ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi...

Artık Mısır’daki sağır sultan bile ‘Proje’nin girdisini çıktısını biliyor...

*

Türkiye’nin Güneydoğu’su ile Irak’ın kuzeyinde toplumsal yapı aşiretlerden oluşur, tarikat ve cemaatlerle pekişir, aynı dil konuşulur...

İki bölge iki devlete bağlıdır...

Irak ve Türkiye..

Bu devletler de ABD’ye bağlıdırlar...

*

Yalnız toplumsal değil, ekonomik bakımdan da Kuzey Irak ile Güneydoğu Anadolu neredeyse bir bütündür; iki bölge arasında sınır kapısı trafiği vızır vızır işler; alım-satımdan tutun yatırımlara dek işler pek yoğundur...

Her iki bölgede de okur-yazarlık oranı düşüktür, halklar cahildir; hacı, hoca rağbettedir; aşiret beyi egemendir...

İki bölge birleşirse, Mersin kurulacak ortak yapının dünyaya açılan kapısı olacaktır...

Mersin bir zamandan beri süregelen göçle daha şimdiden iki etnik yapıya sahip olmuştur.

*

BOP yaman bir tasarım; bir kalemde iki devleti bölüyor...

Türkiye..

Ve Irak..

Peki, o zaman ne olacak?..

Anadolu’nun batısında bir ılımlı İslam devleti modeli...

Irak’ın kuzeyi ile Anadolu’nun doğusunda bir ılımlı İslam devleti modeli...

Her ikisi de tarikat, cemaat, aşiret örgütlenmesinin dinci iktidarına dayandığı için bir federasyonda birleşirlerse kimsenin gıkı çıkamaz...

Üstelik Batı Anadolu’da “ılımlı İslam demokrasisi”ni oluşturan Türkiye Cumhuriyeti, AB’nin ekonomik kapsamında özel ortaklık statüsüne rahatça bağlanabilir...

*

BOP yaman bir proje...

Amerika’da kim düşünmüşse helal olsun...

Peki, PKK’nin bu projede yeri ne?..

Haydi canım sen de...

PKK şimdilik ABD tarafından kullanılıyor; işini bitirince çöp sepetine atılacak...

Ortadoğu haritasında yerini alacak bir “ılımlı İslamcı Kürt devleti” karşısında PKK’nin ne hükmü olabilir ki...

İlhan SELÇUK-Cumhuriyet

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.