Şimdi Ara

**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.001
Cevap
91
Favori
225.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bize bağlayan firma farketmez dedi bizde ısınmama problemi var
    onu çözmeye calışıyoruz
  • Trvanayı sıcak su girişine takın ve Radyatörün hvasını alın .Radyatör bağlantnız altan giriş ve alttan çıkış ise çapraz bağlantı yaparak daha verimli ısınırsınız.
  • sarlo- kullanıcısına yanıt
    Radyatör bağlantısı,radyatörün üstünden yapılır
    Çıkış vanası aynı vananın hemen altından veya diğer alt köşeden (çapraz) bağlanır
    Termostatik vana ise üstten,yere paralel olcak şekilde bağlanır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar kombiciler gelicek diye bende TRV siparişi verdim danfoss marka ama ellerinde gazlı yokmuş sağa sola sordurdu bulamadı sipariş verip beklemem gerekiyomuş... bende sıvı sensörlü sipariş ettim arada çok fark var mı gaz sensörlüyle sıvı sensörlü arasında galba sürelerde fark oluyomuş ama bu fark gerçek hayatta çok etkiler mi konforu ve tüketimi ?
  • Rainbow6 kullanıcısına yanıt
    gaz sensörlü danfoss daha hızlı devreye giriyor,konfor görecelidir kullandığım için söylüyorum bence konforu etkiler
  • jurgen schlosser armaturen termostatik vanalar

**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)
    **TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)

• ECA (SIVI SENSÖRLÜ) TRV1 & TRV2 & TRV3 arasındaki farklar

ECA termostatik vanalar da TRV1 farklı model TRV2 ve TRV3 ise aynı modeldir.görsel olarak fark bulunmaktadır. 3 modelin teknik verileri tamamen aynıdır. 3 model ile aynı oranda tasarruf ve konfor elde edilir

TRV2 ve TRV3 model olarak da aynıdır. Aralarındaki asıl fark birisinde (TRV2) CEN (Avrupa Standart Komitesi) onayı logosu (E) vardır. CEN onayının sebebi ise Avrupa'ya bu ürünlerin giriş yapabilmesine izin verilmesidir.bu belgeyi almak kolay değildir. Zorlu test koşullarına tabi tutulur. %30 tasarruf (kullanıldığı koşullara bağlı olarak) edebilmesinin garantisidir.

TRV3 de bu logo bulunmamaktadır. Ancak belge alan ürün ile aynıdır. CEN zorunluluğu olmayan bölgeler için çıkarılmış bir modeldir. bu logonun olması için belirli bir bedel ödenmesi gerekiyor.Bu da ürünün fiyatına yansımaktadır.TRV3 ambalajında da tasarrufa gidilmiştir. Renkli baskı özel karton kutu yerine düz ve siyah beyaz baskılı,kullanma kılavuzu içine basılı kağıt kalitesi düşük bir ambalaja sahiptir. Bunun sebebi ise yine maliyetine ve doğal olarak atıl olan bir ambalaj için fazla ödeme yapılmaması içindir.

"E" (CEN keymark onay işareti:comite europeen de normalisation "avrupa standatizasyon işareti" )

ECA TRV1 (geniş ızgaralı kafa+CEN logolu)

www.valf.com.tr
    444 0 322 - Valf Sanayii A.Ş.
    http://www.valf.com.tr/tr/urun/detay/1016/trv1

**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)

ECA TRV 2 (CEN logolu)

**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)

ECA TRV 3 (CEN logosuz+beyaz karton)

**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)

• Merhaba termostatik vana çekirdeğinin üzerinde numaralar var 1den 6 ya kadar bunu kaça getirmemiz gerekli. Çekirdek 2 de vana 5 te iken hiç verim alamıyorum.

• izmirsalih İ kullanıcısına yanıt
    3 numaraya getirin 20c ye denk gelir

• Çekirdeği 5 e getirdiğimde vana 2,5 ta yanıyor. Ve oda sıcaklığı 24-25 derece oluyor.Bu şekilde ayarlasam çok mu yakıt tüketirim. Aslında kombi değil merkezi sistem kalorimetreli ama ne yapacağımı bilemedim. Çekirdeği 3 e getirsem bu oda sıcaklığına ulaşmam için 5 te yakmam gerekiyor. Ve sönmek bilmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmirsalih İ kullanıcısına yanıt
    Sizdeki çekirdek reglajlı galiba üzerindeki ayarı uzman birisi yapması daha doğru olur.
  • Ben ECA arasındaki farkları bilmiyordum. Ulustan toptancıdan 18Tl ye almıştım. Çörtoğlu yapı markette 30TL ye satıyorlar. Demekki benim aldığım TRV3 pahalı ıolanlar TRV2 olabilir. Belki de aynı vanalardır. Bilgilendirme için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lamettrie

Ben ECA arasındaki farkları bilmiyordum. Ulustan toptancıdan 18Tl ye almıştım. Çörtoğlu yapı markette 30TL ye satıyorlar. Demekki benim aldığım TRV3 pahalı ıolanlar TRV2 olabilir. Belki de aynı vanalardır. Bilgilendirme için teşekkürler.

evet ucuz ve beyaz kartonda satılanlar trv3

renkli ambalaj kutusunda satılan ve CEN logolu olan trv2

aslında ikiside %100 aynı
  • Merhabalar,

Danfoss 2000 almayi planliyorum. Evdeki peteklerin fotografi asagida. RA 2000'i dogrudan takamazmisim gibi geliyor. Petek ile vana arasina nasil bir baglanti elemani almaliyim?

Bu arada bu soktugum bir petege ait. Takmak istedigim petekler asagidaki gibi, kombiden gelen borular duvardan cikiyor.

UK tipin yatay olmasinin haricinde bir farki var mi, istedigim yerde kullanabilir miyim?

Konudan okudugum kadariyla termostatik vanalari su sekilde kullanmaya karar verdim; evimiz 2 oda 1 salon. Banyolarda havlupan var. Cocuk odasinda oda termostati bulunuyor. Termostatik vanalari sadece yatak odasina ve salona takacagim. Sizce de bu sekilde mi takmaliyim?

Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xelon -- 16 Kasım 2014; 13:11:58 >

• xelon X kullanıcısına yanıt
    duvardan gelen borunun üstünde plastik kılıf var,boru pex boru ise pex rakor ile bağlantı yapacaksınız,16mm pex boru değilse aparat olmadan direkt bağlanabilir

ilk resimdeki gibi krom uzatma çubuğu ile monte edilmiş köşe vana yerine danfoss ra 2000 yatay köşe taktırabilirsiniz.resimdeki gibi görünür

yatay köşe danfoss ra 2000 radyatör ile paralel uzanır,karşıya doğru çıkıntılık yapmaz,karşıdan insan vücudunun termo vananın kafasına çarpıp kırma riski daha azdır bu yüzden tercih ediliyor teknik açıdan köşe tip ile fark yoktur,radyatörleriniz ile duvar arasında en az 15cm mesafe varsa yatay köşe danfoss ra 2000 alabilirsiniz

termostatik vanaları kombiye yakın iyi ısınan radyatörlere ve mutfağa taktırın,iyi ısınan radyatörleri kısar,kombiye ek yük binmesini engeller yakıtta tasarruf yapar

• Herkese methaba.Dubleks eve 0.2 hassasiyetli oda termostatı almayı düşünürken forumda okuduklarım doğrultusunda termostatik vana almaya karar verdim.fakat trv çalışma prensibini tam anlayadım.oda termostatındaki gibi hassasiyet var mıdır?diyelimki 4. kademe 22 derecede peteğe su akışı kesildi tekrar hangi derecede devreye girecek bunu
    seçebiliyor muyuz?tepkime süresi ne anlama geliyor?Ayarlanan değere geldikten sonra vanayı açma yada kapama süresimidier?Kullanımda gündüzleri alt kattaki odaları 22 üst kattakileri 19 ayarlamak geceleri alt kat 19 üst kat 22 olsun istiyorum.bu ayarları her gün manuel olarak yapsam vanalarda problem olur mu?8 adet trv almayı düşünüyorum.peteklerim kompakt fakat ustalar bağlantıyı sağ alt sıcak giriş solalt soğuk çıkış olarak yapmış.:( Bu giriş çıkış vanalarına dokunmadan sağ üste vana çekirdeği ve trv kafası mı almalıyım petekte 3 vana olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szgn123 -- 16 Kasım 2014; 17:45:56 >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler cevaplariniz icin.

Ilk resimdeki petek girisi ile Vana'nin ucu farkli degil mi? Arada bi baglanti elemani gerekiyor mu?
  • xelon X kullanıcısına yanıt
    tesisatınız pex boru ise aradaki bağlantı aparatı olarak Mobil Sistem Bağlantı Adaptörü kullanılacak

Mobil Sistem Bağlantı Adaptörü:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 16 Kasım 2014; 18:32:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: szgn123

Herkese methaba.Dubleks eve 0.2 hassasiyetli oda termostatı almayı düşünürken forumda okuduklarım doğrultusunda termostatik vana almaya karar verdim.fakat trv çalışma prensibini tam anlayadım.oda termostatındaki gibi hassasiyet var mıdır?diyelimki 4. kademe 22 derecede peteğe su akışı kesildi tekrar hangi derecede devreye girecek bunu
    seçebiliyor muyuz?tepkime süresi ne anlama geliyor?Ayarlanan değere geldikten sonra vanayı açma yada kapama süresimidier?Kullanımda gündüzleri alt kattaki odaları 22 üst kattakileri 19 ayarlamak geceleri alt kat 19 üst kat 22 olsun istiyorum.bu ayarları her gün manuel olarak yapsam vanalarda problem olur mu?8 adet trv almayı düşünüyorum.peteklerim kompakt fakat ustalar bağlantıyı sağ alt sıcak giriş solalt soğuk çıkış olarak yapmış.:( Bu giriş çıkış vanalarına dokunmadan sağ üste vana çekirdeği ve trv kafası mı almalıyım petekte 3 vana olacak.

termostatik vanalar ortalama 1c prensibiyle çalışır,ayarladığınız dereceden ortalama 1c geçtikten sonra termo vana radyatörü kısar,ayarlanan 1c'den aşağı düşünce termo vana radyatörün çalışmasına izin verir
    tepki süresi sensörün algılama hızı demektir en hızlısı danfoss ra 2000'dir 9 dakikada tepki gösterir
    hergün manuel olarak termo vana ile oynarsanız zamanla kafası gevşer vanalarda problem çıkar en iyisi arada nadiren değiştirmek
    radyatörleriniz kompakt ventilli ise radyatörün içinde yön tıkacı vardır bağlantılar alttan yapılmış ise de sıcak su girişi radyatörün üstünden yapılır
    çekirdek ve danfoss ra 2000 kafası almanız yeterli

**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.termostatik vanalara hergün manuel ayar yapıldığında bozulması ve +/- 1 derecede hassasiyette olması kötü oldu.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.