Şimdi Ara

Termostat Çalışma Mantığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doğru bildiğim şey yanlışmış sanırım. 1 haftadır Siemens Rev 24 Rf kullanıyorum. 0.2 hassasiyetli. Gözlemlediğim kadarıyla set değerini 0.2 geçince duruyor, 0.2 altına düşünce tekrar çalışıyor. Yani set değeri 24 iken 24.2 de çalışmayı durduruyor, 23.8e düşünce tekrar çalıştırıyor. Aklıma takılan sorular;

1. Set değeri 24 iken ve oda sıcaklığı 23,2 iken, kombi oda sıcaklığını 24.2ye getirene kadar durmadan çalışır mı yoksa ara ara durup tekrar çalışma olasılığı da var mı?

2. Diyelim evden çıkarken set değerimiz 23.4 ve oda sıcaklığı 23.6 ve kombi çalışmıyor. Set değerini 24 yapıyorum kombi çalışmaya başlıyor ve ben misafirliğe gidiyorum. 3 saat sonra geliyorum ve oda sıcaklığım 23.6 dan 22.8e düşmüş hemde kombi çalışmasına rağmen. Bunun açıklaması nedir?

3. Son olarak aslında 1. soru ile bağlantılı olarak her ne kadar sorularda kombi çalışıyor desemde gözlemlediğim kadarıyla termostatta kombi çalışıyor gösterse bile gidip kontrol ettiğimde kombi ve sayaç çalışmıyor dönmüyordu. Mesela şu an set değerim 23.8, oda sıcaklığı 23.2, OT üzerinde kombinin çalıştığını gösteriyor alev gibi işaret var. Gidiyorum bakıyorum sayaç dönmüyor kombi çalışmıyor. 5-10 dakika sonra bakıyorum çalışıyor. Mantığını gerçekten anlayamadım.

Bir bilen el atsın lütfen :)

Bu arada kombi Baymak Eco 24 Fi Konvansiyonel. Daire 1. kat güney doğu cephe alttan ısıtma kombi 48 derecede. OT yi manuel modda kullanıyorum öğrenme modu fln açmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goxelgokcell -- 9 Ocak 2019; 0:38:24 >

• Bütün kombiler alev modulasyonu ile çalışır.

Yani gidis/dönüş suyuna göre.

Mesela kombiniz +5, -8 çalışıyor diyelim. 45C ayarli. 45'de durur. Donus suyu 37 ye düştüğü zaman tekrar ateşlenir. 45'e getirilir tekrar suyun isisi dusmeni beklenir kombi tarafından bu dongu boyle devam eder. O arada bekleme suresi, tesisata, kombiye göre değişir. Kimi evde donus suyu gec ulasir kombiye kimisinde hızlı.

On/Off termostat kombinin calisma sekline mudahale edemez. Kombiye sadece çalış/dur diye komut verir. Calis der kombi ekraninda ayarlanan isiya gelince durur donus suyu soguyunca tekrar calisir. Taa ki termostat kombiye dur komutu verene kadar.

Termostat ekranindan set edilen dereceye gelmemesi ise tesisat suyu isisinin düşün olmasi ile gozlemlenir. Tesisat suyu derecesini yukseltin.

Siz diyorsunuz ya termostatta alev isareti var ama kombi calismiyor bazen bakıyorum çalışıyor diye yukarida yazdığım mantık gecerli.

Yine söylüyorum; on/off termostat kombinin calismasina müdahale edemez. Termostat çalış dediği surece kombi kendi mantığına/çalışma şekline göre çalışır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Unutmadan, Rev24 gibi harika bir alete sahipsiniz ve öğrenme modunu açmıyorsunuz? Termostata hakaret ediyorsunuz yapmayın, açın o öğrenme modunu :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Unutmadan, Rev24 gibi harika bir alete sahipsiniz ve öğrenme modunu açmıyorsunuz? Termostata hakaret ediyorsunuz yapmayın, açın o öğrenme modunu :)
    Öncelikle açıklamanız için teşekkür ederim.

Birincisi alttan ısıtma sistemlerinde kombi kazan sıcaklığının 45 dereceyi geçmemesini söyledi baymak servisi ama ben yinede 48 yaptım o zaten 52-53leri görüyor. Yoksa 60-65lere ayarlardım yoğuşmasız kombi birde benimki.

2. soruma cevap vermemişsiniz. Onun sebebi ne acaba? ( 2. Diyelim evden çıkarken set değerimiz 23.4 ve oda sıcaklığı 23.6 ve kombi çalışmıyor. Set değerini 24 yapıyorum kombi çalışmaya başlıyor ve ben misafirliğe gidiyorum. 3 saat sonra geliyorum ve oda sıcaklığım 23.6 dan 22.8e düşmüş. Bunun açıklaması nedir?)

Son olarak açıkçası bu işlerden çok anlamıyorum. Öğrenme modunu nasıl aktif edeceğimi bilemiyorum. Bırakın öğrenme modunu dün program yapayım dedim gün içerisine zaman dilimlerine bölerek ama onu bile beceremedim. Manuel modda kullanıyorum şu an.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.