arkadaşlar termodinamik diye bir ders var pazartesi s1nav1m var. bak1yorum bak1yorum anlam1yorum. ne yapacaz yauw ne ç1kara cep s1navda fikri olan var m1 :-) ??? ...
Geçmiş olsun kardes hiç annamam ama corafyaysa dew s1çt1n, ezberin önde gideni biktim wala corafyadan[ban][ban][ban][ban][ban]
TERMODİNAMİK WALLA SINIFIN ortalaması 12 cıktı en yuksek 50 var cok ciddiyim 40 almıs biri olarak derim ki:) tablolar var kızgın buhar falan filan onlara bak mantıgını kavra sıfırıncı kanun,hal postulası falan filan bak basarılar
5 metrekup haciminde bir kapta, 0.1 MPa basincta islak su buhari vardir. suyun ve buharin kapladiklari hacimler sirasiyla 0.05 metrekup ve 4.95 metrekup'tur. Bu kap'a isi veriyoruz hocam, kuru doymus su buhari elde ediyoruz.
su basinci nedir? verilen isi miktari nedir?
[type] suren basladi hocam... tak tiki tik tak.. [evlol]
yok bıraz kolay sormussun beeee insan biraz zorlar
sekilli soralim diyorsun yani? karmasik sekillerle zorlayalim mi ne hocam? [krl]
genctir be hocam daha, gider atlar simdi kopruden birine mirine zor sormak olmaz simdi.. yavas yavas, alistirmadan olmaz yaw.. [krl]
bizde ; Prof.Dr. Servet Buyuran vardı hep bunları sorardı genede kımse gecemezdı. adam ağzımıza mıçtı valla ama sonunda kurtuldumya o adamdan sukurler olsun hayatımın kabusuydu ya:)
entalpi,entropi, bunları ogrenmen yeterli.
bizde ; Prof.Dr. Servet Buyuran vardı hep bunları sorardı genede kımse gecemezdı. adam ağzımıza mıçtı valla ama sonunda kurtuldumya o adamdan sukurler olsun hayatımın kabusuydu ya:)
yauw arkada_lar _öyle bir bakt1m da vazgeçtim çal1m1ycam ben bu derse :p kalay1m bu dönem seneye dü_ünürüz ... neymish o entalpi entropi filan yok cop yok h yok l yok g yok f ne lam bunlar karman çorman ... yahu mc(delta)T den yapacam hepsini hoca kabul eder mi acaba :-) ...
ne biçim yazıyo yaw bu klavye ? ... alla alla
walla ne çıkar bilmem ama tabloları yanına almayı unutma :) birde tablolardan tam değer çıkmıyor interpolasyon ve extrapolasyon yapıyon :)
acaip
ya geersiniz arkadaşlar geçmiş bir makina müh olarak konuşuyorum tabii rahat bir şekilde. inanın o tablolar sırf göz korkutmak için bir yoğunlaşın entalpi filan vız gelir bizim zamanda ismi entalpi kalanlar bile olmuştu bu ders yüzünden aman dikkat edin
termodinamik benim en kolay geçtiğim derslerden biridir. mantığını kavramak yetrli, 2-3 tane de örnek soru çözdün mü ,tamam işte . termodinamik 1 (entropi,1.2.yasalar) çok kolaydır. asıl zor olan termodinamik 2, 2deki stırlıng ericson çevrimleri v.s.s. yokmu asıl onlar çok zor.
çok basit sordu yaw hoca. çalışmadığıma mı yanarım ortlamanın yüksek olacağına mı agh ulan niye bakmadık şu tablolara. çalışmama rağmen 3ünü yaptım soruların .. ah ah şu tabloları öğrenseydik diğer 2sini de yapacak tık ta değerleri bulamadık tablodan ... offf off ...
Gördüğüm kadarı ile epey mak.müh. adayı var veya bitiren.Askerde binbaşıya mak.müh. ne olduğunu anlatamamıştım diğer arkadaş(tertip oda mak.müh.)lojman kazan dairesine gitmişti malüm:)Bende pitli piyade.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by specops</i> <br />çok basit sordu yaw hoca. çalışmadığıma mı yanarım ortlamanın yüksek olacağına mı agh ulan niye bakmadık şu tablolara. çalışmama rağmen 3ünü yaptım soruların .. ah ah şu tabloları öğrenseydik diğer 2sini de yapacak tık ta değerleri bulamadık tablodan ... offf off ...