Şimdi Ara

Termal macun yerine kullanılacak şeyler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
108.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: AdamRtm

10lira altı üstü :)

Olmadigina degil ki amac ellede pc de isinizi gorecek kadar idare edebilecek alternatif cozumler.
    Edit:Macun olayini deneyecegim birde evde ince kagittan az daha kalin bakir var onu kesip koyacagim beklentim yuksek deneyip gorecegiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet uhu tereyağı margarin vs karıştırarak yapıyormuş. ne kadar güvenilir sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dırdır07

Ben vazelin sürüyom bazen harika soğutuyo

haha :D
  • Valla kim ne derse desin, isterse dalgaya alsın, internette gavur sitelerinde uzun bir araştırmadan sonra
    (evde bulunabilen değişik malzemelerin ısı iletim ve dayanıklılık karakteristikleri hakkında ) son günlerde
    bana FSX oynatmayan laptopuma dalmaya karar verdim. Altına aldığım kaliteli soğutucu da fayda etmiyor ve
    yüksek grafik yükü altında 5-10 dakikada resetleniyordu. Açıp içini ve fanı soğuk-sıcak basınçlı havayla temizlemeyi
    denesem de yıllarca çalıştığım Arap çöllerinin yapışkan tozunu temizleyemediğimi görüyordum (düzenli hava tutmuş olsam da)

Uzatmadan, soğutucuyu yerinden çıkardım, CPU ve GPU temas yüzeylerindeki eski pastayı alkolle güzelce temizledim,
    soğutucu fanını ve giriş/çıkış filtrelerini bulaşık fırçası ve deterjanla suyun altında güzelce yıkayıp sıcak havayla kuruttum,
    hatta motorda su buharı kalmasın diye ağzımla kabloların girdiği yeri kuvvetli vakum yaparak emdim. Bu işi en başta
    yaparsanız sonra siz pastayla uğraşırken kuruyacak zamanı kalır.

İşlemcileri temizlerken yakın çevresindeki lehim ve kontakları da güzel temizleyip bundan sonra kuru ve temiz tutmaya özen
    göstermek gerek..

Gelelim en önemli konuya (!) , ev yapımı termal macunumun bileşimine... bir tutam diş macunu, çok az su, vazelin, biraz ruj
    rendesi, evinizde varsa (ilaç) magnezyum oksit ve lityum tuzları, metal partiküllü makyaj farı, ve sanırım unuttuğum bir iki
    eklenti daha.. bunları mini bir kavanozda çay kaşığının tersiyle güzelce bir kaç kere karıştırdım (magnezyum ve diş macununun
    köpürmesi bitene kadar).. kavanoz hala dolu (!) isteyene verebilirim :D

Bulabilseydim az bakır tozu ve grafit tozu (kurşunkalem) de eklerdim.

Sonra koyu kıvama gelmiş pastamı dikkatlice taşırmadan ve çok ince bir film şeklinde uygulayıp soğutucuyu kapattım.

Sonuç mu?... mükemmel... sıcaklıklar en ağır yük altında bile "serin" bölgede geziyor, alttaki ilave soğutucuyu bile kaldırıp
    attım, tüm bunların üzerine bir de utanmadan GPU overclock yaptım (%20ye yakın ciddi bir rakam) - GT540M - hiç bir
    sıkıntım yok. laptop zaten turbo/overclock yapıyor sürekli (Samsung rf511 i7)

Ha, o kadar uğraşmaya değer mi, bence tabi ki değmez; ama belki de mühendisliğin verdiği merak ve inatla, biraz da
    tembellikten bu işi yaptım.. tavsiye eder miyim, 10-15 TL için etmem, sadece bilgi ve deneyimimi paylaşmak istedim..

selam ve sevgiler...

İbrahim

• Urek Mazino U kullanıcısına yanıt
    alımınyum folya kagıdı en ıyısı ben oyle kullanıyorum on numara calısıyor pc
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rookine

Beyler Diş Macunu sürdüm 3 gündür gidiyor 4 günü bulur mu bilmiyorum zaten işlemci pert risk almayacaklar için kullanmasın macun iyidir.İşlemcinin bir bacağı kırık zaten kasanın yanında delik vardi kalın bir telle penseyle işlemci arasındaki delik vida yerlerinden geçirdim sıktım gıdım oynamıyor anlayacağınız mefta ama ilkel yöntemlerle 2 günde bir kendine geliyor bilgisayar diş macunu işini görüyor özellikle nane tavsiye ederim

ulan koptumyaaynı dertteyim şu an

• diş macunu işe yaradi. 30 derece birden düşürdü.

• İşlemciyi patates ile sogut evet saçma geliyor ama 1 saat açık tutar. Patatesi 2ye bölüp islemcinin üzerine koy. (9yil ara)

• komik ama biraz önce ne diş macunu nede başka birşey bulamadım ve araba pastası sürdüm, çalışıyor şimdilik
  • babatolia kullanıcısına yanıt
    sarmısaklı mayonez sürün.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.