Şimdi Ara

Termal Macun Sonrasi Acilmayan Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bugun termal macunu yenilemek icin islemci fanini cikardim, temizleyip yeniledikten sonra fani tekrar yerine taktim. Bunu yaparken ekran karti ve ramleri de cikartip taktim ve pc'nin icini elektrikli supurge ile cektim. Sonrasi ise husran. Power tusuna bastigimda tum fanlar 2 saniyeligine calisiyor ve sistem resetleniyor. Ayni sey surekli tekrarlaniyor ama pc acilmiyor. Ogleden beri arastiriyorum. Defalarca parcalari sokup taktim. Islemciyi cikardigimda da ayni sey oluyor, takili olunca da. Sorun nedir sizce, her turlu tavsiyenize ihtiyacim var. Zaman ayirirsaniz cok sevinirim.

Bu arada 6 ay once sistemi ilk topladigimda da ayni sey olmustu. Statik elektrikten olabilecegini dusunerek birtakim seyler yapmistim ve duzelmisti. Simdi ise bunlarin faydasi olmuyor.

Sistem bilesenleri:
    Msi p67 gd65
    I7 2600k
    Ati 6950

• hocam geçmiş olsun..termal macunu taşırmadan sürdüğüne ve temizlerken elekrtrik süpürgesinin parçaların kablolarına zarar vermeddiğine emin misin??farketmeden bi parçanın kablosu kopmuşsa elektrik kesintisinden dolayı yapabilir bu kapanma olayı..bide ramlerin sisteme ilk taktığında uyum göstermiş olabilir ama söylediğine göre ilk zamanlarda da benzer bişi olmuş..uyumsuzlukla alakalı bi sorun var sanırım parçalar arası...kasanın içindeki bütün parçaları tekrar kontrol et kabloları falan...kopan parça kablo vs varsa tamir etmeye çalış yada değiştir..ne bilim aklıma anlattıklarından bunlar geldi umarım işine yarar...sorunsuz günler dileğiyle...
  • Ilginiz icin tesekkur ederim. Kopan herhangi bir kablo yok. Ram'ler g skill dual kit. Termal macunu ozenle surdum ama belki milimetrik tasma oolmustur bilemiyorum. Parcalari ise defalarca sokup taktim sonuc ayni. Islemciden kaynaklaniyor olabilir mi? Eger islemci yanmissa bunun yansimasi nasil olur? Nasil anlariz?
  • Aynısını bugün ben yaşadım, tekrar açıp baktığım zaman işlemci fanının soba gibi olduğunu farkettim; işlemci fanının ufak kablosunu takmayı unutmuşum. Sizde de olabilir mi olabilir mi acaba aynı dikkatsizlik
  • Fan kablosu da takili, islemci kablosu da.
  • 1 termal macunun doğru bir ürün olduğundan eminmisin
    2. işlemcinin soğutucusunun yerine oturduğundan emin ol bacaklardan eğrilen varmı filan dye bak
    3. işlemciyi çıkar ve soketini incele pinler 100de 100 uyum içinde olmalı farklı olan varsa mutlaka anlarsın yapabiliyorsan bi resmini çek soketin bakalm

ama sorun sanki ısınmadan dolayı oluyor gibi
  • Bu sorunun birden çok sebebi olabilir. Arkadaşlar bazılarını yazmışlar. Öncelikle anakartını kontrol et. Anakartın kasaya temas ediyorsa kısa devre olmuş olabilir. Bu sürekli bilgisayarın açılıp tekrar kapanmasına sebep olur. Profesyonel bir teknik servise BIOS güncellemesi yaptırırsan sorunun düzelmesi gerekir. İkinci olarak güç düğmesinin takılı olduğu bacakları kontrol et. Yanlış bağlanmış mı diye. Anakartın yeni ise anakart üzerinde ayrıca bir güç düğmesi bulunur. Bunu da kontrol edebilirsin sıkışmış mı diye. Sonuç alamazsan tekrar yaz. Yardımcı olmaya çalışalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Thermal Macun Tavsiye Lazim.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maalesef arkadaslar hepsini denedim ama olmuyor. Uzay montaj da yaptim ama ayni. Islemcide de birsey goremedim. Kirilabilecek bir igne falan da yok. Son care bios pilini cikardim yine, sabaha kadar beklesin. Statik elektrigi almanin en iyi yolu nedir? Ben hala ondan supheleniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az once yaptim zaten. Ama sabah tekrar yaparim. O da olmazsa suphelenmem gereken parca hangisidir sizce?
  • Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ve pinleri kontrol ediniz.
  • Ekran kartını çıkartın ve o şekilde çalıştırın.
    Sistem resetleniyormu fanlar daimi çalışıyormu bakınız.
  • işlemciyi de temizle tekrar tak yerine. tek ram takılı ikenü ekran kartını takmadan slotlar boş iken sisteme start ver. sonra kapat ekran kartını tak tekrar start ver. açıldı açıldı açılmadı diğer ram ile dene bir de. bir de biraz bastır, oturmamıştır birşeyler yerine. işlemciye bastırma dikkat et
  • Pinleri kontrol ettim ama dikkatimi ceken birsey yok. Zaten igneli degil pinleri. Ama fani takarken biraz zorlamis olabilirim islemciyi.
    Dediklerinizin hepsini yaptim. Fanlar surekli donmuyor' sadece bir saniye. Sonra reset atiyor.
  • Az once tekrar uzay montaj denedim ama degisen birsey yok. Servis yolu gozuktu artik. Ilgi gosteren' yardimci olan herkese tesekkur ederim.
  • İşlemci fanı ile işlemci arasında herhangi bir boşluk yok değil mi ?

Statik elektrikten şüpheleniyorsanız ellerinizi 2-3 dakika kadar su ile yıkayabilirsiniz. Veya evdeki topraklı prizin toprak bağlantısına (prizin kenarında ki metal yüzey) dokunabilirsiniz. (son derece dikkatli ve prizinizin topraklamasının çalıştığından emin olun).
  • Pazar gunu bir tane acik bilgisayarci bulamadim. Sadece arkadasin pc'de psu'yu denedim, onda sorun yok. Su anda iki secenek var ya anakart ya da cpu.
    Anakarttaki statik elektrik birikmesini bosaltmanin kesin yolunu bilen var mi?
  • Anakart kısa devre yapmış arkadaşlar. Nasıl oldu bilmiyorum ama sorun buymuş. Vatan bilgisayara gittim işlemciyi test ettik, işlemcide sorun olmadığını anlayınca yeni bir anakart alıp çıktım. GOP Vatan müdürü İlker Bey sağolsun çok ilgilendi. Böyle bir hizmeti beklemezdim vatandan. Beni 5 ayda yarı yolda bırakan MSI'a da tövbe ederek Gigabyte Z68X-UD3-B3 aldım. Şimdi PC tıkır tıkır çalışıyor.
    MSI P67-GD65'i hızlıal'dan almıştım. Şimdi iade talebi ile göndersem kabul ederler mi? Anakartın kısa devre yapması kullanıcı hatası mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.