Şimdi Ara

TENCEREDE NASIL MISIR PATLATABİLİRİM?????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
49.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam tencereye ilk önce sıvı yağ koy.Sonra biraz yağ ısınsın (2 dk kadar).O mısırların minnacık olduğuna bakma patlayıp patlayıp tencere taşıyo (başıma geldi o yüzden diyorum ).Kısık-orta ateşde 3-4 dk sonra tüm mısırlar patlamış olur.Bu arada sakın tencerenin kapağınıda açma.

Ayrıca mısırlar patladıkça tencereyi salla Yoksa mısırlar tencereye yapışır.Yıkarken çok uğraşırsın
  • Cep telefonuyla patlat.
  • 3 Soslu Patlamış Mısırlar (İtalya)
    Tarih: 14.Ekm.2008
    27 defa bakıldı

3 SOSLU PATLAMIŞ MISIRLAR (İTALYA)

2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
    175 g mısır
    Taze otlu sos:
    15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
    1 diş sarımsak
    1 çorb kaşığı kıyılmış taze aromatik otlar
    2 tatlı kaşığı taze rendelenmiş parmesan peyniri

Baharatlı sos:
    1 tatlı kaşığı hardal tozu
    1 tatlı kaşığı salça
    1/2 tatlı kaşığı acı biber sosu
    1 çorba kaşığı süzme bal
    1 çorba kaşığı susam

Curry'li sos:
    1 tatlı kaşığı köri
    1 tatlı kaşığı zerdeçal
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 çorba kaşığı süzme bal
    1 çorba kaşığı yağsız yoğurt

Kokulu ot sosunu hazırlamak için tereyağını küçük:bir tencerede eritip, sarmısağı, taze aromatik otları, Parmesan peynirini ekleyin. Sürekli karıştırarak 1 dakika pişirip, tencereyi ateşten alın ve bir kenara bırakın.

Baharlı sosu hazırlamak için küçük bir tencereye hardalı salçayı, acıbiber sosunu ve balı koyup, karıştın. Tencereyi ateşe oturtup, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, bır kenara bırakın.

Köri sosu hazırlamak için küçük bir tencereye curry'yi zerdeçalı, limon suyunu, balı koyup karıştırın. Tencereyi ateşe oturtup, sürekli karıştırarak bir taşım karıştırın. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, karışıma yoğurdu ekleyerek, karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın.

Soslar henüz sıcakken ayçiçek yağını kalın dipli büyük bir tavava koyup, ısıtın. Isınınca mısırları koyup, tavanın ustünü örtün. Tavayı kısık ateşte 2 - 3 dakika sürekli sallayarak mısırları patlatın. Tavayı ateşten alıp. Patlamamış mısırlar, bir kaşıkla alarak atın. Patlamış mısırlar, uçe bölüp, her üçte birlik bölümü ayr, ayrı sos tencerelerine katın ve mısırlar soslara iyice bu anana kadar karıştırın. Patlamış mısırları ayrı ayrı kâselere aktarıp, sıcak sıcak servis yapın.

alıntı :
    http://lezzetler.com/viewtopic.php?p=28012

ben birazdan baharatlısını deneyeceğim; tabi malzemleri iraz eksik olacak ama bişey olmaz bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: irish

Bu işin üstadı olarak şunları söyleyeyim.
    Çelik tencere yapılmalı...
    Tencereyi ateşe koy yağsız olarak...
    1 dakika sonra da yağı koy ve yağ kızana kadar sadece tuz koy.
    yağ kızdıktan sonra mısırı koy ve kapağı kapatıp hemen karıştırmaya başla.
    mısırların tamamı patlayana kadar ara ara salla ve patlama işlemi bittikten kapağı aç...
    ocak yanmaya devam ederken kapak açık bir şekilde mısırlar alt üst olacak şekilde salla. ( bu mısırların çıtır olmasını sağlar.)
    afiyet olsun...

Yapsan da yesek bi ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 22 Kasım 2009; 19:41:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

mısırların tamamı patlayana kadar ara ara salla ve patlama işlemi bittikten kapağı aç...
    ocak yanmaya devam ederken kapak açık bir şekilde mısırlar alt üst olacak şekilde salla. ( bu mısırların çıtır olmasını sağlar.)
    afiyet olsun...

Yapsan da yesek bi ara.

Yapıp yarın kargoya vereyim istersen...

• quote:

quote:

quote:

afiyet olsun...

Yapsan da yesek bi ara.

Yapıp yarın kargoya vereyim istersen...

Olmaz. Yaptıktan hemen sonra o anki sıcaklığıyla yemek lazım.

Şu tarifi 2 saat önce verseydin yapar yerdim ne güzel. Özellikle sondaki kapağın açık sallanmasını hiç denememiştim. Şimdi de hiç uğraşasım yok.

• quote:

Şu tarifi 2 saat önce verseydin yapar yerdim ne güzel. Özellikle sondaki kapağın açık sallanmasını hiç denememiştim. Şimdi de hiç uğraşasım yok.

Yine yap eline mi yapışır...

Ayrıca bekleyince de güzel oluyor benim yaptığım mısır...

Kapağı açıp bekletme olayına gelince;
    Ben patlarken de kapağı açıp açıp kapatıyorum mısırlar dışarı çıkmayacak şekilde.
    Bu sayede içerideki su buharı dışarı çıkmış oluyor.
    Sondaki kapak açma olyının sebebi de bu zaten. Su buharını mümkün olduğunca azaltmak.
    Bilimsel mısır patlatma teknikleri...

• quote:

quote:

Ben patlarken de kapağı açıp açıp kapatıyorum mısırlar dışarı çıkmayacak şekilde.
    Sondaki kapak açma olyının sebebi de bu zaten. Su buharını mümkün olduğunca azaltmak.

tencere ile kapağı arasına kağıt havlu koy böylece nemi olduğu gibi kağıt havlu çekmiş oluyor.Açık bir şekilde bırakma evde anneye eziyet her yere dağılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyzk

quote:

quote:

tencere ile kapağı arasına kağıt havlu koy böylece nemi olduğu gibi kağıt havlu çekmiş oluyor.Açık bir şekilde bırakma evde anneye eziyet her yere dağılıyor

Yok hocam, kağıt havluyla olmuyor o iş..

• evet denemeye gidiyorum insallah yakmam
  • tuz olayını nasıl hallediyorsunuz arkadaşlar ben her türlü deniyorum hep tuzsuz oluyor? yağ tuzu karıştırıp sonra da mısırı koyup denedim, patlamadan hemen önce dökmeyi denedim, patlattıktan sonra dökmeyi denedim. yok arkadaş tuzsuz oluyor tuz mısıra geçmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut9334 -- 27 Ocak 2015; 23:59:32 >
  • umut9334 kullanıcısına yanıt
    yağa tuz at ama fazla atma sonra kapa kapağı mısırlar patlasın bittikten sonra. hiç kapağı açmadan bi kaşığa atacağın tuz kadar tuz al o içerdeki buharı fazla kaçırmadan tuzu hemen serpiştirip kapağı tekrar kapa. sonra tencereyi kapağı kapalıyken iyice sallayarak karıştır tuz dağılacak ve içerdeki nem tuzun patlamış mısırlara yapışmasına yardımcı olacaktır.
  • 32 cevap 39.000 görüntülenme misafirlere şimdiden
  • Yalnız tencerenin kapağı kapalı olsun çok kuvvetli patlıyor yüzüne gelirse kötü olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

afiyet olsun...

Teşekkürler.
    Sayende çok iyi oldu.
  • internette ne ararsam arayım bu forumda buluyorum teşekkürler:) canım çekti gece gece, hemen hazırlıyorum. Ancak sağlığına önem veren arkadaşlara uyarım, maksiumum 1 çorba kaşığı yağ koyun, tuzu da abartmayın. afiyet olsun efendim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.