TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (86. sayfa)

-
-
27 Temmuz dan beri aynı durumda bekledi, sonra bir anda gümrükleme tamamlandı falan gibi bir kaç durum tamamlandı ve kargoya ulaştı. 2 ay önce 9 günde elime ulaşmıştı şimdi 20 günü bulacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam nasıl iade alıyorsunuz ben o kadar uğraştım gönderilmiş üründe iade seçeneği yok dedi sadece talep oluşturdu sizler nasıl yaptınız
Kendileri iade ettiler. 13 temmuzda vermiştim siparişi. Tahmini son teslim günü gelmişti. Onlarda umudu kesmis olmalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladım hocam o zaman bende 17-18 Ağustos ta falan tekrar deneyeyim daha kanun çıkmadan
Tam olarak aynı durumdayiz ustadim 22 temmuzda verildi. Siparis ikiye bölündü biri we express digeri mng. We express hemen teslim etti. Mng 31 temmuz havalimanina ulasti hala tik yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
20 ağustos öncesi ya da sonrası hiç bir siparişin gümrükte takılacağını zannetmiyorum. Ne gereksiz panik yapanlar var, şaşıyorum.
Benim 14 Temmuz tarihinde verdiğim 6122 liralık ve henüz gümrükleme aşamasına girmeyen siparişim var örneğin, gümrükte yüzde 60 vergiden ötürü takılması ile ilgili en ufak şüphem yok.
Temu yeni gümrük kanunu duyurulduktan hemen sonra aksiyon aldı. Aynı gün sipariş tutarını düşürdü ve hemen ardından vergi oranını henüz yürürlülüğe girmemesine rağmen yüzde 60 yaptı. Milyar dolarlık firmalar bunlar. Kendileri ya da ülkede yetkilendirme verdikleri taşeron sağlayıcılar devletin ilgili birimleriyle iletişim içindedirler. Hem müşterilerini hem de kendilerini mağdur etmemek için önlemleri almışlardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evrekas -- 11 Ağustos 2024; 13:26:36 > -
Dün para iadesini aldığım kargomda bugün gümrüğe girdiğine dair mail geldi. 27 temmuzdan beri "paket havalimanına ulaştı" aşamasındaydı. Yani burda bazı arkadaşların demesinin aksine MNG kargo ile bir durum yok. Tam 15 gündür bedavaya havalimanında beklemiş ve gümrüğe daha yeni giriyor.
Para iadesi aldiginiz siparişin takibide kalkıyor diye biliyorum.
-
Mail değilde ,Temu asistansta bende de aynısı yazıyor. Ücret iade edildi , gönderirler mi dersiniz ? Eğer gelirse iptal ettikleri ücreti ödemek isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mclaren6134 -- 11 Ağustos 2024; 14:7:14 >
İptal ettikleri ücreti geri ödeme şansın yok zaten ücreti iade ettikten sonra ürünler gelirse hediyemiz olsun yada sizde kalabilir diyorlar.
Bence süreci yonetemediklerinin onlarda farkında sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mclaren6134 -- 11 Ağustos 2024; 14:14:41 >
Valla ben umudu kestim artık, sanmıyorum 10 günde teslim edileceğini.
İlk Sipariş:
22 Temmuz Sipariş
27 Temmuz Gümrük Bekleme
MNG: Gelişme Yok
Durum: Henüz Gelmedi
İkinci Sipariş:
30 Temmuz Sipariş
5 Ağustos Gümrük Bekleme
MNG: Gelişme Yok
Durum: Henüz Gelmedi
İkinci siparişi kızımın 15 Ağustos doğum günü için vermiştim. Yetişeceğine dair umudum kalmadı gerçekten. Daha 22 Temmuz siparişim bile 20 gün oldu MNG ye dahi düşmedi.
-
MNG pişmanlıktır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar temu güvenilir mi yabancıyım ben biraz bu konuya
Güvenilir ama geç kaldın
Neden hocam
1.si temü alt limiti 450 TL den 1.700 TL ye çıkardı 2.si devlet vergiyi %30 dan %60 a çıkardı. 3.su yurtdışından ithalat için müşavir olmadan ithalat tutarı 30 Euro'ya düşürüldü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adige73 -- 12 Ağustos 2024; 1:9:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X