Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (411. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.312
Cevap
437
Favori
638.106
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Haklısınız hocam ben saat takmıyorum bir kaç sene oldu akıllı saat hiç alışamaıdım.(dediğiniz gibi akıllı saat yada normal saatte olur) hatırlatmak amaçlı.

• Lina52 L kullanıcısına yanıt

Günaydın hocam,

Ev kazaları ve yangınlar elbette herkesin dikkat etmesi gereken ciddi durumlardır. Ancak toplumda bu konularda genellikle yanlış varsayımlar oluyor. Birçok kişi ev yangınlarının sadece "ocağı açık unutmakla" çıktığını düşünüyor, ama durum bundan çok daha karmaşık ve düşündürücüdür.

Yangınların en yaygın sebeplerinden biri maalesef yatak odasında sigara içilmesi. (Gerçekten anlamakta zorlanıyorum, insanlar neden özellikle yatak odasında sigara içer?) Uykuda unutulan bir sigara izmariti, saniyeler içinde çarşafları tutuşturabiliyor. Bu tür olaylarda hem yangın çıkıyor hem de ne yazık ki can kayıpları yaşanabiliyor.

Bir diğer büyük tehlike de ucuz, kalitesiz çoklayıcılar (priz çoğaltıcılar). Özellikle topraklaması olmayan, korumasız prizler zamanla aşırı ısınıp yangına yol açabiliyor. Elektrik altyapısı eski olan evlerde risk çok daha büyük. Örneğin; aynı anda çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın ve kettle gibi yüksek güç çeken cihazlar çalıştığında, kablolar taşıyamayıp aşırı ısınıyor. İzolasyonu yıpranmış eski tesisatlarda bu, doğrudan yangına davetiye çıkarıyor.

Kendi yaşadığım bir olayı da paylaşmak isterim. Daha önce de belirtmiştim; birkaç kez çaydanlığı ocakta unuttuğum oldu. Ama en dikkat çekici olay, bir sabah eşimle şehir dışına çıkarken ocakta yumurta haşlamamla başladı. Sanırım sabah 9 gibi evden çıktık, akşamüstü 5-6 gibi geri döndük. Eve ilk giren eşimdi, ben araçtan eşyaları indiriyordum. Evin içi yoğun dumanla doluydu. Yumurtalar patlamış, bazıları duvarlara yapışmıştı. Neyse ki yangın çıkmadı ama ciddi bir tehlike atlattık. Bu olay bana çok büyük bir ders oldu.

Ayrıca, dediğiniz gibi unutkanlık öyle basit bir iğneyle ya da ilaçla hemen çözülecek bir durum değil. Tabii ki Alzheimer gibi hastalıkların erken evrelerinde ilaç tedavisi bazı semptomları yavaşlatabiliyor ya da hafifletebiliyor. Ancak bu, tüm unutkanlık problemlerini kökten çözen bir yöntem değil. Her unutkanlık da Alzheimer anlamına gelmez. Günlük hayatın stresi, uykusuzluk, beslenme eksikliği, ekran maruziyeti, vitamin-mineral eksiklikleri hatta bazı çevresel faktörler bile dikkat ve hafıza sorunlarına neden olabilir.

Çevremizde çok sayıda kablosuz sinyal dolaşmakta. Hele apartman ya da site gibi yoğun yerleşim alanlarında yaşıyorsanız, Wi-Fi listesinde bazen 50’ye yakın farklı ağ görebilirsiniz. Bu sinyallerin elektromanyetik etkileri hâlâ bilimsel olarak araştırılıyor ama uzun vadede zihinsel yorgunluk, baş ağrısı ve dikkat dağınıklığı gibi etkileri olabileceği düşünülüyor.

Aynı şekilde kablosuz kulaklıklar ve Bluetooth cihazlar da sürekli sinyal yaydığı için, özellikle uzun süreli kullanımda etkileri göz ardı edilmemeli. Telefonla yapılan ilk arama anı — yani bağlantı kurulduğu ilk birkaç saniye — elektromanyetik radyasyon açısından en yoğun andır. Bu yüzden telefonu hemen kulağa götürmek yerine hoparlörle ya da kablolu kulaklıkla konuşmak çok daha güvenlidir.

Mikrodalga fırınlar da dikkat edilmesi gereken bir başka konu. Mikrodalgalar yemeği ısıtırken elektromanyetik dalgalar kullanır. Eğer cihaz çalışırken sürekli önünde durursak — özellikle dakikalarca beklersek — bu durum uzun vadede sağlığımızı etkileyebilir. Zaten bu yüzden mikrodalga camları koyu renklidir ve iç yüzeylerinde delikli metal tabaka bulunur; bu da dalgaların dışarı sızmasını engellemek içindir. Ama cihaz sağlam durumdaysa ve sürekli başında beklenmiyorsa, kullanım açısından ciddi bir risk oluşturmaz.

Alışveriş merkezlerinde (AVM) ya da büyük mağazalarda insanların kısa sürede neden yorulduğunu hiç araştırdınız mı? Bunun da çok belirgin nedenleri var. Öncelikle, bu tür yapılarda zeminin altından kilometrelerce uzunlukta elektrik kabloları geçmektedir. Bu yoğun elektromanyetik alan, özellikle hassas bünyelerde baş ağrısı, halsizlik ve dikkat dağınıklığına neden olabilir. Ayrıca, AVM’lerde kullanılan güçlü yapay aydınlatmalar — özellikle floresan ve LED ışıklar — gözleri yorarken, aynı zamanda beynin doğal ritmini (sirkadiyen düzeni) de bozabiliyor. Sürekli ve parlak ışığa maruz kalmak, vücudu "uyarıcı modda" tutup enerji tüketimini artırıyor ve bu da kişide fark edilmeyen bir yorgunluk hissine yol açıyor. Üstüne bir de kapalı alanlarda hava sirkülasyonunun sınırlı olması, içerideki karbondioksit oranının artmasıyla birlikte beyin oksijen düzeyinin düşmesine neden oluyor. Tüm bunlar birleşince, “Daha AVM'nin yarısında gezdim ama sanki gün boyu çalışmışım gibi yorgunum” hissi oluşuyor.

Daha birçok örnek verebilirim, bu konu uzar gider. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim: Etrafımdaki birçok insana sorduğumda, çoğunun zaman zaman ciddi unutkanlık yaşadığını duyuyorum. Yani bu durum günümüzde artık neredeyse yaygın hale gelmiş durumda. Önemli olan bunun farkında olmak, önlem almak ve kimseyi küçük düşürmeden bilinçli bir yaklaşım sergilemek.

Umarım ne demek istediğimi kırmadan, saygı çerçevesinde anlatabilmişimdir. Siz de Temu’dan alışveriş yaptıysanız ya da yapmayı düşünüyorsanız, deneyimlerinizi burada paylaşırsanız hem sizin için faydalı olur hem de başkaları için yol gösterici olabilir.

Sağlıklı, bilinçli ve dikkatli günler dilerim.

Hocam, bugün şehir dışına çıkacağım. Sizin sayenizde bugün 3 kez emin olmak için ocağa bakacağım çıkmadan önce. Teşekkür ederim! 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD96E0C94 -- 30 Nisan 2025; 8:14:55 >

• Merhaba, Temu üzerinden iki farklı hesabımdan kara yolu seçeneği ile sipariş verdim. Siparişlerde tahmini teslimat süresi olarak 29 Mayıs - 29 Haziran aralığı belirtilmiş. Size bir konuda danışmak istiyorum: Diyelim ki siparişlerim Haziran ayının ortasında teslim edildi. Bu durumda Haziran ayı için sahip olduğum 5 sipariş hakkımdan 1 tanesi mi kullanılmış sayılacak?

• Gümrüğe girdiği tarih önemli bizim taraftaki.

• K4TL14M kullanıcısına yanıt

hocam teşekkür ederim sağolun

• Arkadaşlar chatgpt ye kadar sordum ama netleştiremediğim bir durum var. Daha önce kesin konuşulmuştur fakat geriye baktım bulamadım. Aylık 5 adet ürün sınırımız mı var? 5 toplu sipariş sınırımız mı var? Geçmiş mesajlarda temunun birleştirdiğini tek gibi gösterdiğini okudum ama çıkamadım işin içinden.

• keukuat kullanıcısına yanıt

Aylık 5 kargo sınırın var. 1 kargoda istersen 10 tane ürün olsun.

• cücelerin yaratıcılık çok iyi...TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] 

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]
  • Lavaş battaniye. Adana Urfa yöresi için ideal TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] 

• zengin gösteren çarşaf takımı..

• 1 Haftadır wincredit ana hesabıma gelmiyor 1 ürün iade ettiğimden beri, birkaç yan hesap vardı onlara 1000lik gelmiş ama 2940 olandan göndermiş daha ne kadar bekleyeceğiz bakalım, boşluğa düştük

• Galdric G kullanıcısına yanıt

Artık iptal edenlere gelmemeye başladı iptal etme ihtimaliniz düşük ürünleri almakta fayda var. Benim de ilk hesabıma gelmiyor artık başka hesapla alışveriş yapmaya başladım ona da 2940 veriyo 2 parçaya bölüyorum mecbur.

• mytra kullanıcısına yanıt

Yanlış anlamazsanız ben hesabı anlamadım. Benimde 50 jeton kaldı gösteriyor, bu sayfadaki siparişinde %4 iade + ekstra 10 jeton yazılı sonuç olarak ne kadarlık ürün almam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo59 -- 30 Nisan 2025; 15:41:58 >
  • Neo59 kullanıcısına yanıt

50 jeton kaldıysa vergi hariç 1000 TL harcamanız lazım.

60 jeton kaldıysa ilk alışverişe %4+10 ikinci alışverişe (yarım saat içinde yaparsan) %6 veriyo. Yani ilk alışveriş 500 ikincisi 500 olursa 60 jeton kazanırsın. İlkini 480 ikincisini 520 de yapabilirsin. Daha fazla da yapabilirsin üst olarak sınır yok.

• keukuat kullanıcısına yanıt

Hocam her ay 5 sipariş hakkınız var.Diyelim sizin hesabınızdan 5 sipariş hakkınız bitti,eğer 6.cıyı vermek isterseniz size Temu ayın 25 yada 26 sından sonra sipariş verin diye uyarıda bulunacak ( O ay artık kaç çekiyorsa)

Örnek bende iki hesap var,ben Mayıs haklarımdan sadece 2 şer tane kaldı .(Daha Mayısa girmedik bile.Çünkü bana 25 inden sonra sipariş verebileceğimi söyledi bende Mayısa başlamadan siparişlerime verdim.

Şunuda unutmayın Temu kendi sipairşlerini takip eder yani gidip diğer başka yerlerdende sipariş verirseniz bunu Temu bilemez hocam

• Galdric G kullanıcısına yanıt

Hocam bende kredi fırsatı 90 gün boyunca sipariş veremiyorum .her iki hesapta.Müşteri hizmetlerine yazdım olayı anlattım Mayıs 2 sinde tekrar geleceğini söyledi ve kayıt açtı.

wincredit ile sorun olmadı bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD96E0C94 -- 30 Nisan 2025; 16:57:47 >
  • Neo59 kullanıcısına yanıt
    Hocam hesap basit aslında. 1000 lira alışveriş % 4=40 jeton. Üzerine de +10. Hepsi 50 jeton.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Temuda bir ara dürbün vardı artık yok sanırım .

• Abi temu seni Türkiye distribütörü yapmalı :)) adamları ihya ettin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cumur C kullanıcısına yanıt

hocam niye neden anlamadım

• 
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.