neyse ki paketler geçecek hayret hak kaybı yaşatılmadı ama paketlerde güncelleme yok hala 4 ağustos in transit |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (148. sayfa)

-
-
7 ağustosta gümrükten çıkan paket hiç güncelleme almadı, temu ücret iadesi yaptı paket de gelirse hediyemiz olsun dedi eyvallah yalnız bu pakete ne oldu çok merak ediyorum gerçekten birileri mi indiriyor cebe içinde araç kamerası vb. gibi kısmen değerli şeyler vardı. şaka gibi.
-
Evet , gümrük işleri başlamamış ama TR ye gelmiş depolara çekilmiş demek oluyor ve geçerli.
-
Bu bilgi doğru değil demekki, gümrüğü biten bir mal bunca zaman niye kargoya teslim edilmesin?
-
Söz konusu gönderilerinizde yaşanan gecikmeye Müdürlüğümüz sebebiyet vermemekte olup yaşanan gecikme sipariş vermiş olduğunuz alışveriş sitesi olan Temu’nun çalıştığı özel firmalar ve geçici depolamalarda yaşanan yoğunluktan kaynaklı olabilmektedir. Gönderilerinize ilişkin işlemleriniz için Temu ve hızlı kargo operatör firmaları ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca gönderileriniz 21.08.2024 tarihten önce Türkiye Gümrük Bölgesine gelerek operatör firmalarca gümrük işlemlerine başlanmış olunması halinde 2009/15481 sayılı Kararın 8787 sayılı Karar ile değişiklikten önceki hükümleri ile işlemleri gerçekleştirilecektir. (Bu mail bilgi amaçlı olup geri dönüş yapılmasına gerek bulunmamaktadır.)
Anladığım gümrüğün deposunda değil temunun deposunda yani gümrüğün deposunda tutulmuyor ürün
-
Bir arkadaş gelen resmi cevabı paylaşmış. Benim dediğim gibi 21.08.2024 tarihinden önce depoda gümrükleme işlemi için kayıtlar yapılmış işlemlere başlanan kargo ise sıkıntı yok.
Ayrıca gönderileriniz 21.08.2024 tarihten önce Türkiye Gümrük Bölgesine gelerek operatör firmalarca gümrük işlemlerine başlanmış olunması halinde 2009/15481 sayılı Kararın 8787 sayılı Karar ile değişiklikten önceki hükümleri ile işlemleri gerçekleştirilecektir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zaten sorun şu paket gümrük bölgesine gelmiş mi temu hiç güven vermiyor bu konuda
-
Paket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi...
21 Ağustos öncesinde bu güncellemenin alınmış olması yeterli.
-
"15 temmuz siparişli" ve en son işlemi "30 temmuz gümrük işlemleri tamamlandi" kargomun bugün itibari ile ücret iadesi aldım. 3k TL lik alisveris yapmıştım çok darlandim yarın normalde mh yazıp alacağım gündü sasirtip bugün iade ettiler. ilk önce kredi olarak yatırdılar yine isyan edip kartıma yatırın dedim ve oldu. 1500/750 kuponu da geri verdiler isterse alt limitsiz olsun bu yerde bir kuruş bir şey almam. Adamların suçu olmadigina eminim muhtemelen gümrükte bir kaç şark kurnazi milletin malına çöküp orda burda satıyorlar ama benden bu kadar artık yurtdışı alışveriş biter benim
-
2 siparisim vardi biri 26 temmuzda biri 8 agustosta verdigim. 8 agustosta verdigim bugun geldi eski siparisim hala gumrukce ikiside mng kargo gorunuyor sacmalik var ama anlamadim.ucuz olan geldi biraz daha pahali olan bekliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam benim daha ek vergi ve zam söz konusu değilken 14 temmuzda verdiğim sipariş 24 temmuzdan beri gümrükte duruyor.
Yeni vergi oranıyla denemek için ağustos başında verdiğim siparişim bugün teslim edilecek.
Gümrükte kasti olarak bunu yaptıklarını düşünüyorum. Vergi artacağı biliniyordu bu yüzden belli bir tarihten önceki gönderileri işleme almadılar.
Muhtemelen de mallara çöküyorlar. Havalimanında yolcuların valizinden eşya çalan personel varken gümrüktekiler neler neler yapmaz.
Ülkede ahlak kalmamış...
Temu'nun teslimat süresini bekliyorum o da dolunca tamamına iade isteyeceğim artık.
İşe yarar burada olmayan şeyler sipariş etmiştim yazık oldu.
-
Yalan söylüyorlar hocam oyalamak için inanmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yanlış olduğunu düşünmüyorum hocam zira o paketten önce ve sonra aldığım bir kaç paket sorunsuz geldi.
-
Şikayet var gidin bakın insanların hep kargoları kaybolmuş vaziyette neredeyse 1 aydır teslim edilmiyor. 2012 yılları aliexpres olsaydı bu durumu normal karsilardim ama bugün bu ultra uber bir sey teknolojinin gelişmişi ile baya hızlandı bu işler. Bu kadar insanin ürünleri kayıp ise nerde bu ürünler, kim aldı bu ürünleri biri çaldı mi satışa mi koydu çok mantıksız geliyor. Gemi ile gelse konteyner düşer orda kaybolur anlarım ama hep gümrükten geçmiş ürünler kayboluyor. Bunu nasıl bulabiliriz nerden öğrenebiliriz? Gümrükten tanıdık mi bulmak gerekiyor?
Dünyada diğer farklı alışveriş siteleri tercih ediliyor çünkü onlarda fiyatlar aşağı yukarı aynı ancak diğerlerine göre incik boncukta Temuda fiyatlar çok daha uygun olduğu için Türkiye de Temuya büyük bir yüklenme olduğunu düşünüyorum. Aşırı miktarda sipariş yoğunluğu sebebiyle depo, lojistik ya da başka sebeplerle bu yüklenmeyi kaldıramıyor olabilirler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ya da gerçekten gümrükte Temuya karşı bilinçli bir tavır ya da organize işler var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Kral yok yok :D temuda sorun olsa neden WE WORLD EXPRESS (hepsijet) kargoları geçsin sorun dhl mi artık ne ise çinden buraya getiren firma onun fazla paket taşıması organize edemiyorlar kargoları depoda tutuyorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X