Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: orijin Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü5 Mobil
5 sn
9.312
Cevap
437
Favori
638.054
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kartal0067 kullanıcısına yanıt
    Adres ile alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum. Ben iş yerimin adresini verdim 1 parça geldi. 2. Paket 24 Temmuzdan itibaren hareket yok, Mng ve Temu arasında bence bir sorun var. Bu yüzden bence süreç ilerlemiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gümrük tamamlandı ibaresinden itibaren üzerinden 17 gün geçti biri depoya saklayip üstüne mi yatti bu ne mantiksizliktir neden gelmiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 170turgut kullanıcısına yanıt
    temmuzda aldim mng getirdi ağustos ta aldim oda İstanbul da şimdi çıkmış kargo geliyor oda mng

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kartal0067 kullanıcısına yanıt
    Valla enteresan bir süreç ilerliyor. Hayırlısı bakalım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • USLUDUR_ kullanıcısına yanıt

    Bakanlık müfettişi bir forumdaş tam tersini söylüyor gümrükte işleme alındığı tarih geçerli olur diyor.

    Vergiden korkumuz yok onu temu karşılıyacak ama paketler 30 euro üzerinde sıkıntı orda benim gümrükteki arkadaşımda fatura tarihi baz alınıyor diyor ama burası türkiye herkes kanun yapıcı ve uygulayıcı maalesef.

  • Eyvah ki ne eyvah.


    Benim hanım 13 Ağustosta sipariş vermiş Temu'dan. Gümrük yönetmeliğinden falan da haberi yok. %60 vergili olarak 7000 lira kadar sepet yapmış, bu sepet 5 siparişe ve 10 pakete bölünmüş ve yola çıkmış.


    Hem paket sınırından hem tutardan patlıyoruz. Siparişler daha yeni yola çıkmış her halükarda 21'inden sonra gümrüğe girecek.


    Şimdi bizim ürünlerin tamamı mı gümrükten dönecek? Bir kısmı geçer mi, hangilerinin geçeceğine nasıl karar veriliyor? Geçmeyenlerin parasını geri alabilir miyiz, alsak da %60 vergiyi geri alabilir miyiz?


    Bizim ahval ne olacak bilgilendirebilir misiniz. TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] 

  • Cordarone kullanıcısına yanıt

    İptal etme şansınız varsa iptal edin.

  • Tearz kullanıcısına yanıt

    Maalesef hocam yola çıktığı için "nakliye aşamasında olduğundan şu anda gönderiyi durduramayız veya siparişi iptal edemeyiz, iade işlemi için ürünlerin elinize ulaşmasını bekleyin" diyor.

  • Cordarone kullanıcısına yanıt

    5 paket bu ay 5 paket gelecek ay gümrükte işleme alınırsa sorun olmaz ama 10 u birden gümrüğe girerse ticari şüpheden komple zimmetlenebilir yada 5 i geçer 5 i kalır burası Türkiye hocam yarın ne olur bilemiyoruz kanun bu da diyemiyoruz herşey oynak ve kişisel zevklere göre hareket ediyorlar gümrükte maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 17 Ağustos 2024; 18:45:29 >
  • eyesche kullanıcısına yanıt

    Bu yazının sahibine yazdım bu bilginin kaynağı nedir diye. Bir madde vs. yer alıyorsa aksi durumda ona dayanırız artık. Dediğin gibi herkes kanun koyucu uygulayıcı bozucu.

  • Cordarone kullanıcısına yanıt

    O paketler gümrükten dönmüyor, gümrük onlara el koyuyor. Gümrük geri göndermediği için iade almakta zor gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shrikeen kullanıcısına yanıt

    Temu 52 gün teslim edilmezse iade hakkı veriyor aliexpress geri dönmeyince iade vermiyor.

  • eyesche kullanıcısına yanıt

    Temu gümrükte kalırsa da iade hakkı vereceğiz diye bir şey demiyor. 21’inden sonra temu’nun ne yapacağını göreceğiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shrikeen kullanıcısına yanıt

    Teslim edilmezse diyor yani bastırırsanız alırsınız kiminin 40 günlük siparişini iptal etmediler kiminin 1 haftalık siparişini iptal ettiler ve ödeme yaptılar.

  • ozgurwl kullanıcısına yanıt

    Senin iptalini neden kabul ettiler anlamış değilim kargon yolda ve yeni mevzuata uygun daha dün sipariş geçmişsin neredeyse ve ürünlerini %100 teslim alacaksın ama iadeni alıyorsun çok ilginç.

  • eyesche kullanıcısına yanıt

    10 kişiden 2’si alacak diğerleri alamayacak. Çok iade geldiği için de temu yeni bir şart koyacak gümrükte kalmış ürünler için iade sağlamayacak. Bizlik bir durum yok diyecekler ki adamlar haklı. Buraya yazıyorum günü geldiğinde hep beraber görürüz.


    Benim de 4 kargom var 5000+ TL’lik gümrükten geçmezse adamlardan iade talep edemem. Adamlar iade etmek zorunda değil çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shrikeen kullanıcısına yanıt

    benim 3 ayrı sipariş toplamda vergilerle 15k üzerinde.

  • TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

    Evet arkadaşlar benim bugün 2. güncelleme de geldi tamamlandı gümrükleme diye darısı diğer bekleyenlere ve diğer aşamalara:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ACIKTIM kullanıcısına yanıt

    hayırlı uğurlu olsun hocam benim 1 paketimde bile tık yok deli oldum artık.

  • eyesche kullanıcısına yanıt

    İnşallah seninki de hızlı bir şekilde aşamaları geçer ve bu sinir harbinden kurtulursun dualar seninle:)))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.