Bugün güncelleme oldu.(cumartesi)Gümrükleme süreci tamamlanmış. Hayırlısı diyelim |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (119. sayfa)

-
-
2 Defa cimer kaydı açtım. Biri mng nin gümrük işlemlerini yapmaması yönünde, diğeri yürürlüğe girecek kararların öncesinde verilen siparişleri etkileyip etkilemeyeceği, kararların bu soruyu yanıtsız bırakması yönünde. Linkedin üzerinden DHL ye yazdım döndüler, iletişim verdim pazartesi arayacaklar. DHL whatsapp ile görüştüm takip no istediler verdim ama bu bizim takip numaramız değil, bizimki 10 haneli oluyor dediler. Takip numarası olmadan yardımcı olamıyayız dediler. Bende Mng sizin şirketiniz değil mi, bu takip numarası havadan mı geliyo, siz gümrüğe getirip onlara veriyosunuz, demek ki bu takip numarasını da siz veriyorsunuz dedim. Yine yanıt yok pazartesi ulaşın detaylar için diyor. Dhl kendi alt şirketine getirdiği paketlerden habersiz. Zaten Mng size bağlı olmasa önce sizin takip numaranız verilir, mng ye geçince yeni takip no iletilir. We world de böyleydi. We worldün numarası başka, hepsijet alınca başka oluyodu. Temuyla görüştüm dhl için bi takip numarası zaten yok, sordum istedim yine boş. Mng destekle görüştüm takip no veriyorum onlarda henüz paket gümrükten geçmemiş bizim sorumluluğumuzda değil, geçtikten sonra takip edebilirsiniz diyor. Linkedin'den DHL Ceo suna mesaj attım, farklı yetkililere konuyu anlatan mesajlar attım onlar ne gördü ne döndü .d.d Özetle DHL'nin MNG den MNG nin DHL den haberi yok. Paketler saldım çayıra mevlam kayıra durumunda. Her yolu deniyorum. Ya tarih yazacam ya da yok olacam .d.d
-
+ ticaret bakanlığına yazdım :D
-
-
21 ini atlatana kadar burdayım....
-
Demek ki haftasonu da gümrükleme işlemi var...
-
şeyi unutmuşum +2 şikayet var kaydı açtım. kaydın birine 14 ağustos sabahı mng aradı ilk cümlesi sipariş verdiğiniz siteyle görüşün oldu. detaylı aktardım mevzuyu, gümrük süreçlerini, diğer kurumun hızlılığını yeni kararları vs. hak verdi oky sorunu ileticem çözüm için ne yapabiliriz bakalım geri döncez dediler daha tık yok. valla yaz oğlu yaz ne yaparsan yap biride yoğurdum ekşi demiyor, o ona atıyor o ona. Bakanlık bile muallakta bırakmış mevzuyu, mağdurlar s2nde değil. Ek vergi koparma derdinde tahminimce. Bakanlığı böyle olan ülkenin özel kurumlarından ne bekleyesin ki .d.d
-
Hocam dünde demiştim koskoca Türkiye devleti milletin malına çöktü diye, dayatma yapıcaklar ya vergi alıcaklar yada malımıza el koyacaklar.
-
Hadi hayırlı olsun siz yırttınız.
-
Yeni sipariş geçtim şuan bakalım 16 günde elimde oldu en geç kargolar 5.ci siparişim bu
not : tüm ürünler de %20 indirim kodu tanımlandı dün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal0067 -- 17 Ağustos 2024; 17:52:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam size şöyle söyliyeyim geçen ayın 29 unda sipariş verdim 4 ağustostan beride sıra bekliyor toplam 20 gün oldu tık yok ki bence gelmiyecek.
-
Adamların derdi ek vergi almak değilki youtubede @ModArtPC adındaki kullanıcı gümrükteki kargolarına ne gelmiş anlatmış aratıp bakabilirsiniz bizimkindede amaç belli ayın 21 geçer kaygosu olan kişiye yüksek fatura çıkartırlar 10 bin 20 bin gibi.Ürünü almaz gümrüge bırakır kargosu olan kişi ordanda gümrükçümü sever kendine alır yoksa karaborsacı simsarların eline düşer facebookta açık arttırmaylamı satırlır belli olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
her ay alıyorum ben 16 günde evde oldu hepsi sizde bir sorun var
Sorma hocam 3 ayrı sipariş toplam 4 ayrı paket var 2 ayrı tc üzerine verildi siparişler bölünürde 5 paket sayısı aşar diye ama hepsi mng ve hepsi bekliyor hiçbirinde gelişme yok.
Bir paket bile farklı firmaya düşmedi lanet olsun.
-
-
inşallah gelir adres ve bilgi hatası olmamalı edevlet adresi ve bilgileriniz uyusmali
Adres ve diğer bilgiler amazondan sürekli sipariş verdiğim şekilde şimdiye kadar bir sorun olmadı.
-
ilginç anlayamadım bu işi çoğu kişi madur ürünlerle alakalı mı acaba
"Temu Aliexpress Amazon Ebay gibi sitelerden yaptığınız alışverişlerde, yasa değişmeden önce yola çıkmış ve gümrüğe ulaşmış bir paketiniz varsa gümrükte ne kadar kaldığı sorun olmaz, burada her zaman konşimento tarihindeki yasalar baz alınır. Yani ek vergi eklenmez" X' te böyle bir yazıya denk geldim. Doğru mudur acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X