Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9.322
Cevap
438
Favori
639.823
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yok, benim siparişim,ama garip ki neredeyse aynı işlemler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler sandıkları terketmeyin... TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RustyCohle R kullanıcısına yanıt

Bizim paketler aynı uçakta gelmiş anlaşılan, gümrük işlemleri tamamlanmış paketi 15 gündür yollayamadilar

• sihri S kullanıcısına yanıt
    Evet, biri zimmetine mi geçirdi acaba

• sihri S kullanıcısına yanıt
    Benimki de sizinkiyle tamamen aynı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • du_da D kullanıcısına yanıt
    Sizin adınıza sevindim gözünüz aydın

Ama çok büyük saçmalık söz konusu
    Sizden daha erken sipariş vermişim
    Benimkinde hala hareket yok :/

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar 13 temmuzda verdiğim sipariş 22 temmuzda havalimanina geldi son teslimat günü olan 12 ağustosa kadar hiç bir güncelleme olmadı bende 12 ağustos günü iade istedim vergiler dahil iadeyi aldım. Dün kredi kartıma düştü ve bugün paket yolla çıktı yarın elimde olur muhtemelen. İade aldığım için üzüldüm, ümidimi kesmiştim.. 1 aylık süreçte şunu öğrendim geliyor paketler merak etmeyin. Öyle veya böyle geliyor İade için acele etmeyin. TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

• Tyznker kullanıcısına yanıt
    olsun aramaya yazın yukarı dpp3976 yada acs862767

• Mustafa SARI. M kullanıcısına yanıt
    Alıp kullandınız mı? Yıllar önce tele satış kuşakları vardı televizyonda o zamandan beri var sanırım böyle bir ürün. Meraktan ekledim sepete ama işlevsiz ise almayabilirim.

• Siparişiniz 21 ağustostan sonra gümrüğe girerse yeni tarifeden gümrük vergisi ödenir. Bu konuda sorun yok, temu bunu karşılar. Ama 30 euro üzeri bir siparişiniz bu tarihten sonra gümrüğe girerse muhtemelen teslim alamazsınız. Veya bir gümrük müşavirliğine başvurmanız gerekir. Fatura tarihinin bir önemi yok, gümrük vergisi gümrükleme anında doğan bir vergidir. Yani fatura tarihi 1 haziran bile olsa eğer gümrüğe 21 ağustostan sonra giriyorsa yeni mevzuattan sorumlu olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t.atli -- 15 Ağustos 2024; 19:12:16 >
  • Ben mevzuat değişikliği olduğu gün, acaba dedim 15 günde yetişir belki diye 30 euro’nun altında 3 ayrı sipariş yaptım. Ama aptal temu operasyonu 3 siparişi birleştirip tek paket olarak kargoya vermiş. Muhtemelen gümrüğe takılacaklar. Vergisini versem bile alamayacağım.

• t.atli T kullanıcısına yanıt

Hocam ben bu bilgiyi direkt gümrükten orada çalışan ve bu işi yapan arkadaşımdan aldım fatura tarihindeki kanunlar geçerlidir kazanılmış haklar kanunu gereği.

• 24 Temmuzda gümrükleme şirketine teslim edildi diyip kargosu Mng olup teslim edilen oldu mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ACIKTIM kullanıcısına yanıt
    Artık benimki yarın falan dağıtımda vergiyi vermezler zaten alsak da ayıp olur gibi.😅

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eyesche kullanıcısına yanıt

Ben bakanlık müfettişiyim. Kazanılmış haklar kanunu diye bir kanun duymadım. Size ileten arkadaş “fatura tarihi geçerlidir” ibarasenin geçtiği ilgili hükmü yollarsa ben de öğrenmiş olurum.

• Yapmıyolar iade ya istemiyorum diyorum yapmıyor

Hukuk devletinde bütün devlet faaliyetlerinin hukuk kurallarına uygun olması önemli ve temel bir ilkedir. İdari işlemlerin geriye yürümezliği ilkesi de kazanılmış hakların korunması amacını güden ve idarenin faaliyetlerini genel planda sınırlayan bir ilkedir. 

• ozgurwl kullanıcısına yanıt

Hocam senin sipariş tarihin yeni yapmazlar tabi.

• eyesche kullanıcısına yanıt

İlkelerle kanunlar birbirine karışmış. Arkadaşının bahsettiği durum ithalatçılar için geçerli. Onlarda durum farklı. Fazla uzatmayayım. Sorun yok. Temu siparişi olanlar merak etmesin ek vergi ödetmezler. Aliexpress de zamanında ödetmemişti.

Emsal olduğu için kanun gibi geçerlidir.

Ayrıca temu vergileri ödese bile siparişler 30eu üzeri herkesin.

İnsanlar daha resmi gazatede yayınlanmadan önce sipariş verdi kanunu bile bile sipariş vermediler.

zaten temu ek bişey ödemeyeceksiniz diyor onda sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 15 Ağustos 2024; 19:47:36 >
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.