Şimdi Ara

Temmuz 2011 KPSS Lisans Soruları ve Cevapları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: ferrotello

Halk seçiyor, dersanedeki Tarih, Anayasa Hocamız öyle dedi. Ben de matematik özürlü olduğumdan 10 tane ancak yaptım ama doğru mu hepsi bilmiyorum, tarih ve coğrafyada çok gıcık sorular vardı. Türkçede de heyecandan bazı paragrafları 2-3 kere okudum, eğitim de şu ana kadar çözdüğüm en kazık sınavdı, yayınlarda bile bu kadar kazık sorular yoktu.

Hocalar zaten ne dediğini bilmiyor, benim arkadaşımın babası 20 yıllık tarih öğretmeni büyük bir dersanede o da diyorki son düzenlemeden bahsedilmediği için tbmm seçer.

bunun cevabı halk seçer. 2010 kpss sınavında da aynı durum vardı. 1982 anayasasına göre cumhurbaşkanı kaç yılda bir seçilir soru vardı. Değişilikten bahsetmemelerine rağman soruda cevap 5 olarak açıklandı. Bu sornunun cevabı da halk seçer olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: ferrotello

Halk seçiyor, dersanedeki Tarih, Anayasa Hocamız öyle dedi. Ben de matematik özürlü olduğumdan 10 tane ancak yaptım ama doğru mu hepsi bilmiyorum, tarih ve coğrafyada çok gıcık sorular vardı. Türkçede de heyecandan bazı paragrafları 2-3 kere okudum, eğitim de şu ana kadar çözdüğüm en kazık sınavdı, yayınlarda bile bu kadar kazık sorular yoktu.

Hocalar zaten ne dediğini bilmiyor, benim arkadaşımın babası 20 yıllık tarih öğretmeni büyük bir dersanede o da diyorki son düzenlemeden bahsedilmediği için tbmm seçer.

tarih hocası Türkiye de anayasal sürecin neyle başladığında yorum yapsın gerisini hukukçular halleder ...

anayasa değişikliği ile anayasa aynı şeydir ayrıca değişiklik diye belirtmesine gerek yok her zaman kanunun son hali geçerlidir ...

alandan da bir tane anayasa değişikliği sorusu gelmedi ordan babalar gibi bir dünya soru çıkarabilecekken adamlar tutmuş ortalaması zaten az olan muhasebeden vurmuşlar bir işleri de düz olsun ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollory -- 11 Temmuz 2011; 2:53:13 >

• 2010 polislik sınavında da aynı soru çıkmıştı orda da halk cevap şıkkıydı .eğitim bence zordu
  • İşte onu anlatmak zor bazı arkadaşlara, 1982 anayasına göre milletvekili sayısına 550 işaretleyen arkadaşlar, cumhurbaşkanını halk seçer diyebiliyor.

Abdullah Gülü halk ne zaman seçti diye sorarlar adama.
  • eğitim bilimleri daha açıklanmadı mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: censef57

eğitim bilimleri daha açıklanmadı mı

Açıklandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_bt

ya bzı arkadaşlar komik yorumlarda bulunuyorlar. yok değişiklikten sonra dememiş. yahu anasayada 82yılından beri bir sürü değişiklik oldu. sonuçta en son hali neyse onu soracaklar. değişiklik diye belirtmesine gerek var mı ki. sen dışardan gidip anayasa aldığında üzerinde 1982 anayasası yazıyor. içindeki maddelerde son değişiklik neyse öyle yazıyor.
    sizin dediğinizgibi olacak olsa o soruları 1982 anayasasını hazırlayan komisyondakiler bile yapamaz. kim hatırlayacak ilk halini.

sizin bu düşüncenize göre yurttaşlıktaki meclis kaç milletvekilinden oluşur sorusuda 450 olmalı o halde. ilk 1982 anayasasında öyle idi. son hali 550. değişikliktn sonraki demiyordu. sizn mantık çok saçma yani

geçen sene önlisanstaki süre sorusundan beri uğraşıyorum insanlara doğruyu anlatabilmek için 82 anayasasından sonra 2007 anayasası olduğunu zannedenler bile var hatta dün biri tuttu niye 82 demiş de yürürlükteki anayasa dememiş diye tepki bile gösterdi şaka gibi ...

eğitimci arkadaşların kafasında oturtamaması normal sonuçta hiç hukuk eğitimi almamışlar ama iibf gibi hukuk temelli bir yerden mezun olan insanlara hala bunları anlatmaya çalışmak çok acı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollory -- 11 Temmuz 2011; 17:48:00 >

• herkese coğrafya, vatandaşlık kolay gelmiş, tarih zor gelmiş
    bence coğrafya, vatandaşlık beklediğimden zordu, tarih kolaydı yani beklediğimden daha kolaydı
    yoksa tarih her zaman zor benim için...
    enteresan gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon tr -- 12 Temmuz 2011; 21:27:33 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.