Şimdi Ara

Temizlikten Sonra Bilgisayarım Çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba bilgisayarımı ne zamandır temizlemiyordum. Bugün öncelikle hava tuttum tozunu aldım daha sonra işlemciyi yerinden cıkarmadan üstündeki termal macunu temizleyip tekrar kapattım. Daha sonra hafif nemli bezle bilgisayarın iç parçalarını sildim. 2 saat bekledikten sonra kasayı açmaya calıstım. Kasa calısıyordu ama görüntü vermiyordu. İnternetten arastırdıktan sonra ramlerin slotunu değiştirdim. Ama ondan sonra elektriği acınca sadece ana kartın üstündeki start stop ısıgı yanıyor ama kasa düğmesine basınca acılmıyor. Şu an ne yaptıysam acamadım. Biraz acemiyim o yüzden tüm parçalarını sökmedim. Ne yapabilrim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• öncelikle pc yi sadeleştirebildiğin kadar sade hale getir sadece ekrana görüntü gelebilecek şekilde olsun hdd dvd rw sök daha sonra power tuşundan gelen kablonun ön panel pinlerine tam oturmuş mu kontrol et anakart tetik almıyorsa kablo yerinden oynamış yada çıkmış olabilir , işlemciyi sökmeden macunu sildim demişsin bu durumda işlemci aşırı ısıya maruz kalıp zarar görür ona tekrar macun sürmen gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 10 Ocak 2021; 21:48:13 >
  • bios pilini sök bakalım arkadaşımda da durup durduk yere aynısı olmuştu. sonra bu şekilde düzelttik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termal macun olmadan çalıştırdıysanız işlemci aşırı ısınıp kendini korumaya almıştır. Termal macun şart..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı başıma geldi. Ramleri tek tek takarak sorunu çözdüm. Taktığın ramde sorun çıkıyorsa ucunu silgiyle temizle, ram yuvasını da fırça ile temizleyip hava tut. Olmadı başka yuvaya tak. Vücudundaki statik elektriği de metale dokunarak boşalt.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.