Şimdi Ara

Temizlik sonrası pc çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. PC imde herhangi bir sıkıntı yoktu. Temizlik yaptım genel olarak (saç kurutma makinesi ile) ki zaten bu temizliği 3-4 ayda 1 yaparım. Sadece bu sefer ekstradan güç kaynağının içini de açıp temizledim ve fanını yağladım. Ancak şu anda bilgisayarım çalışmıyor. Power tuşuna bastığımda ekran kartımdan garip sesler gelmeye başladı. Sanki ekran kartına güç gelip gidiyordu. Yani ekran kartı çalışmaya çalışıyor ama çalışamıyor. İlk başta ekran kartından şüphe ettim ancak anakartımın onboard ekran kartına da monitörü taktım görüntü alamadım. Bu arada pc deki tüm fanlar çalışıyor. Şimdi sorum şudur;

    - Güç kaynağının tam güç değilde çok düşük verimde güç verebilmesi olağan mıdır?(Fanları vs. çalıştırabilecek kadar, ayrıca usb lere de enerji geliyor)
    - Hiç bir kabloyu sökmeden temizlik yapmama rağmen nasıl olur da pc bozulabilir? Saç kurutma makinesi etken midir?

    Dünden beri PC im çalışmıyor, gerçekten acil yardıma ihtiyacım var, teşekkürler şimdiden...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • anakart işlemci soketini bağlandımı kasaya ? 4 yada 8 pinlidir
  • sadelipoğaça S kullanıcısına yanıt
    saç kurutma makinesiyle temizlik yapmak bana çok ilginç geldi onu belirteyim.. özel bir cihaz(klavye süpürgesi vs.) yok ise elektrikli süpürge daha isabet olmaz mı?

    bu arada saç kurutma makinesini soğuk hava üfleyecek şekilde kullandıysanız sorun olmaz sanırım fakat sıcak hava üflemesi bence sakıncalı.. üfleme mesafesi de önemli bu durumda..

    psu sisteme daima güç verir.. sadece bileşenlere gerektiği kadar dağılması yine o bileşen veya anakart tarafından kontrol edilir..

    eğer donanımsal bir hasar yoksa kabloları ve ram ile işlemciyi kontrol edin.. yerlerine tam oturmamış olabilirler..
  • Dediğim gibi zaten hiç bir kabloyu çıkamamıştım ama yine herşeyi söküp baştan taktım yine birşey fayda etmedi. Temizliği soğuk havayla yaptım ve uzaktan yaptım. Bu arada farkettiğim bir şey var, işlemci bip lerdi sistem açılırken o ses te yok. Tek tek sırayla parçaların çalışıp çalışmadığını anlamanın bir yolu var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.