Tff'nin genel kurul karari almasiyla topu baskasina atacagi ve oy fazlaligi ile 58inci maddeyi degistirecekleri apacik belli oldu. Burada gercekten cok buyuk paralar donuyor ve ne klup baskanlari nede digiturk bu takkmlari kume dusurerek bu pastayi kaybetmek istemiyorlar. Burada haklilar fakat birde isin diger yuzu var. Acaba kac futbolsever bu ligden zevk aliyor? Ben bir galatasaray taraftariyim ama artik hic mac seyredecek keyfim kalmadi. Yillardan beri kombine aliyorum ama seneye buyuk ihtimalle almiycam, cine 5 ten beri evime decoder alip lig maclarini seyrederim ama sirf futbolu bu hale getirdiler ve 3 kurus ugruna ligimize playoffu getirerek kaliteyi belcika veya rusya standartina getirdiler diye uyeligimi iptal ettim. Ha belki oyun kakitesi degil ama futbolcu kalitesine bakarsak bizden 5 kat daha ustun ligler oda ayri bir konu gerci. Bu ulkede sike ezelden beri vardi. Ben bir galatasaray taraftariyim ve galatasarayin zamaninda sike yaptiginada inaniyorum. Besiktasin 100uncu yilinda kim hakkiyla sampiyon oldugunu soyleyrbilirki? Yada bir kufur ugruna koskoca besiktas baskanliginin birakilmasi sizce nekadar gercektir? Bunlar gibi fenerbahceli taraftarlarda ortada buyuk sikelerin oldugunu kabul etmeleri lazim. Evet belki burada fenerbahceye haksizlik yapiliyor bu ulkede onca sey yapilmisken kabagin fenerbahcenin basina patamasi ve tabi bunun yanindada kisisel ve politik bircok muhabbetin bu isin icinde olmasi var ama sonuc olarak fenerbahce sike yapmistir. Burda belki baskana kisisel veya politik nedenlerden dolayi kumpas yapilmis olabilir ama bunca fenerbahcelinin baskanin hic sucu yokmus gibi arkalarinda durmalari cok garip bir durum. Burada belki ilk zamanlarda sikeyi inkar etmelerini anlayabilirim ama is artik buyumeye basladiginda suclamalari kabul etmeleri lazimdi. Simdi buyuk bir ihtimal fenerbahcenin sike yaptigi mahkemece karara baglanacak fakat 58inci madde degistirilecegi icin lige puan silme cezasi ile baslanilacak. Peki digrr takim taraftarlarini saymiyorum bile ama fenerbahceliler bundan sonra bu yuku kaldirabileceklermi acaba? Suclu ilan edilip daha sonra turk futbolu zarar gormesin diye kayirilan bir takimin taraftarlarinin ici nekadar rahat olucak acaba? Ve asil digiturklerini iade eden taraftarlar lig tekrar normale dondu diye uyeliklerini tekrar mi baslaticaklar?