Şimdi Ara

TEMELİ -999 OLAN BİRİ İÇİN TYT-AYT MATEMATİK KANAL ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR TYT DE BİLE 1 TANE NET YAPAMIYORUM LÜTFEN BANA YARDIMCI OLACAK BİR KANAL ÖNERİRSENİZ ÇOK BÜYÜK İYİLİK YAPMIŞ OLURSUNUZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6FEC3F5C2 -- 16 Ekim 2022; 15:54:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanaldan çok temel çok eksikse kendinin önce bir bilgi inşası yapman lazım. Basit düzey ek kaynaklardan yararlanarak ilk konuları bir taramalı, daha sonra video derslere geçmelisiniz. Hangi alandan hazırlanacaksınız?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: ensrncbr

Kanaldan çok temel çok eksikse kendinin önce bir bilgi inşası yapman lazım. Basit düzey ek kaynaklardan yararlanarak ilk konuları bir taramalı, daha sonra video derslere geçmelisiniz. Hangi alandan hazırlanacaksınız?

FENE YATKINLIĞIM VARDI ONDAN SAYISAL GİRİCEM AMA MATEMATİĞİMİN HİÇ TEMELİ YOK,HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUM

İNCELEDİĞİM ÇOĞU KANALDA EZBERE ANLATIP ÜSTÜNDEN GEÇİYOR SADECE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paganizm -- 16 Ekim 2022; 16:1:55 >

Orijinalden alıntı: Paganizm

BUNUN NERESİNDE KONU ANLATIYOR ?

Malesef ücretli bu hocam kendi sitesinde konu anlatıyor,ben ödf1 bitirdim öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6FEC3F5C2 -- 16 Ekim 2022; 16:0:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: arapismaill

Ünlü matematikçi oğuz szaszy yi öneririm temelden alıyor

blok.

- İnternetten veya okuldan pdr öğretmeninden bir çoklu zeka testi yapabilirsin. Böylelikle baskın zeka alanın belli olur, örneğin; görsel uzamsal zeka baskınsa ona göre bir yol haritası çizersin.

- Gördüğüm çoğu öğrenci Temel seviye matematik kitapları ile başlayıp sağlıklı çalışmayla netlerini çok arttırdılar.(Antrenmanlarla Matematik, TYT ye İlk Adım Matematik kitapları gibi)

Ancak sana en önemli tavsiyem nasıl öğrendiğini belirleyip ona göre bir sistemle ilerlemen olur. Kısaca öğrenmeyi öğrenmek çok önemli.

Umarım hedeflediklerini başarırsın, iyi çalışmalar diliyorum.

• kesinlikle bıyıklı matematik kanalını izle bende aynı senin gibiydim. netlerim hala iyi değil ama temelim oluştu. ayrıca tyt karekök 0 kitabını bir incele. geometri için kenan kara eski playlistinden bakıyorum o da güzel.

Bunlara başlamadan önce aktif mat veya antremanlarla mat temizlemeye bak 2 hafta ya da 1 ayda. Sonra bu kanallara geç. Hocaların kitapları varsa al kaynaklarıyla takip et, ödevlendirmelerini mutlaka yap.

Hocaların kitaplarından sonra piyasaya alışmak için 345 tyt mat al yala yut hakkını vererek. 345 yerine Bilgi sarmal da olur ya da bundan tekrar için çözersin. Sonra zor seviye bir kitap çöz. Benim zamanımda orijinal yoktu öyle hatırlıyorum. Acil yeni çıkmıştı.

Ortayı bitirdikten sonra zor kaynak sorarsın.

Kaynaklarını az ve öz seç, yala yut. Tekrarını testlerle güzel yap.

Antreman/Aktif--->Hoca Kitapları---->Orta SB (Hoca Kit. Eş zamanlı)--->haftada bir tekrar testi çözülecek kaynak----> Zor Kaynak bu arada da Branş Denemeleri-----> Hızlanmaya çalışmak (tyt için geçerli ayt'de zaten halledersin hızlanmayı onda kolay)

Tekrar testlerinde analizini iyi yap çok yanlış çıkan konuyu/konu içinden bölümü bul eksiklerini kapat

TYT konularını güzelce bitir. Problemler konusuna gelince AYT başla ya da daha erken konularda da başlayabilirsin.

AYT ile TYT aynı zamanda götür.

Mert hoca da var bu sene inceledim güzel. Kampla hallediyor ama orta seviyenin girişi gibi başlangıca uyar mı bilmem.

Problemler----> Bilgi Sarmal kitabı , Apotemi (fantezi ve çok zaman alır hantal kitap)

LTİ için Acil ya da çap föylerinden hızlıca geçebilirsin / Apotemi hantal ama iyi kavratır

Geo için Ken06. Acil geo'nun ilacı var, benim zamanımda karekök'ün mps mi 0 mı diye kolay kitabı vardı onun yerine gelmiş herhal.

Kenan hocanın kitabı ---> acil geo ilacı ---> zaman varsa birey b (ygs/lys zamanından beri feci süper temel atma kitabı çimentoyu basıyorsun nohutlara) -----> acil tyt ayt sb ya da benzeri orta zor geo kitabı

H.o. güzel çalışmaya güzel netler

Sonraki senelerdeki sincaplarda araştırırken denk gelirse diye uzun uzun yazdım. Selam olsun sincaplara.

2024 gibi üniversite sınav sistemi değişir gibi emme temel için aynı şeyler geçerli olur.

Not. TYT hiçbir zaman bitmez. O yüzden AYT ağırlık verilecek. TYT tekrar ve bol bol deneme işi.

Soru başına: TYT mat ort puan 1.10-1.30/40 gezerken AYT Mat 2.50 civarı getirir ayık olun biraderlerim

Haydi kolay gele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaddar.Kerim -- 17 Ekim 2022; 14:24:7 >

kiralık umut katili

• Gaddar.Kerim kullanıcısına yanıt

Hocam bunca zahmet etmeyerek ben ve gelecekten bu konuyu ileride okuyacak arkadaşlar için harika bir yazı yazmışsınız teşekkür ederim öncelikle.

Ayrıca tekrar bir şey sorucam hocam bu bıyıklı matematik sıfırdan tyt 2023 adında video oynatma listesi var bu antrenmanlarla matematik yerine direkt o videolarla başlasam iyi olmazmı ? Ayt matematik için gerekli olan temel bilgileri öğrenmek yeterli benim için

Rica ederim, ne demek. Keşke daha fazla yardımcı olabilsem.

Hiç bilmiyorum hocam o serisini. Kitabı varsa, dediğin gibi aynı şeye denk gelir herhalde. Açarsın videosunu koyarsın kitabını önüne bıyıklı hocamla ilerlersin. Önemli olan kitaba dokunman, pratik yapman hocam.

Videolarla ilerlemen safi kitapla ilerlemenden uzun sürmeyecekse hiç bir problem olmaz diye düşünüyorum.

Kitapla tek başına anlatımlarına okuya okuya ilerlemen kendi başına çalışma meziyetini az buçuk kazanmanı sağlar bu da üniversitede işine çok yarar. Nasıl olsa eninde sonunda tek başına kitaplardan çalışmak öğreniliyor üniyi bitirmek için. En azından ilk sınavlarda şamar yemezsin. Tadı ortaokuldan liseye geçilen senenin ilk yazılılarında yenen tokat gibi. 

Bana çok ilginç gelmişti duyduğumda; aktif/Antremanlarla'yı temeli olmayıp da dereceye uzanmış arkadaşlar bile ayıklamış zamanında. Bu kitabın akabinde önce kolay sonra orta sonra zor kitaba geçip vites arttıra arttıra sınavda tek atar hale gelmişler. Tabii çoğu o ayara gelmek için 2 senesini vermiş.

Bu arada aklıma gelmişken ekleyeyim,

Orta seviyeye gelince turlama tekniğini de iyi öğren hocam, tyt'de çok işine yarar. 40 sorunun 30'unu bilginle rahat yaparsın ama 10 soruyu sana turlama/zaman yönetimi kazandırır.

kiralık umut katili

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.