Şimdi Ara

Temel lise ve yatay geçiş haksızlığı !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adamın diploma puanı 70 temel liseye geçiyo sonra bitince 85-90 oluyo. bu nasıl iş lan şişirmişler notları milletin hakkına geçiyolar. özel okullar zaten parayla not veriyodu bi de temel lise çıktı başımıza.

zengin çocuklarının paralı ünilere gidip 100 ortalamayla en iyi devlet ünilerine yatay geçiş yapması var bide. banane deme bir gün senin de hakkın yenir.

kapıtalizm emeğimizin içine ediyo. parası olan bu ülkede emek vermesine gerek yok en çok da buna kıl oluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oymakus kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum bunun acısını bu yıl fazlasıyla yaşadım halen de yaşıyorum maalesef.Ama sorun kapitalizm değil bence en temel sorun ADALETSİZLİK.Bugün Avrupa'da ve Amerika'da çoğu yerde kapitalizm hakim ama bizim ülkedeki gibi Büyük çapta bir adaletsizlik yok.Maalesef yapacağımız hiçbir şey yok.Ama şu konuda çok haklısın,kapitalizm bu ülkede her şeyin kapısını sonuna kadar açıyor.Hiç hak yemeler akıllarına gelmiyor,Allah bildiği gibi yapsın bunları.Hakkı yenmeyen anlamaz

• yatay geçiş kontenjanları 3-4 kişi en az 3.5 ortalama ile anca geçiliyor bunu yapabilen geçsin zaten temel liseye katılıyorum
  • RoideTemps kullanıcısına yanıt
    adelet zenginler için uydurulmuştur hocam zaten. zenginlerin hakları korunsun diye. fakirler zenginlere, mallarına zarar vermesin diye. fakire adalet yoktur.

Ne desem ki,doğru söze ne denilebilir ki.Keşke demekle geçiyor ömrümüz,çok mu şey istiyoruz oysa sadece doğru olanı,adaleti,bunu bütün dinler,inançlar öğütlüyor ama uygulamaya gelince 0 maalesef.Böyle insanlar şeytandan bile beter.

hocam devir değişti artık. artık insanlar Allah diyenden korkar oldu bu ikiyüzlüler yüzünden. ahlaksızlık yozlaşma diz boyu. eskiyi özlüyorum hocam eski insanları.

İşin ilginç tarafı ülkemizden her kesimden insan sürekli Batı'yı kötülüyor,kendileri sanki çok adaletli insanlarmış gibi.O beğenmedikleri,kötüledikleri Batı'da İnsanlar en azından eşit eğitim hakkına ve adalet konusunda pek çok hakka sahip.Düşünebiliyor musunuz Amerika'da Bir siyahinin Başkan olabileceğini,bunun karşılığı Türkiye'de bir Ermeni'nin ya da Rum'un Başkan olması olurdu,ama güzel ülkemizde bırak Başkan olmayı bu Irklardan birisine ait kanı taşırsan tabiri caizse soysuz damgası yiyorsun.Ya Batı'yı da geçtim artık herkesin burun kıvırdığı İran bile daha adaletli bu eğitim konusunda.Ne desek boş,boş,boş.Bu ülkede ya paran olacak ya da dayın olacak kısacası

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoideTemps

İşin ilginç tarafı ülkemizden her kesimden insan sürekli Batı'yı kötülüyor,kendileri sanki çok adaletli insanlarmış gibi.O beğenmedikleri,kötüledikleri Batı'da İnsanlar en azından eşit eğitim hakkına ve adalet konusunda pek çok hakka sahip.Düşünebiliyor musunuz Amerika'da Bir siyahinin Başkan olabileceğini,bunun karşılığı Türkiye'de bir Ermeni'nin ya da Rum'un Başkan olması olurdu,ama güzel ülkemizde bırak Başkan olmayı bu Irklardan birisine ait kanı taşırsan tabiri caizse soysuz damgası yiyorsun.Ya Batı'yı da geçtim artık herkesin burun kıvırdığı İran bile daha adaletli bu eğitim konusunda.Ne desek boş,boş,boş.Bu ülkede ya paran olacak ya da dayın olacak kısacası

Amerikan eğitim sistemini araştırmanı öneririm.Pek adaletli olduğu söylenemez.

batının ahlaksızlığını kötülerler, doğunun gericiliği ve yobazlığinı. biz doğunun ve batının tam ortasındayız ama her ne hikmetse 2 tarafında kötü yanlarını aldık. ahlaksızlık yozlaşma arttı, kimisi açıktan kimisi gizliden. yobazlaşma gericilik de arttı. ben artık 17/18 yaşındaki çocukların dillerinden anlamıyorum hocam. çok farklılar cögunun tek derdi gösteriş, karı kız, marka giyinmek, para israf etmek. kitap okuyan yok hocam yaşadığim ildeki tüm kitapçılar kapandı nerdeyse.

neyse ben de dolmusum baya kusura bakma hocam :)

• zzzcccxxxx Z kullanıcısına yanıt
    Türkiye'dekine göre gayet adaletli.Araştırmadan bir şey yazmam merak etme.Evet orada eğitim paralı çoğu yerde,ama öyle çok uçuk miktarlarda değil,zaten onların hayat standardına göre gayet makul fiyatlar.Ivy League üniversitelerini ayrı tutuyorum onlar biraz yüksek diğerlerine göre,ama yüksek olmak da haklılar dünyadaki en iyi eğitimi veren kurumlar.Bizdeki kötü olup da milyarlarca lira isteyen kurumlar değil.

• Ya geçen baktım rte unisinde biri 100 ortalama yapmış ya şaka gibi hiç girmemiş herhal sınavlara

• Yaşasın Sosyalizm

Onların hayat standardı derken kimlerden bahsediyorsunuz.Amerikanın gösterilen yüzünden mi?Yoksa açlık sınırında yaşayan milyonlarca insandan mı?
    Aslında ne Batı bizden ahlaksız,ne de Doğu bizden yobaz.Yanlış anlaşılmasın yobazlık diyince aklınıza din ya da inanç konuları gelmesin.Yobazlık başlı başına bir düşünememe hastalığıdır.İnsanlara inançları yönünden laf atan birisi yobazın önde gidenidir benim gözümde.Benim yaşadığım yer turistik bir bölge,bakıyorum ahlaksız dedikleri Rus'lara,Alman'lara bizim gençlerden daha ahlaklı,edepli ve temiz.Yobaz dedikleri Arap ve İranlılara bakıyorsun felsefe ve edebiyat konusunda bizden daha ileriler.Bizim insanımızın hastalığı sürekli çamur atmak.Düşündüğünü anlayabiliyorum,ben de doldum çünkü.

Amerika'da açlık sınırında yaşayan insan,bizim yoksulluk sınırımızda yaşayan insandan 1000 kat daha iyi durumda emin ol.Nereden bakacağına bağlı olaya.Orada herkese göre iyi eğitim alacağı türlü türlü okullar var.Burada öyle mi peki?Hayat standardı demişsin de battı denilen Yunanistan'da emekli maaşı 2000 Euro.

• nigeldeyoung N kullanıcısına yanıt
    Torpil veya birisinin çocuğudur dostum onlar gibi daha niceleri var özellerde okuyan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoideTemps -- 13 Ağustos 2016; 0:37:29 >
    Ne durumda olduğumuzu gayet iyi biliyorum ancak fırsat eşitsizliği maalesef tüm dünyada büyük sorun.Yalnızca bizde olan bir durum değil.
    sistem böyle devam eder hocam değişmez artık. bazen düşünüyorum sisteme ayak uydurmamız da lazım. av avcı ilişkisi gibi av olmaktansa avcı olmak lazım. memlekette herkes çakal olmuş hocam zaten saf temiz insan kalmadı. dediğim gibi biz de sonunda sisteme uyup kötü insanlar olup çikacagiz galiba.

Fırsat eşitsizliği olmayan bir yer yok tabii ki de.ABD'de de var,Norveç'te de var her yerde var ama bizdeki kadar büyük boyutta değil.Bugün en vasıfsız Amerikan vatandaşı bile senin ülkene gelip en güzel kurumlarda bedavadan eğitim alabiliyor,bizim ülkemizde kendi vatandaşına adalet sıfır.Onu geçtim dostum,Kıbrıslı Adam lisede aldığı düşük bir ortalamayla gene iyi üniversitelerimizde okuyabilir bedava ve sınava girmeden.Ama bizim ülkemizin salaklığı yüzünden her yıl yaklaşık 40-50 bin öğrenci Kıbrıs denen lağım çukuruna milyarlarca para akıtıyor.Vallahi aklım almıyor

Hocam elimizden geldiğince bunlardan olmamaya çalışacağız.Gerekirse ve kesinlikle gerekli görüyorum artık,yurtdışında yaşamalıyız,en azından adalet var belli bir düzeyde de olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoideTemps -- 13 Ağustos 2016; 0:44:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.