Şimdi Ara

Temel Bilimler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar forumdaşlarım, temel bilimler hakkında aklıma takılanlar var.

    Sınavdan 3-4 gün önce Fizik bölümü okuyan 3. sınıf bir ağabeyim ile konuştum, konuyu çok didiklememe rağmen anlamadığım kısımlar var.

    Aşağıdakilerini erasmus için yazmadım.




    Fizik düşünüyorum.


    Lisans bittikten sonra, öğretmenlerin dışarıda burslu okuyacak öğrenci için seçilen üniversiteye referans mektubu göndermesi vb. gibi bir şey varmış, pek anlamadım.

    Lisans bittikten sonra yalnız başımıza değil miyiz? Lisanstan sonra dışarı da nasıl 2 sene daha okuyabiliyoruz (bu doktora mı oluyor?) Okuyabiliyorsak bizi lisans okuduğumuz üniversitemi (doktora için dışarıya) gönderiyor veya lisansı okuduğumuz üniversitede ki hocalar (ortalamamız yüksek olsa dahi) 4. senenin sonunda neden bizim için yurtdışına referans mektubu yollasın?




  • Hocam senin dediğinse muhtemelen yurtdışında yüksek lisans okumak isteyen öğrenciler için hocalardan referans mektubu isteniyor. Ama benim bildiğim referans mektubu yüjsek lisans için değil yüksek lisansı bitirip doktora yapmak isteyenler için yl hocalarından isteniyor.

    Not: yl yapmadan doktora yapamazsın. Sadece yl + doktora diye bi seçenek var ikisini beraber yapıyorsun onun haricinde lisanstan doktoraya geçilmez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LucyBrine L kullanıcısına yanıt
    Hocam bu süreçleri kısa kısa özetleyebilir misiniz? Veya forumda bilen/bölümü okuyan birileri var mıdır?

    Bu bölüme girecek kişinin hevesine ve azmine bağlı olarak ne kadar sürede dediklerinizi yapabilir veya öğretim üyesi/görevlisi olabilir. Bitirip geldikten sonra üniversitelerin kontenjanları ne durumda olabilir vb.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amerika'ya giderseniz orada doktora programı Avrupa gibi yerlerde yüksek lisans+ doktora gibi geçiyordu sanırım. Bu referans mektubu şu oluyor mesela siz bir üniversiteye doktora için başvurucaksiniz hoca referans mektubu gönderiyor sizin oraya girebilmeniz amaçli.
    Hoca olmak ise çok zor çünkü kontenjan az yani siz doktora bitince direkt gelip hoca olamazsınız büyük ihtimal. Öncesinde yapmanız gerekenler var diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.