Şimdi Ara

telsiz telefon wireless modemi etkiler mi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sorum çok saçma ve basit gelebilir ama lütfen dalga geçmeden cevaplayın

bazen telsiz telefonu odama getirip kurmak durumunda kalıyorum ve wireless hızımın inanılmaz düştüğünü düşünüyorum ama piskolojik mi anlayamıorum doğrusu...

wireless modemler ilk çıktığında çok net hatırlıyorum telsiz telefon un hattına sakın bağlamayın net hızını böler deniliyordu ama teknoloji artık ilerledi...

siz ne dersiniz ?? telsiz telefon hattına bağlanan wireless modemin net hızı bölünür mü ??

cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim...

• kardesım wıreless agları demır bloklar telsızler cep telefonları gıbı cıhazlar hızlarını yavaslatır ama o kadarda degıl psikoljik sanırrım bırazda
  • teşekkürler dostum cewap için
  • bende wi-fi cihazı ile kablosuz telefon makinesi çok yakın duruyordu.modemi kilitliyordu.bazen kopmalar oluyordu.uzaklaştırdıktan sonra problem kesildi.bence alakası var.
  • Evet etkisi var.Bizim şirkette ofiste de bütün telefonlar kablosuz.Wireless arasıra kendini kaybediyor
  • hmm... o zaman psikolojik değilmiş yau hissiyatım... etkisi warmış demek ki...
  • Sorun psikolojik değil.. Adsl modemimin hemen yanına telsiz telefonun baz istasyonunu koymuştum. Sonrasında hiç bir laptop kablosuz ağımı görememeye başladı. Uzaklaştırdım ve sorun düzeldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bakidoruk

Sorun psikolojik değil.. Adsl modemimin hemen yanına telsiz telefonun baz istasyonunu koymuştum. Sonrasında hiç bir laptop kablosuz ağımı görememeye başladı. Uzaklaştırdım ve sorun düzeldi.

Walla çok ilginç. Ama benim telsiz telefonla modemde dip dibe duruyo ama taa karşı sitedeki eleman bağlanıyo benim modeme. :))
  • sen konuşurken de bağlanabiliyor mu ??
  • Bildiğim kadarıyla wireless modemler 2.4ghz ile yayın yapıyorlar. Türkiyede telsiz kanununa göre satışı serbest olan telefonlar ise 1.8 1.9 ghz. Ancak kaçak yollarla gelen ve frekansı 2.4-5.8 hatta 6 Ghz olan yüksek çekim gücüne sahip telefonlarda var. Varsayım tabi ama telefonunuza bakın, eğer 2.4ghz ise modemi yakın mesafeden (base ünitesi tabii ve konuşurken) etkilemesi kuvvetle muhtemel. Diğer frekanslarda sorun yaşanmaması gerekir.
  • Zaten forumda birkaç kere başlık açılmıştı, telsiz telefon çaldığı zaman internet kesiliyor diye..Onun sebebi modem 2.4ghz de çalışıyor normalde ,telsiz telefon da aynı ghz de çalıştığı zaman bu sorun oluyor.Clarion'un da dediği gibi telefonda 2.4 ise yayını bozmayı bırakın, tamamen kablosuz ağın kopmasına bile sebep olabiliyor..

Bu arada enteresan birşey ekleyeyim.Evde aynı ghz.de çalışan bir mikrodalga fırın varsa o bile bu sorunlara sebep olabiliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 26 Şubat 2009; 16:57:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Zaten forumda birkaç kere başlık açılmıştı, telsiz telefon çaldığı zaman internet kesiliyor diye..Onun sebebi modem 2.4ghz de çalışıyor normalde ,telsiz telefon da aynı ghz de çalıştığı zaman bu sorun oluyor.Clarion'un da dediği gibi telefonda 2.4 ise yayını bozmayı bırakın, tamamen kablosuz ağın kopmasına bile sebep olabiliyor..

Bu arada enteresan birşey ekleyeyim.Evde aynı ghz.de çalışan bir mikrodalga fırın varsa o bile bu sorunlara sebep olabiliyormuş.

Tamamen kaılıyorum. Özelikle de 2.4 Ghz olayına..
  • telefonun nerden anlıcaz hangı frekansta çalıştıgına ?
    ve aradaki mesafe ne kadar olmalıdır ? benım modem ile telefon arasında 2 duvar .. bi arkadaşta mikrodalga fırın demıs... bızım telsız telefon mıkrodalganın uzerınde bı sorun olur mu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nc39

telefonun nerden anlıcaz hangı frekansta çalıştıgına ?
    ve aradaki mesafe ne kadar olmalıdır ? benım modem ile telefon arasında 2 duvar .. bi arkadaşta mikrodalga fırın demıs... bızım telsız telefon mıkrodalganın uzerınde bı sorun olur mu :)

Telefonu faturalı aldıysan bir sorun olacağını sanmam...
    Telsiz mikrodalganın üzerinde duruyorsa bence oradan kaldır başka biryere koy.
  • Yüksek frekanslı telefonların genellikle anteni oluyor. mesuthaksoy un dediği gibi faturalı aldıysan zaten olması gerektiği gibi 1,8-1,9 aralığında çalışıyordur. Benim evimde salonda wireless modemin üzerinde duruyor telsiz telefon. Hiç bir sorun da yaşamadım. Ama mikrodalga farklı olay. Bence de oradan kaldırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 10 Kasım 2009; 13:21:32 >
  • Ya bu mikrodalga ile ilgili ben çok şey okudum...İnsanların hiç aklına gelecek birşey değil ama oluyor.
    Özellikle mikrodalga fırın eski birşey ise tüm wireless bağlantılarını yaydığı RF dalgalarıyla altüst bile edebiliyor :)
    Mesela 15 dakika boyunca birdaha bağlanamıyorsunuz? :)))

Benim kablosuz modem + kablosuz telefon + mikrodalga fırın
    3lüsünden ikisine sahip arkadaşlara tavsiyem

modeminizin yayın yaptığı kanalın (1-11 arası olabilir) 6 ve 6dan düşük olmasına dikkat edin ve benim tavsiyem kanalı 1 olarak ayarlayın.Bu kablosuz telefon ve mikrodalga fırınlardan kablosuz bağlantınızı daha iyi koruyacaktır.

:)
  • şimdi mıkro dalga ve telsiz kafama takıldı..bunlar bırbırlerıne nasıl zarar verebilir ? yani verdiği zarar ne olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: nc39

şimdi mıkro dalga ve telsiz kafama takıldı..bunlar bırbırlerıne nasıl zarar verebilir ? yani verdiği zarar ne olur

Sanırım sorun telefonla konuştugunda olur aşırı cızırtı çıkarabilir...
  • Mikrodalga, telsiz, cep telefonu ve çanak sistemleri wireless'ı etkiler
  • Aslında Kablosuz modem kullanmak çok zararlı bunu haberler ,gazetelerde ve bilgisayar dergilerinde(Fazla bir anlatım yok tabi)Hepsi sölemekde fazlasıyla radyasyon yaymakda şuan benim odada yeni aldğm Telsiz telefon + modem var ama hiç böyle bir problem yaşamadım.Telefonu açtğmda da internetimi etkilemiyor .Ama odada Radyasyonu adeta FONDİP yapıyorum Bu gidişle fazla yaşamam sanırım Birde üstüne etraftaki BAZ istasyonlarıda şehir içinde fazlalaştı Resmen Silikon vadisine döndü antalya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkem0707 -- 23 Aralık 2009; 17:10:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.