Evde yaklaşık 5-6 yıl önce aldığım bir telsiz telefon var..bu aralar pili kısa sürede bitmeye konuşma yarıda kesilmeye başladı..bende normaldir bu kadar yıl iyi bile dayandı bu piller diye düşünerek 2 adet şarjlı pil aldım ve taktım..epeyce bir süre yeni pilleri şarj etti ama ne zaman kontrol etsem telefon açılmıyor..zaten ekrandaki yazılar da yoktu,sadece şarj ettiğini görebiliyorum..acaba telefonun şarj özelliğinde bir sorun mu var diyerek pilleri çıkartıp başka bir şarj cihazında şarj ettim ve telefona taktım ama durum aynı sadece şarj ediliyor gibi görünüyor pildeki enerji telefonu çalıştırmaya yetmiyor gibi..pilleri tekrar çıkartıp avometre ile ölçtüm canavar gibi şarjlı..pilleri başka bir cihaza taktım süper çalışıyor yani piller sağlam ve tam şarjlı görünüyor..yeni piller ile telefonun eski pillerini karşılaştırdım her ikisi de Rechargeable,NİMH ve 1.2V..tek fark eski piller 550 Mah. iken yeni piller 1000 Mah. acaba pil kapasitesi mi etkili oldu yeni pillerin telefonda çalışmamasına?
Bu konuda bilgisi tecrübesi olan dostların yanıtını bekliyorum.