Şimdi Ara

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
3
Favori
94.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müşteri hizmetlerini aramamdan 1 saat sonra falan cep telefonumdan beni aradılar. Kullandığım ZyXel modemde bir sorun olabileceğini söyleyerek, Pirelli modem ile değiştireceklerini söylediler. Pirelli modemin Zyxel olandan daha iyi olduğunu, kullandığım bağlantıyı daha verimli kullanabileceğimi söylediler. Zaten kayıtlarda Pirelli modem kullandığım yazıyormuş. Yüksek hızlarda Pirelli modem veriyorlar herhalde. Hafta içinde değişimi gerçekleştirirler umarım. Sonucu yazarım. Bakalım şu övdükleri Pirelli modem nasılmış. Markası felaket, kendisi iyi olsa bari
  • Sorun modem (daha doğrusu router) resetlenmesi ise büyük ihtimalle router arızalı olabilir. Çünkü modem dediğiniz şey, WAN bağlantısını LAN'a dönüştürüp birden fazla makinaya dağıtmaya yarayan basit bir router. Evinize gelen network kablosunu direkt PC'ye bağlayıp kesintileri öyle gözlemlemenizi öneririm.
  • Bugün direk bağlantı denemesini yapmama fırsat bulamadan görevli arkadaş geldi ve kullandığım Zyxel modem ile Pirelli modemi değiştirdiler. Pirelli modem, gerçekten markası gibi bir modem. Dev gibi, lastik benzeri ve mukavva kutuda geldi. Quiknet'in kendi ürettirdiği bir modem olduğu belli. Daha kalitesiz duruyordu ama hız testleri daha iyi çıktı. Sanırım bu modem gerçekten de söyledikleri gibi Zyxel'e göre bağlantıyı daha verimli kullanmamızı sağlıyor. Ayrıca bu modem aynı zamanda ADSL modem. Üzerinde 2 USB, 2 telefon girişi, ADSL girişi, 4 port, power düğmesi falan var. Karman çorman bir modem. Bakalım ne olacak..
  • kullanım kolaylığı açısından zyxel'e göre arayüzü nasıl??
  • quote:

Orjinalden alıntı: DHArcadia

Su Pirelli marka alet hangisi bu sitedekilerden?
    http://www.pirellibroadband.com/web/products-solutions/access-products/default.page

Tellcom QuikNet Kullanıcıları: Sorunlar, Çözümleri ve Teknik Paylaşımlar

bundan...

• quote:

Orjinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

kullanım kolaylığı açısından zyxel'e göre arayüzü nasıl??

Arayüz konusunda Zyxel daha süslü gibi ama bence Pirelli daha iyi. Port yönlendirme yaparken P2P programlarına özel ön tanımlı ayarlar seçilebiliyor. Ayrıca "Ben bir P2P Kullanıcısıyım" gibi bir profil de ayarlanabiliyor. Bu durumda hattın önceliğini o programlara atayabiliyorsunuz. Veya sadece oyunlara öncelik tanıyabiliyorsunuz. Arayüz ve modem özellikleri çok iyi.

Pirelli modemde arayüz Türkçe değil. Dil seçenekleri arasında da Türkçe yok. Zyxel'de var mıydı onu hatırlamıyorum ama bazı kullanıcılara problem yaratabilir.
  • İki cihazı da yakından tanıma fırsatı bulmuştum. Pirelli router çok adi bir router gibi duruyor, fakat VoIP, QoS ve NAS özellikleriyle Zyxel'e göre çok daha fonksiyonel bir router. Menüler olabildiğince basitleştirilmeye çalışılmış, fakat yine de Zyxel'e göre oldukça karmaşık. İki router'ın da model numaraları aklımda olmadığı için web sitelerini yollayamıyorum. Yalnız bir sorun var ki o da Pirelli router WPA-PSK şifrelemede 8 karakterden fazla şifre kabul etmiyor. Firmware güncellemesine rağmen sorunu aşamamıştım.

Not: Quiknet kullanıcısı değilim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Twister

İki cihazı da yakından tanıma fırsatı bulmuştum. Pirelli router çok adi bir router gibi duruyor, fakat VoIP, QoS ve NAS özellikleriyle Zyxel'e göre çok daha fonksiyonel bir router. Menüler olabildiğince basitleştirilmeye çalışılmış, fakat yine de Zyxel'e göre oldukça karmaşık. İki router'ın da model numaraları aklımda olmadığı için web sitelerini yollayamıyorum. Yalnız bir sorun var ki o da Pirelli router WPA-PSK şifrelemede 8 karakterden fazla şifre kabul etmiyor. Firmware güncellemesine rağmen sorunu aşamamıştım.

Not: Quiknet kullanıcısı değilim :)

Evet bence de. Adam ilk kutudan çıkarttığında, aleti görünce endişelendim. Ayrıca Pirelli markasının Lastik olan Pirelli markasıyla aynı logoda olduğunu görünce daha bir endişelendim. Neyse ki ilk hız testinde beklediğimden daha yüksek sonuç alınca rahatladım. Görünüş olarak çok adi gerçekten de ama özellik olarak oldukça iyi. Gerçi benim için özellik hiç önemli değil. Kesintiler olmasın, performans da iyi olsun yeter. Yoksa diğer özellikleri kullanmayacağım nasıl olsa.

ZYXEL ROUTER SAYFASI

PIRELLI MODEM OZELLİKLERİ GÖSTEREN PDF

• bu arada benim router de biraz önce reset attı...

nazar mı değdirdik nedir!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 1 Eylül 2008; 18:10:39 >
  • quote:

bu arada benim router de biraz önce reset attı...

Nadiren de olsa bu tür şeylerin olması doğaldır. Sık olmasın da. Ben reset atmasından değil, şu ufak kesilmelerden şikayeçi idim. Şu ana kadar olmadı ama birkaç gün deneme yapmadan kesin birşey söyleyemem.

Sorun devam ederse sen de Pirelli modem talep edersin.
  • Pirelli modem, nazar değmesin, tıkır tıkır çalışıyor. Ne bağlantı kesilmesi oldu ne de modem resetlenmesi. Umarım bu mesajı yazınca olmaz Gayet memnunum bu modemden, iyi ki değiştirmişim
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

Pirelli modem, nazar değmesin, tıkır tıkır çalışıyor. Ne bağlantı kesilmesi oldu ne de modem resetlenmesi. Umarım bu mesajı yazınca olmaz Gayet memnunum bu modemden, iyi ki değiştirmişim

Pirelli modem değil, routerdır. Teknik olarak routerlarda bağlantı kesilmesi olmaz, router'da 2 şey mümkündür, çalışmak ve bozulmak. Bozulan da fiziksel olarak bir hata olma durumunda bozulur. Karşıdan gelen bağlantıda sizin routerın bağlantıyı kesme gibi bir durumu yoktur. Bağlantı kesiliyorsa, aşağıdaki switch den ve ya başka bir sorundan kaynaklıdır, kullanılan router değil.

• Zyxel bir router idi ama Pirelli'nin ADSL desteği ve girişleri de var. Kapsamlı bir alet. Keşke sadece onlardan verseler kullanıcılara. Zyxel eski sanırım. En yeni firmware'i bile 1 yıllıktı. Ama Pirelli Şubat 2008'de üretilmiş. En azından bendeki öyle.

Ben Zyxel ile çok sorun yaşamadım aslında ama başlığın ilk mesajında da bahsettiğim kesintiler oluyordu. Bu direk bağlantının kesilmesi gibi değil, bir anda sitelere ulaşamama gibi bir durumdu. DNS sorunu gibi yani. Pirelli geldiğinden beridir böyle bir sorun olmadığına göre, demek ki sorun Zyxel'deymiş. Çünkü apartmanın çatısına yerleştirilen alete bir müdahele olmadı. Gelip direk modemi değiştirdiler ve sorunlar ortadan kalktı. Belki de Zyxel'de fiziksel bir sorun vardı, bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 2 Eylül 2008; 21:55:49 >
  • quote:

bu arada benim router de biraz önce reset attı...

Sorun tekrar etti mi?
  • quote:

Zyxel bir router idi ama Pirelli'nin ADSL desteği ve girişleri de var. Kapsamlı bir alet. Keşke sadece onlardan verseler kullanıcılara. Zyxel eski sanırım. En yeni firmware'i bile 1 yıllıktı. Ama Pirelli Şubat 2008'de üretilmiş. En azından bendeki öyle.

Ben Zyxel ile çok sorun yaşamadım aslında ama başlığın ilk mesajında da bahsettiğim kesintiler oluyordu. Bu direk bağlantının kesilmesi gibi değil, bir anda sitelere ulaşamama gibi bir durumdu. DNS sorunu gibi yani. Pirelli geldiğinden beridir böyle bir sorun olmadığına göre, demek ki sorun Zyxel'deymiş. Çünkü apartmanın çatısına yerleştirilen alete bir müdahele olmadı. Gelip direk modemi değiştirdiler ve sorunlar ortadan kalktı. Belki de Zyxel'de fiziksel bir sorun vardı, bilmiyorum.

Peki adsl desteği var diyorsunuz, port var diyorsunuz. Peki ADSL hattına takıp test ettiniz mi? Ettiyseniz çalıştı mı? Pek sanmıyorum neden mi çünkü bu tarz modem/routerlar baskı devre şeklindedir pcbleri ayarlanır belki 1-2 ek parça takılır RJ11 portu gibi, fakat mühendislik ücreti ödenmez, FW olarak kısıtlanır bazı şeyleri. Böylelikle aynı board ile birden çok işlevi gören alet yapabilirler. Maliyeti de 1 tane cihaz üretmiş gibi olur.

• Vallaha ben kullanım klavuzunun yalancısıyım. Bir de arkadaki girişlerin ve bir de modem arayüzünün Çünkü şu anda baktığımda WAN ETH yeşil connected görünürken, DSL kırmızı down görünmekte. Ayrıca alette 2 USB girişi, printer çıkışı, 3 telefon girişi ve DSL girişi var. İşin en güzel yanı, alette açma/kapama tuşu var. Uzun zamandır kullandığım modemlerde power tuşu yoktu. Çok sevindim görünce
  • quote:

Vallaha ben kullanım klavuzunun yalancısıyım. Bir de arkadaki girişlerin ve bir de modem arayüzünün Çünkü şu anda baktığımda WAN ETH yeşil connected görünürken, DSL kırmızı down görünmekte. Ayrıca alette 2 USB girişi, printer çıkışı, 3 telefon girişi ve DSL girişi var. İşin en güzel yanı, alette açma/kapama tuşu var. Uzun zamandır kullandığım modemlerde power tuşu yoktu. Çok sevindim görünce

Yurtdışından bir mal geldiğinde telekomünikasyon ile ilgili modem, router vsvs. gelince garanti belgesi ve ya muafiyet belgesi zorunlu. Garanti belgesi için, en azından cihazın temel özelliklerinin çevrilmesi gerekiyor. İşte bu yüzden kullanım klavuzunda böyle yazıyor.
    Peki size sorarım, siz Türkiye'de hangi modemin arkasında DSL + 3 tane telefon girişi/çıkışı gördünüz? Acaba hiç mi düşünmediniz yurtdışında kullanılan sisteme uygun olacağı, Türkiye'ye uygun olmayacağı...

• Kullanma klavuzu zaten ürünün orjinal sitesinden alınma. Sen de girip bakabilirsin. Ayrıca IPTV falan desteği de varmış. ADSL de desteklediğine göre, demek ki bu bir modem. Ha ben modem özelliğini değil, router özelliğini kullanıyorum. O ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 2 Eylül 2008; 22:22:39 >
  • Şu ana kadar herhangi bir bağlantı sorunu yaşamadım. Gözlemlediğim tek sorun CS:Source'ta internetteki serverları aratırken bağlantının otomatik olarak bir anda kilitlenmesi oldu, 1 2 dk sonra net geri geliyor fakat o zaman boyunca ne sayfa açıyor ne de başka bir şey yapılıyor. Bunun dns den kaynaklanmadığına eminim. Zyxel router kullanıyorum ve sanırım bu sorun routerın max tcp connections ayarlarından kaynaklanıyor gibime geliyor. Bölge ataşehir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.