Şimdi Ara

Televizyon sesini sinema sisteminden almak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Ben televizyon hoperlörlerinden gelen sesi birazcık eski bir ev sinema sistemimden almak istiyorum.

Televizyonum: SAMSUNG UE32C6500
    Ses sistemim: Pioneer VSX-609 RDS, iki büyük kolon, iki küçük hoparlör.
    Optik kablo:http://www.teknosa.com/urunler/110271151/philips-swa4303s-optik-kablo

Bugün acemilikle teknosaya gittim ve evimdeki televizyondan aldığım sesi ses sistemimden almak istediğimi söyledim. Bana yukarıda linkini verdiğim optik kablodan verdiler. Eve gelip bir ucunu televizyona bir ucunu ses sistemime taktıktan sonra televizyon hoparlörünü harici hoparlör olarak seçmeme rağmen ses alamadım. Acaba neyi yanlış yapıyorum yönlendirebilirseniz çok memnun olurum. Bu arada televizyonuma normal (dsmart veya digitürk değil) uydu alıcısı (scart ile) ve playstation 3 (hdmi ile) bağlı. Ben playstation ı kullanırken de uydu yayını izlerken de televizyonumdan gelen sesi ses sistemimden almak istiyorum. Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba? Kendi yaptığım bağlantı ve ses sistemime/televizyonuma ait giriş çıkışlar aşağıda görüldüğü şekildedir. İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.

Dipnot: Fotoğraflarda ses sisteminin ekranında görüldüğü gibi vcr modunda durmuyor cihazım ben sesi almaya çalışırken bütün tuşlara bastım açıkçası öyle kaldı en son

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toysoLdier(V) -- 27 Ağustos 2014; 3:51:27 >

• toysoLdier(V) kullanıcısına yanıt
    Aslında bağlantınız doğru. Sanırım Avr üzerinde optik ses girişini tv, DVD, cbl/sat gibi bir seçeneğe atamanız lazım. Bu şekilde Avr üzerinden seçtiğiniz giriş üzerinden Tv'ye bağlı kaynakların sesini alabilirsiniz. AVR'nin ayarlar menüsünden girişler kısmını biraz kurcalamanız lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Affınıza sığınarak avr nin ne olduğunu bilmediğimi söylemek istiyorum Ancak tahmin ettiğim kadarıyla ses sisteminin kontrol panelinden bahsediyoruz. Eğer doğru anlamışsam nasıl bir ayar yapmam gerektiğini daha detaylı belirtebilir misiniz dün kurcaladım biraz ancak görüldüğü üzere elim boş kaldı yine.

Evet Pioneer'ın ana kontrol ünitesine Avr deniliyor (Audio video receiver).

Pioneer hiç kullanmadığım için menüde tam olarak nereye girmeniz gerekiyor bilemiyorum. Ama input, assignment tarzı biryerler olmalı. Oralardan ayarlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Manuel'de 38.sayfada optik bağlantı vs ile ilgili bilgiler var
    http://docs.pioneer.eu/Manuals/VSX_609RDS_ARB7215_manual/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 27 Ağustos 2014; 9:51:59 >
  • Optik kablonun tam oturduğundan emin olun. Bazı kabloların oturması için biraz zorlama gerekebiliyor!!!!

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi kablo bağlantılarımda bir sıkıntı yokmuş AVR nin modunu CD'ye aldıktan sonra signal select kısmını analogdan digital e getirince sorunum çözüldü, teşekkürler yardımlarınız için
    Sorununuzu çözmenize sevindim. Keyifle kullanmanız dileğiyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.