Şimdi Ara

Televizyon Kanalları Bozuldu? (Bozuk CD gibi görünüyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu açmıştım ama bakan olmadı, birde buraya açıyorum..
    http://forum.donanimhaber.com/m_111016483/f_//tm.htm#111016483

Arkadaşlar forumda yeniyim, biraz araştırdım ve en uygun konu bölümü olarak burayı bulabildim.
    Sorunum şu; eski vestel marka tüplü bir televizyonum var, uydu olarak goldmaster ın arkaya takılan ufaklardan kullanıyorum.
    Bir akşam eve geldim ve tüm kanallar bozuk CD gibi takıla takıla göstermeye başlamıştı. Arada "sinyal gücü az!" hatası veriyordu.
    2-3 gün bekleyeyim, belki sinyaldendir diye düşündüm.(Bu konu hakkında hiç bir bilgim yok tabi, amatörce)
    Dün akşam kanallar 20:00 - 22:00 arası normale dönmüştü, sonra yine bozulmalar başladı. Şuanda tüm kanallarda sinyal zayıf diyor, sadece dini kanallar ve kanaltürk çekiyor.

Bunun nedeni nedir? 70 dairelik apartmanda oturuyorum benden başka kimsede böyle bir sorun yok.
    Televizyon, uydu konusunda bilgisi olan arkadaşlar, yada böyle birşey başına gelen arkadaşlar bu durumu nasıl çözdüğünü paylaşırsa sevinirim.

Açıkçası bir televizyoncu çağırmadan önce sorunun benden kaynaklı olup olmadığını, birde kolay birşeyse kendim yapmak istediğim için buraya yazıyorum.

Konu yanlış yerde açıldıysa yönlendirirseniz sevinirim, teşekkürler.

• Cihaz sinyal düşük diyor ve bu sorun apartmanda yalnızca sizde var ise sizin yapabileceğiniz

Duvardaki prizden (sanırım prizden yayını alıyorsunuz) cihaza gelen kabloyu kontrol edin. Kablo ile cihaz arasında sinyal kaybı yaşıyor olabilirsiniz.
  • Merhaba,
    Hocam cevabınız için teşekkürler, ben baya bir cevap gelmeyince internetten araştırdım, tekrardan fabrika ayarlarına döndürdüm uydumu, bu arada uydu markamıda öğrendim; goldmaster değilmiş, Hometech neo gold 105 'miş.
    Fabrika ayarlarına döndürdükten sonra yine olmadı, LNB kablosunu (yanılmıyorsam bu beyaz içi tel kablo LNB kablosu oluyor) kısalttım. Yaklaşık 1-1,5 metrelik kabloda sinyal gücü %50'lerde, sinyal kalitesi %10-20 arasındaydı.
    Kısalttıktan sonra sinyal gücü ve kalitesi %0'a geldi.

Sanırım bu kablonun uzun olması gerekiyor düzgün sinyal alabilmek için. Daha önce bir elektrikçi yada televizyoncunun öyle dediğini hatırladım..

Deneyimlerime göre şuanda bana en az 2metrelik bir LNB kablosu gerekiyor, ki sinyal gücümü arttırabileyim.
    Bu konuda yanlışım varsa yada yapabileceğim daha doğru birşey yazarsanız sevnirim..

• Tam aksine kısa kablo her zaman daha iyidir. Ama 1.5 m 2 m arasındada fark hemen hemen olmaz. Ama yinede siz kabloyu kısa tutun.

Bence ya kablonuzda sıkıntı var ya da bağlantıları yeterince iyi yapamıyorsunuz. Kablonun + ve - uçlarının temas ettiğinden emin olun. Bazıları kabloyu soyarken dış püsküllü - ucu
    tamamen kesiyor veya bir iki tel dışında başka bir şey bırakmıyor. Buna dikkat edin. Eksi uç (püsküllü olan) geriye doğru kablonun aşağısına doğru çekip kablonun ucuna
    takacağınız konnektöre tam olarak temas etmeli.

Emin değilseniz anten malzemeleri satan bir yere yeterli uzunlukta bir kabloyu uçlarıyla beraber yaptırın.
  • Üstad biraz daha açıklayabilirmisin?

LNB kablosunun bir ucunu normal olarak kesip püskül bırakmamam mı gerekiyor?
    Yani bir uç püsküllü (priz yerine takılan) bir uç püskülsüz (uydu alıcısına takılan) mı olması gerekiyor?
    Dediğiniz gibi püskülleri iki tarafında uzattım ve sinyal gücü %60 larda şuanda. Ama sinyal kalitesi %3-5 arası gidip geliyor..

İnternette gördüğüm videolarda milletin siyal gücü/siyal kalitesi %80-90 larda.. :)
  • iki tarafta aynı olacak. En iyisi bir video bulayım.

https://www.youtube.com/watch?v=lSS7aDRl09I
  • Teşekkürler, aynı şekilde yapmıştım ama dediğiniz gibi kablonun ucundaki demir örgüyü daha uzun bırakarak temas ettirmeyi deneyeceğim, tekrar yazacağım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya aynı sorun bende de var... kanallar bendede eskiden çok iyi çekiyodu.. şimdi çoğu kanal ya göstermiyo yada ekranda şerit şeklinde takılarak görüntü bozuk gösteriyo.. eğer sorunu çözemezsem tivibu alacam veya ıptv bağlayacam eve.. sorunun çözümünü bulan olursa allah rızası için banada haber versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkaya1966

ya aynı sorun bende de var... kanallar bendede eskiden çok iyi çekiyodu.. şimdi çoğu kanal ya göstermiyo yada ekranda şerit şeklinde takılarak görüntü bozuk gösteriyo.. eğer sorunu çözemezsem tivibu alacam veya ıptv bağlayacam eve.. sorunun çözümünü bulan olursa allah rızası için banada haber versin

Çanak ayarsız olabilir, kablo eski ve uzunsa sinyal kaybı olur, kablo uçlarında temassızlık varsa sinyal kaybı yaşanır.

İlk etapta uydu alıcınızın lnb in kısmına giren kabloyu kontrol edin. Konnektörden kabloyu çıkararak kablonun ucundan bir miktar kestikten sonra tekar takın. Çanak anten erişebileceğiniz bir konumdaysa aynı kablo kısaltma işini lnbnin ucuna giren kablo için de yapın. Buradaki amacımız kablo uçlarını yenilemek. Buna rağmen olmuyorsa çanak anten ayarsız olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uydu alıcın bozuk olabilir

• ilkaya1966 İ kullanıcısına yanıt
    Eğer bendeki sorunla tıpa tıp aynı ise, gidip kaliteli bir LNB kablosu aldım, uçlarını özenle hazırladım (Bilmiyorsanız aldığınız yere rica edebilirsiniz), onu taktım. Sinyal gücü neredeyse 2 katına çıktı. Yanlız yine bozuk görüntü devam etti.
    Sonra apartmanda 1 yada 2 kişide de aynı problem olduğunu öğrendim. (70 dairelik apartman olduğu için öğrenmem uzun sürdü.)

Bir baktım daha önce bizim apartmanın uydu sistemini kuran adam apartmandan giriyor, söyledim durumu, daire kaçtı sizin dedi, yukarıdan birşeyler yaptı ve düzeldi.. Bu çanağın bi zımbırtısı bozulmuş, sanırım onu düzeltti. Söylemişti ama unuttum :)
    Birde kişisel bir tahminim var;
    Yukarıda yayınların nasıl dağıtıldığını tam olarak bilmiyorum. Düşündüğüm kadarıyla ana hat var, her daire için ayrı ayrı bu ana hattan LNB kablosu duvarların içinden geçerek geliyor. İşte bu ana hattan ayrılma noktasında problem olduğunu düşünüyorum, ve tahminim bunu düzeltmiştir.

• Cevap veren arkadaslara teşekkür ederim... Canak anteni iptal ettim tivibu aldım rajat ettim... Sikinti5olursa artık tivibu düşünsün

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.