arkadaşlar apartmanda 2 alt komşumla ortak adsl i kullanıyoruz ve bugün ihbarname geldi kaçak kullanıyomuşuz diye sizce böyle bişey olurmu ya ? bu yasakmı ?
bence burda çıkaracağımız bişey var heryerde fazla konuşmiycaz ben komşumlan ortak kullanıyorum gibi
7.Maddeyi iyi okuyun arkadaşlar.Orada demek istenen eğer tespit edilirse Sözleşme Fesh edilir.Ve Kullanan kişinin kullandığı dönem kadar senin faturaya ek olarak onun faturasınıda sen ödersin(yani sözleşme sahibi) demektir....
quote:
Orjinalden alıntı: BAR@N
Saçma ama yasak. Wireless kullanımını nasıl denetleyeceksin diye sormak lazım telekoma. Ben sınırsız kullandığım için wireless şifreleme olayını başlarda önemsememiştim. Daha sonra güvenlikle ilgili sorunlar yaşayınca şifre korumalı yapmayı öğrendim. Şimdi ben bu şifreyi 3-5 komşuma dağıtsam senin yaptıın işten farkı ne anlamıyorum. Kaçak kullanımın tespiti için illaki kablonun görülmesi mi gerek?
güzel bir cevap
quote:
Orjinalden alıntı: ontan
komşuya
koptum yaw
benimde aklıma şu geldi bi aranette görmüştüm teknik arkadaşlarda bilir elektrik hattı üzerinden lan.. evet öyle bişey vardı ethernetin bi ucunu hub yada modemdeki hub a diger ucunu elektrikprizine takıyoruz(tabi arada bi aparat var adaptör şeklinde)aynı apartman ve mahallede kısaca aynı şebekeden beslenen hatta ethernet baglı gibi ag kurulabiliyor hadi bakalım telekom buyur buradan yak..... bu arada telekomda çalışanlara 2048 sınırsız aylık 30 ytl tanıdık varsa yakınlarda bi hat çekelim
yaw bunuda gördümya pes diyom artik
Yasak, sözleşmeye göre de Telekom bağlantıyı kesip bir daha o eve bağlantı vermiyor.
Sömürücüler sanki çok kaliteli bir hizmet veriyorlarmış gibi birde ihbarname gönderiyorlar rezil herifler.
ortalama 160ytl +kdv isteyen telekomcu yakalasın hadi bakalım muhahahaha
Tamam da bu adaptörleri kullanmak çoook da pratik olmuyor: verici adaptörün takıldığı şehir şebekesi fazı ile alıcı(lar)ın takılacağı faz, AYNI FAZ olmak zorunda!... Öteki türlüsü; çek kabloyu çekebildiğin kadar (100metre içinde kalabilmek şartıyla...)
burada yasak diye bas bas bağırdıkk.olsa herkes paylaşacaktı ortaklaşa olacaktıı ama kimse cesaret edemedi etse bile...korkakorka yaptıı
hayrlı olsun
quote:
Orjinalden alıntı: ermanpac
Yasak, sözleşmeye göre de Telekom bağlantıyı kesip bir daha o eve bağlantı vermiyor.
eee peki nasil anliyolarki 2 kişinin baglandigini?
Anlamıyorlar, mesela ben 2 yıldır kullanıyorum.
Ama anlarlarsa sakat..
Geçenlerde bi arkadaşa misafirliğe gittik.Adamın biri adsl faturasından tasarruf için kapıya internet isteyen varsa ücreti bölüşmek kaydıyla buradan alabilir diye yazı yapıştırmıştı.
bi evin odasında diğer odaya çekmek bile yasak...hapse girmek falan olmazda büyük ihtimalle ağır bir para cezası verirsin geçmiş olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: subzero_eren
bi evin odasında diğer odaya çekmek bile yasak...hapse girmek falan olmazda büyük ihtimalle ağır bir para cezası verirsin geçmiş olsun.
Bildiğim kadarıyla bu kadarı yasak değil!... Zaten kimsenin kolay kolay evinize geleceği yok; gelse de "ben evde ağ (network) kurdum -- kablolu ve/veya kablosuz olarak; size n'oluyor" der kapıyı suratlarına çarparsınız. Ama komşu kata/daireye kablo atmak yasak...
quote:
Orjinalden alıntı: mafaky
quote:
Bildiğim kadarıyla bu kadarı yasak değil!... Zaten kimsenin kolay kolay evinize geleceği yok; gelse de "ben evde ağ (network) kurdum -- kablolu ve/veya kablosuz olarak; size n'oluyor" der kapıyı suratlarına çarparsınız. Ama komşu kata/daireye kablo atmak yasak...
yaa bende kesin emin değilim ama daha önce araştırmıştım yasaktı...sen bi araştır istersen,istersen telekomu ara sor çünkü ben telekom elemanından duymustum...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: mafaky
quote:
yaa bende kesin emin değilim ama daha önce araştırmıştım yasaktı...sen bi araştır istersen,istersen telekomu ara sor çünkü ben telekom elemanından duymustum...
Öyle birşey yok..Neden derseniz,geçen ay telekomdan bir adam geldi eve,modem bozulmuştu...
Adam baktı 3 kişi odalara kablo çekmiş(1 tanesi pencereye gidiyo,yani komşu ev ) hiçbir şey demedi,hatta bi portunuz boş kalmış diye espri bile yaptı kendince
quote:
Orjinalden alıntı: kyle007
Öyle birşey yok..Neden derseniz,geçen ay telekomdan bir adam geldi eve,modem bozulmuştu...
Adam baktı 3 kişi odalara kablo çekmiş(1 tanesi pencereye gidiyo,yani komşu ev ) hiçbir şey demedi,hatta bi portunuz boş kalmış diye espri bile yaptı kendince
Tamam da bu durum o Telekom'cunun iyi niyeti, umursamazlığı olabilir; yine derim ki kimse şansını fazla zorlamasın. Dubleks, tripleks evinizin diğer katlarına kablo çekmek Telekom'ca suç değil ama alt/üst daireye, yandaki komşuya kablo çekmek "suç"!...
ee arkadaşlar ben şimdiki gibi ayrıntılı bi sözleşme imzalamadım. sözleşmemde de öyle şimdiki gibi 3 sayfa dolusu maddeler yoktu yarım sayfa bişi o kadar. peki bana karşı ne yapacak