Şimdi Ara

Telefonuma letgo yükledim ve sonra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlanlara bakmaya başladım. tam yarım saat boyunca listeyi aşağıya doğru ilerlettim. ilanların %90 ı telefon. önüne gelen telefonunu satılığa çıkartmış. ilan listesi daha devam ediyordu ve bu liste sadece yaşadığım şehre ait. toplum olarak çok bilinçsizce tüketiyoruz. o telefonlara sıfır alırken ortalama 200 euro verildiğini farzedersek ülkenin kaybettiği dövizi bir düşünün. Gelişmekte olan bir ülkede bir iphone diye 3000 tlyi gözden çıkaran bir nesille nereye kadar gelişebiliriz bilemiyorum. Sizce ne olur bu gidişin sonu?

• ailemin ekomomik durumu iyi olmasına rağmen aLdığım her telefonu hurda olana kadar kullanıyorum
    iphone 5S gold'um 3.senesini bitirmek üzere ve hala hiç bir sorunu yok
    çevremde maddi durumu bizimki kadar iyi olmayanlar iphone'un her yeni telefonu çıktığında alıyorlar
    insanlar ayaklarını yorganına göre uzatsalar zor olan şartlar daha zor bir hale gelmez bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURQUOIS3 -- 25 Mart 2017; 19:28:10 >
  • TURQUOIS3 T kullanıcısına yanıt
    gerçekten zengin olsan ip7 alırdın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PresidentBerke

istediğini düşünebilirsin
  • eed bu yüzden vestel almalıyız çünkü yerli malı en iyi telefon bence venüs
  • Note3u o siralar yeni cikmisti sanirim.2000 liraya almistim 2013de 4 sene oldu hala kullaniyorum pil disinda sorunu yok hala kullaniyorumPilde cikar degistir pil zaten bi ara degistirmem lazim.Telefon ölene kadar veya 5g cikana kadar kullanmayi dusunuyorum bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 25 Mart 2017; 19:33:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

Note3u o siralar yeni cikmisti sanirim.2000 liraya almistim 2013de 4 sene oldu hala kullaniyorum pil disinda sorunu yok hala kullaniyorumPilde cikar degistir pil zaten bi ara degistirmem lazim.Telefon ölene kadar veya 5g cikana kadar kullanmayi dusunuyorum bunu.

Ne güzel almışsınız 4 senedir faydalanıyorsunuz. herkes ihtiyacı ölçüsünde almalı, zaten ona bir lafım yok ama bu tür şeyleri fayda sağladığı halde modası geçti diye değiştirmek doğru değil. heleki ülkeye döviz girişinin oldukça az olduğu şu dönemde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çekilin Ben Baytarım

quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

Note3u o siralar yeni cikmisti sanirim.2000 liraya almistim 2013de 4 sene oldu hala kullaniyorum pil disinda sorunu yok hala kullaniyorumPilde cikar degistir pil zaten bi ara degistirmem lazim.Telefon ölene kadar veya 5g cikana kadar kullanmayi dusunuyorum bunu.

Ne güzel almışsınız 4 senedir faydalanıyorsunuz. herkes ihtiyacı ölçüsünde almalı, zaten ona bir lafım yok ama bu tür şeyleri fayda sağladığı halde modası geçti diye değiştirmek doğru değil. heleki ülkeye döviz girişinin oldukça az olduğu şu dönemde.

Doğru telefon bozuk ve eski değilse degistirmeye gerek yok boşa para israfı ancak trilyonlari olan zengin olsam yılda 1 telefon degistirirdim.

• hocam işte ikinci el mal kullanıyoruz dışardan girmiyor yurt içinde eritiliyor şimdi o adam benden almasa gidip sıfırını alacak haksızmıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • General Mobile yi 3 sene kullandım

Düştü üstünden araba geçince kırıldı

Şimdi j7 kullanıyırum

• @TURQUOIS3
    Tebrik ederim keşke herkes sizin gibi yapsa.

@PresidentBerke
    Zengin olsam ve yeni bir telefona ihtiyacım olsa iphone7 alırdım. fakat bir sene sonra 8 çıktı diye gidip onu almazdım. Bir telefon ortalama 6 sene hizmet verir. Ayrıca bu mesajı 2006 model laptoptan atıyorum. ufak tefek arızaları da olsa bana hala hizmet veriyor.
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
    Hocam 23 aylık çok sevdiğim note3üm birkaç hafta önceekranı bozulmasa ben de kullanacaktım :( gerçekten çok iyi bir telefon,stabil,ekran tam istediğim boyutta.İşte 2 sene çok kez düşürdüm bir şey olmadı en son talihsizlik işte alt tarafı çarptı yere.Havada tekme atsam belki de bir şey olmazdı halıya falan atsam.Note 3 şöyle 1200 tl ye falan bulsam sıfır direk alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Et Ekmek Ketçap

hocam işte ikinci el mal kullanıyoruz dışardan girmiyor yurt içinde eritiliyor şimdi o adam benden almasa gidip sıfırını alacak haksızmıyım?

kesinlikle haklısınız sizin onu almaya çalışmanız duyarlılığınızı gösterir ama ben satanları eleştiriyorum. tahmin ediyorum ülkede 20-30 milyon civarı telefon vardır böyle. bir telefonu 6 sene idare etmek yerine 1-2 senede yenilemeye kalkmak ülke ekonomisine ciddi bir yük oluşturuyor. çünkü ithal edilen ürünler sırf telefondan ibaret değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

Hocam 23 aylık çok sevdiğim note3üm birkaç hafta önceekranı bozulmasa ben de kullanacaktım :( gerçekten çok iyi bir telefon,stabil,ekran tam istediğim boyutta.İşte 2 sene çok kez düşürdüm bir şey olmadı en son talihsizlik işte alt tarafı çarptı yere.Havada tekme atsam belki de bir şey olmazdı halıya falan atsam.Note 3 şöyle 1200 tl ye falan bulsam sıfır direk alırım

Inanirmisin telefonumu sert bir zemine daha hic dusurmedim 4 senedir.Sadece haliya falan 2-3 kez dusmustur.

• Konuyu açan olayı yanlış anlamış veya bilmiyor!!

Şuan AKP=Erdoğan=Devlet iPhone 7 den 1500 TL vergi alıyor dünyanın hangi ülkesinde böyle vergi alınmaz..

Fiyat 4000 TL değil 2500 TL ediyor fiyat evet pahalı ve oradaki gibi değil Türkiye'de olması gereken 2000 TL

Yurtdışında çalışan biri 1500-1800 euro/Dolar kazanan adam o iPhone 900 dolar Maximum yani yarım maaşla alınabilir ama Türkiye'de asgari ücret 1400 TL iken o telefon 700 TL veya 1400 TL olmuyor otv-kdv-toptanci her önüne gelen vergi kar payı ekliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TURQUOIS3

quote:

ailenin durumu iyiyse dhde napıyon ben parasızlıktan aclıktan karnımın gurultusunu dh ile azaltıyom
  • Bir ülkenin kendi malı olması için 60/70% parçası o ülkede üretilmiş olması gerekiyor..

Peki Vestel-Casper-Turkcell neresi yerli?

*Şarj aleti mi?

*Pil yerli üretim mi?

*Telefon kapağı mı Türkiye'de üretiliyor?

Not;

Anakart-islemci-ram-hafiza-kamera-kart skoru hesaplı olması açısından tek parça veya tek yerden çıkıyor 100% Türkiye'de üretilmiyor buna eminim!!!

Yani Vestel-Casper-Turkcell yerli malı herkes onu almalı kullanmalı masalı inanmayın

Ha şu var 1000-1500-2000 TL fiyata Asus-Huawei-Lenovo almak yerine bu markalar almak için tek sebebi daha makul fiyata ucuz özellikleri bol sunması gerekir!!!

3 GB RAM-32gb hafıza-3000 mah pil-full hd ekran-onde 8 mp-arkada 16 MP kamera olsun 500-800 TL yeterli

Ama yıllarca piyasada olan ve ürünü kendisi üreten Huawei-Asus-Lenovo -Lg almak varken kusura bakmasın kimse ben Vestel-Casper-Turkcell telefona 1000-1500-2000 TL verenin aklına şaşarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. eneox

quote:

Orijinalden alıntı: TURQUOIS3

quote:

ailenin durumu iyiyse dhde napıyon ben parasızlıktan aclıktan karnımın gurultusunu dh ile azaltıyom

depresyondayım,boşluktayım

• Dış Ticaret açığı gelişmekte olan ülke ekonomisi için çok ciddi bir risk teşkil eder. Ülkenin 10 trilyon değerinde karşılığı olan para rezervi var diyelim. Bunun 1 trilyonu ithalat ile yurtdışını gitti ama ihracat ile geri dönmedi diyelim ülkenin rezervlerinden 9 trilyon kalır bu ciddi bir ekonomik kayıp demek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • [Eren] kullanıcısına yanıt
    Peki size uzmanlık sorusu;

Sizce aşağıdakiler den hangisi Türkiye'de üretiliyor?

-Sarj aleti

-Telefon bataryası

-Telefon kapağı

Çünkü;

#Anakart-islemci-Ram-Hafiza-Kamera hatta ekran tek parça veya tek yerden çıkıyor yani bunun Türkiye'de olmadığı 99% Türkiye'de bunun kutusu+şarj aleti-kitapcigi mı basılıyor!!!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.