Şimdi Ara

Telefonu usb kabloyla bilgisayara bağlamak batarya için zararlı olabilirmi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araştırarak öğrendiğim kadarıyla telefonların bataryaları tam dolmadan şarjdan çıkarılması veya kısa kısa şarj edilmesi batarya ömürlerini oldukça kısaltıyor.
    Ben sony ericsson w880i kullanıyorum,telefonumu usb kablosu ile bilgisayarıma bağladığımda telefonum şarj olmaya başlıyor ve kabloyu çıkarttığımda şarj işlemi doğal olarak duruyor; acaba bu olay, bu şekilde usb bağlantısından güç alarak otamatik olarak şarj olmaya başlayan telefonlara bir zarar verirmi?....

• arkadaşlar önemli bir konu tam olarak bilmiyorsanızda bir yorum yazın cevap gelecektir.
  • Yeni nesil piller için sorun olmaz.

Eski tip Ni-MH piller bozuluyordu evet ama yeni telefonların pilleri li-polymer yada li-on batarya doğru yazmışımdır umarım bunların zarar görmesi diğerlerine göre çok çok daha az.

Sadece ilk alındığında tam bolşalıp tam şarj yapılması tavsiyemdir Ayrıca zaten yeni nesil pilleri tam bitirmekde pile zarar veriyor farkındaysanız pil bitince telefonu açmaya çalışın açılmaz değil mi? işte güvenlik önlemi pil tamamen biterse kullanılmaz hale geliyor. Benim bosch tornavidam da öyle mesela şarjı azalınca durur hiç çalışmaz, eski tip torna vidamda ise gıy gıy gıy diye yavaş yavaş çalışır dururdu bekletirim tekrar çalışırdı

neyse lafı çok uzattım uzun lafın kısası bi sorun olmaz. Ama servis ayarlarından USB den şarj olmayı kapatabilirsin. *sağ*solsol*sol* komutları ile servis ayarları şarj kapalı derseniz usb den şarj olmayı iptal etmiş olursunuz

• Ben bu güne kadar 3 defa cep telefonu aldım. Çevremdeki insanlarda cep telefonu aldıklarında nedense telefonları satın aldımız yerler ilk kullanımdan önce 12 saat şarj yapın diyorlar. Ama telefonların kitapçıklarında şarj dolana kadar şarj edin ve sonra boşaltın şarjı ve tekrar şarj edin diyor.(Bir tuş ayarlaması ile telefonun pili boşalıyormuş o nasıl oluyorsa) 12 saat şarj yapın diye bir madde yok kitapçıklarında
  • quote:

Yazılımcı Online
    servis ayarlarından USB den şarj olmayı kapatabilirsin. *sağ*solsol*sol* komutları ile servis ayarları şarj kapalı derseniz usb den şarj olmayı iptal etmiş olursunuz

yazılımcı güzel bir bilgi. bilmeyenler için iyi oldu...
  • ben w200 kullanıyorum haliyle BT olmadığı için dosyaları kablo ile atmam gerekiyor. yani mecbur şarj yarıda kesiliyor dosya atma işlemi başlangıcı ve bitişinde..yapacak birşey yok.sorunda çıkmaz herhalde..yoksa bu şekilde yapmazlardı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Noctivagant

Ben bu güne kadar 3 defa cep telefonu aldım. Çevremdeki insanlarda cep telefonu aldıklarında nedense telefonları satın aldımız yerler ilk kullanımdan önce 12 saat şarj yapın diyorlar. Ama telefonların kitapçıklarında şarj dolana kadar şarj edin ve sonra boşaltın şarjı ve tekrar şarj edin diyor.(Bir tuş ayarlaması ile telefonun pili boşalıyormuş o nasıl oluyorsa) 12 saat şarj yapın diye bir madde yok kitapçıklarında

Bunu hangi akıllı çıkarmışsa vallaha hep sinir olurum bu lafa. Telefonu yeni aldım 12 15 saat şarj edecem. Yokd eve 24 saat tut istersen bişey olmaz. Kitapcıkda şarj süresi yazar benim k790 da 2,5 saat yazıyor 2,5 saat sonra hafif ısınan pil ve şarj aleti soğuyor. Eee ben bunu 15 saat tutmuşum ne fark eder

Hiç inanmayın vallaha böyle şeylere. Telefonların hepsinde şarj kesme devresi var. Bu sadece şimdiki değil önceki telefonlarda da vardı 3310 da bile vardı.

Uuzun süre şarjda tutmak hiç bir avantaj kazandırmaz. Bize avantaj kazandıran şey nedir biliyor musunuz telefonu ilk aldığınızda ilk 3-4 sefer tam şarj edin. Yani telefon kapanana kadar bekleyin şarj bitsin sonra TELEFON KAPALI HALDE tam olarak şarj edin. Pilin alışması bakımından bu iyi olacaktır. Sonra zırt pırt şarj edin bişey olmaz. Ben 6 aydır öyle kullanıyorum dışarı çıkmadan 15 dk şarj eder çıkarım dakikalarca da konuşurum bişey olmaz. Vaktim varsa tam şarj ederim 4 gün falan gider şarj. Ama tabi çok fazla yalama yapmayada luzum yok Yinede en sağlamı pilin tam oalrak şarj olması.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolyo

quote:

Yazılımcı Online
    servis ayarlarından USB den şarj olmayı kapatabilirsin. *sağ*solsol*sol* komutları ile servis ayarları şarj kapalı derseniz usb den şarj olmayı iptal etmiş olursunuz

Yazılımcı Online

yanlıs yazmıssın.

sag* sol sol * sol *

olacak

EDİT: senin dediğin gibide oluyormus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 3 Eylül 2008; 1:00:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orjinalden alıntı: tolyo

quote:

Yazılımcı Online

Yazılımcı Online

yanlıs yazmıssın.

sag* sol sol * sol *

olacak

EDİT: senin dediğin gibide oluyormus

Denedim de yazdm ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 3 Eylül 2008; 2:22:26 >

• bu sağ sol olayı ne ben çözemedin 3 günlük w610i kullanıcısıyım ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: egzantirik_

bu sağ sol olayı ne ben çözemedin 3 günlük w610i kullanıcısıyım ???

yön tuşları ile bu yönlere hareket edeceksin servis menüsü gelecek tüm sonylerde bu işlem böyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukkk

quote:

yön tuşları ile bu yönlere hareket edeceksin servis menüsü gelecek tüm sonylerde bu işlem böyle

Ama ses açma kapam tuşu ile bilgi menüsüne girmek lazım ilk baş Ben 1 hafta uğraştım en sonunda tesadüfen buldum valla kimse söylemiyordu

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

quote:

Ama ses açma kapam tuşu ile bilgi menüsüne girmek lazım ilk baş Ben 1 hafta uğraştım en sonunda tesadüfen buldum valla kimse söylemiyordu

valla ben bişi anlamadım
    sag* sol sol * sol * yapıyorum yeni mesaj bölümü çıkıyor bişi olmuyor.ses açma tusunda telefon durumu cıkıyor bişi yok ses kısma da aynı
    Hangi Durumda hangi tuşlara basmam gerektiğini daha açıklayıcı anlatırsanız sevinirim tşkler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

valla ben bişi anlamadım
    sag* sol sol * sol * yapıyorum yeni mesaj bölümü çıkıyor bişi olmuyor.ses açma tusunda telefon durumu cıkıyor bişi yok ses kısma da aynı
    Hangi Durumda hangi tuşlara basmam gerektiğini daha açıklayıcı anlatırsanız sevinirim tşkler.

Ses açma kapama tuşuan bikere basacaksın. Telefon durumu çıkıyor ya işte o kısımdayken bu * sağ sol olayını yapacaksın

• Ses acma kapama tusuna basarak telefon durumuna gelmenize gerek yokki! Telefon bekleme modundayken yani masaüstündeykende oluyor.. (en azından bende oyle )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 3 Eylül 2008; 13:36:59 >
  • quote:

Ses acma kapama tusuna basarak telefon durumuna gelmenize gerek yokki! Telefon bekleme modundayken yani masaüstündeykende oluyor.. (en azından bende oyle )

harbi oldu ya ama önceden olmuyordu neden acaba
  • quote:

quote:

Ses acma kapama tusuna basarak telefon durumuna gelmenize gerek yokki! Telefon bekleme modundayken yani masaüstündeykende oluyor.. (en azından bende oyle )

harbi oldu ya ama önceden olmuyordu neden acaba

her zaman olur nerden çıkarıyorsun bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 3 Eylül 2008; 14:20:51 >

• ana yeni ögrendim bi ton şey var burda :)
    java geliştirici mod var burda o ne acaba ? kapalı acsam onu dahamı iyi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakı buzu -- 3 Eylül 2008; 14:58:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rakı buzu

ana yeni ögrendim bi ton şey var burda :)

java gelistirici modda neymis yahu? bende oyle birsey yok
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: rakı buzu

ana yeni ögrendim bi ton şey var burda :)

java gelistirici modda neymis yahu? bende oyle birsey yok

k 850 de var herhalde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.