Şimdi Ara

Telefonu elimden sadece 2 saat bırakabildim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2020 de sınava gireceğim bu sene 30-40 bin arası bekliyorum . Bu hazırlanarak 2. Kez girişim hikayem biraz uzun anlatamıyorum da . Geçen sene telefon bağımlığım vardı pek önemsemedim . Bu sene ders çalışmaya başlayayım dedim daha sonuçlar açıklanmadan . Çünkü tıp istiyordum kesin gelmez zaten . Masa başına oturdum kaç saat telefonsuz durabilirim diye kendimi denedim sonuç 2 saat . Bu kadar durabildim sizce nasıl engel olurum kendime ? Zaman ayırdığım sevgilim falan da yok durduk yere instagram , arkadaşlar falan derken oyalanıyorum . Bu senemde heba olacak diye çok korkuyorum . Ne önerirsiniz bu telefon bağımlılığıma ? Dershane başladığında iyi bir dereceyle başlamak istiyorum eylülde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de öyleydim, sana tavsiyem sosyal medya hesaplarını SIRAYLA KAPAT. Birden kapatırsan tekrar açarsın. Mesela ben önce facebook kapattım. Ondan 2 hafta sonra instagramı kapattım bu süreçte twitterda takıldım. Bir süre sonra twitter da bayıyor seni onu da kapattım 1 ay kadar sonra, WhatsApp açık kaldı ama mesaj beklediğim biri de olmayınca kullanmadım doğal olarak. Sadece müzik için telefonu kullanmaya başlamıştım. Hala da öyleyim açmadım insta twitter falan alışıyorsun bir süre sonra boş geliyor artık, yani en azından bana çok anlamsız geliyor :)
  • Ben de öyleydim, sana tavsiyem sosyal medya hesaplarını SIRAYLA KAPAT. Birden kapatırsan tekrar açarsın. Mesela ben önce facebook kapattım. Ondan 2 hafta sonra instagramı kapattım bu süreçte twitterda takıldım. Bir süre sonra twitter da bayıyor seni onu da kapattım 1 ay kadar sonra, WhatsApp açık kaldı ama mesaj beklediğim biri de olmayınca kullanmadım doğal olarak. Sadece müzik için telefonu kullanmaya başlamıştım. Hala da öyleyim açmadım insta twitter falan alışıyorsun bir süre sonra boş geliyor artık, yani en azından bana çok anlamsız geliyor :)

• bahtsizmezun kullanıcısına yanıt
    Benim bi instagram ve wp var aslında . Wp de grup var işyerimizin o yüzden önemli bir şey olursa diye tutuyorum . İnstagramda herkesi sessize aldım ama yinede girip bakıyorum
    Hesaplarımı kapamıştım geçen sene bu kez oyalanacak başka siteler buldum . Yani sorun ben de sitelerde değilde . İrade kazanmam gerek ama beceremiyorum

• Hocam işte instayı kapatırsan girip bakamazsın, kendini kontrol etmeyi öğrenmen lazım

• Telefonu kapat tamamen bu kadar iradesiz isen veya bazı kilit uygulamalari var sure belirliyorsun belli sure actirmiyor sana teli onlara bakabilirsin

• Bazıları dalga geçiyordu ama böyle bir durumda bence geçici olarak tuşlu bir telefona geçmelisin

• belli saatlerde telefondaki uygulamaları kitleme programları var yada komple telefonu kitleyip sadece şu programları kullanabileyim diye de seçebiliyorsun bazılarında,telefonu kapatıp açsan da düzelmiyor vs,o tarz programlar benim işime yaramıştı,ubhind diye bir uygulamayı kullanıyordum
    edit:yukarıda bahsetmişler,şimdi farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocodale10 -- 15 Temmuz 2019; 5:3:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchihagaeshi

Bazıları dalga geçiyordu ama böyle bir durumda bence geçici olarak tuşlu bir telefona geçmelisin
    bennim çevremdeki arkadaşlarımın %90'ı tuşlu telefon kullanıyor. Telefonuyla dalga geçecek tiplerle takılıyorsa zaten direkt değişsin ortamı.

Ayda 20k kazanan bir hocamız bile tuşlu kullanıyordu. Akıllı telefonlardan sıkıldığı için.

Kesin çözüm tuşlu telefon.

Diyorsan ki bırakamam yapamamam. Bu süreyi arttırmaya çalış bir anda bırakmaya çalışırsan vakit kaybedersin ve tümden de bırakman sadece tuşlu telefona geçmenle mümkün ama diyorsan ki ben sadece süreyi azaltacağım o zaman yavaş yavaş bırakma süresini arttır.
  • +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 29 Mart 2021; 1:44:19 >
  • Hocam yaşça senden küçüğüm akıl vermek gibi olmasın ama ders çalışmak istemeyen adam her türlü çalışmaz. Çalışmak isteyen adam da her türlü çalışır.
    Yani telefonu bıraksan bile telefonla uğraşmadığın zamanlarda başka işlerle uğraşırsın diye düşünüyorum.
    O yüzden olayı kafada bitirmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dubleonursuz

Hocam yaşça senden küçüğüm akıl vermek gibi olmasın ama ders çalışmak istemeyen adam her türlü çalışmaz. Çalışmak isteyen adam da her türlü çalışır.
    Yani telefonu bıraksan bile telefonla uğraşmadığın zamanlarda başka işlerle uğraşırsın diye düşünüyorum.
    O yüzden olayı kafada bitirmek lazım.
    Bu çok doğru. Geçen sene akıllı telefonu bırakmıştım. Tuşlu telefona geçtim. Bu sefer yılan oyununa sardım tuşlu telefonda :( Sonra onu da bırakıp hiçbir özelliği olmayan telefona geçtim. Bir süre sonra mebin verdiği tablete sardım. Onu da bıraktım. Evdeki bilgisayarda zaman geçirmeye başladım. Bilgisayarı da kaldırdım bu sefer tv’de survivor izlemeye başladım. Tv’yi herkes kullandığı için onu kaldıramadım tabi. Sınava kadar böyle survivor izleye izleye gittim. Sonuç hüsran :( Yani işin özü bir şeylerden uzaklaşmak için o şeyi ortadan kaldırmak çözüm değil. Olayı kafada bitirmen lazım. Telefon dursun ama ben buna günde 2 saatten fazla bakmayacam de mesela ve bakma. Başka çözümü yok bu işin

• bırakmana gerek yok nasıl olsa sınav test olcak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynı kişilerden bahsediyorsak arkadaşın söylediği kişiler tuşlu telefon kullanmakla dalga geçmiyor hocam. iradeyi tuşlu telefonla kazanmakla dalga geçiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egrino

aynı kişilerden bahsediyorsak arkadaşın söylediği kişiler tuşlu telefon kullanmakla dalga geçmiyor hocam. iradeyi tuşlu telefonla kazanmakla dalga geçiyorlar.
    Hocam bu işin iradeyle alakası yok. Tamam belki kendine engel olabilir ama boşa kürek çekmek olur bu. akıllı telefonlar her ne kadar iradeli olursanız olun bir engeldir. bir mesaj gelir bir şey olur bakarsın bilmem ne bir sürüsü derdi var.

En iradeli insan bile dalıp gidebilir.

Bir de üniversiteye hazırlanan gençlerden bahsediyorsuz birçoğu sosyal medyayla içli dışlı

Sınav yılında bir şeylerden feragat etmek gerekir. Heleki derece isteniyorsa o telefonla kaybedeceği 2 saatin büyük önemi var.

Ben demiyorum ki dinlemesin ama telefonla uğraşmak bir dinlenme biçimi değil oraya vereceği 2 saati daha farklı değerlendirebilir. Enerji toplayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0786DE130 -- 15 Temmuz 2019; 11:28:5 >

• Hocam tüm sosyal hesapları sil gitsin başta zorlayacak ama bi yerden sonra o telefonu eline alınca yapacak bir şeyin olmadığı için kendin bırakacaksın

• bu sene de mezuna mı kalacaksın eğer kalacaksan telefona dair birkaç tavsiye verebilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ya gençler neden telefon kullanıyorsunuz?

ilk telefonumu lisede aldım 9.sınıfta zorla babama telefon aldırmıştım 11.sınıfta dersler kötü gelince annem elimden aldı 3 senedir telefonsuzum bir şey olunca dershanenin telefonundan arardım kimi aricaksam bu sene mezun senemdi ara ara sıkılıyordum arkadaşların telefonu alır müzik dinlerdim :)

haftaya bir telefon almaya düşünüyorum ama alırsam ne yapacam diye düşünüyorum konuşcak kimse yok instagram yok facebook var ama kullanmıyorum bir dh var bir de ekşi var takıldığım bakalım hayırlısı:)
  • Off time adlı uygulamaya bir bak derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dubleonursuz D kullanıcısına yanıt
    Bu çok doğru hocam. Ben sınav senemi imzadaki telefonumla geçirdim. Yok tuşlu kullan vs. diyenler çok oldu ama telefon boş boş duruyor zaten insta yüklü değil wp de grup dışında mesaj yok. Ah bi oyun yüklesem de oynasam derdim ama sınavdan sonra diye diye şartlandırdım kendimi. Okul zamanı 3 gün giden şarj şimdi 1 günü zor çıkartıyor :) Pişman mıyım, değilim çünkü zor da olsa kendime hakim oldum. (Aslında oynadığımı görseler evdekiler güzel bir paylardı psikolojik baskı da yok değil )
  • mezunmezunmezun M kullanıcısına yanıt
    Evet hocam dinliyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.